familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Huj vad det blåser

Publicerad 2013-10-28 20:02:58 i Allmänt,

Visst de hade varnat för storm men aldrig att jag trodde det skulle bli så här. Strax före klockan två uppgraderades det till klass 3-varning och vi fick sluta jobba tidigare så alla skulle ha en chans att ta sig hem, tågen skulle bli inställda från kl16. Skönt att sluta tidigare men det blev ju inte så mycket tid till att göra sånt jag hade behövt. 

Nu blåser det så man knappt kan höra sig själv tänka! Hoppas det mattas av snart och att det inte blir allt för mycket skador på södra stambanan. Vi vill ju faktiskt kunna ta oss till Sthlm på onsdag!

Allt löst ute är iaf inplockat så vi lär ju ha alla våra saker kvar. Bara hoppas taket stannar där det ska vara med! 

Oscar har precis somnat så jag ska gå ner och tända massa ljus och mysa med en kopp kaffe mesans vinden ylar där ute! 

Uppvaknande, skrik och vatten

Publicerad 2013-10-26 22:28:44 i Oscar,

Varje kväll, nä jag överdriver inte, vaknar Oscar mellan en och tre timmar efter han somnat. Oftast helt hysteriskt skrikande och helt otröstlig tills han får dricka otroliga mängder vatten, otroliga för en 20-månaders iaf, och tills han får lägga sig på sin plats i vår säng och att jag lägger mig bredvid. Går jag upp vaknar han direkt. Försöker vi flytta över honom när han somnat får vi börja om med panikskriken igen. 

Detta innebär ju att min och Emils tid tillsammans blir något lidande. Plussidan är ju att jag kommer i säng tidigare så alltid något =)

Men någon som har något tips på att bryta detta? Han ligger kloss med mig sen hela natten så ryggen är ju något kaiko nu. Känns ju dessutom inte roligt för Oscars skull att han vaknar ledsen varje kväll. Eller är det bara en fas till att vänta ut? 

Friskförklarade

Publicerad 2013-10-21 17:18:39 i Allmänt,

Emil var med pojkarna på vc idag och precis som vi misstänkte var det inte maginfluensa utan en förkylning i magen, så eftersom de inte smittar får de gå tillbaka till dagis imorgon!! 

Omöjligt

Publicerad 2013-10-20 14:58:59 i Allmänt,

Det är nästan omöjligt att få pojkarna stilla på en och samma bild. Oddsen blir lite bättre när Oscar sitter i sin stol iaf =)

Annars fortsätter sjukstugan, 7e dagen idag om man räknar måndagseftermiddagen när det satte igång för Oscar. Någon med superduperimmunförsvar som vill komma hit och leka?? För brist på energi och buslust är det inte här hemma!!

Länge sedan

Publicerad 2013-10-19 16:26:39 i Allmänt,

Har inte direkt haft nån ork eller känsla för att skriva här på rätt länge. Såg att det är typ en månad sedan sist och jag har inte ens varit in på bloggen sen dess. 

Mycket händer hela tiden, som det gör med små barn. 

Jag har äntligen fått kommit till reumatologen. Röntgen jag gjorde för ett tag sedan visade inte något men en ny röntgen ska göras, remiss till arbetsterapeut är skickat och ledgångsinflammation misstänks. Härom dagen hade jag så ont så jag knappt kunde hålla en kaffekopp om jag inte höll med båda händerna. 

Oscars språk utvecklad i flygande fart och det kommer nya ord hela tiden, fast jag vet inte om någon annan än vi här hemma förstår dem!



Båda pojkarna har varit hemma från dagis sen i måndags pga magsjuka men vi börjar tvivla på att det är det ändå. De är pigga och glada men med diarréer. Vi får väl se hur vi gör på måndag. Kan ju knappt vara hemma längre. 

En vecka kvar innan höstlovsresan och nästa vecka drar luciarepet igång. 

Idag blev trädgård och terass städade inför vintern. 

Snart är det jul!

En inte längre så sällsynt syn, pojkarna leker bättre och bättre tillsammans. 


Min nya frisyr och hårfärg (och min nya kappa som fö är det absolut dyraste plagget jag köpt)


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela