familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Videoklippen

Publicerad 2012-12-31 16:09:10 i Allmänt,

Ok, det gick tydligen inte nu heller.

Får göra ett nytt försök imorgon när jag sitter vid datorn!

Febern har anlänt

Publicerad 2012-12-30 22:16:57 i Oscar,

Efter att ha hostat i ett antal veckor har nu febern anlänt. Vi tyckte Oscar hade blivit lite hängigare och efter att inte ha visat den sedvanliga entusiasmen vid åsynen av bananer på Coop tempade vi honom när vi kom hem. 38.3. Två timmar senare och försök både med flaska och middag var den 38.8. Jättehängig så fort vi satte ner honom i stolen men ville vara överallt (som vanligt) när han var på golvet. Nu har han sovit tungt sen 19. Hoppas han får en lätt natt och vaknar feberfri, eller iaf inte med högre feber!

Nya länkar

Publicerad 2012-12-30 19:16:50 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Fick höra att tydligen funkade inte länkarna till filmerna igår så här kommer de igen.
 
Vill ni se Samuel sjunga Apans sång klickar ni här.
Vill ni se Oscar gå runt med vagnen hemma klickar ni här.
 
Hoppas det funkar nu!

Julen

Publicerad 2012-12-29 22:57:58 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Ska försöka att sammanfatta vår jul här. Blir mest bilder men det tror jag inte ni sörjer =)
 
 
Ett första julklappsbyta hos Anna och Marcus innan vi åkte. Samuel är väldigt koncentrerad på sina julklappar. Oscar var alldeles för förkyld och hostig för att kunna följa med dit =(
 
 
En förväntansfull Samuel i väntan på att vår bil skulle rulla mot Sturup.
 
 
Spännande att flyga flygplan!!
 
 
På Arlanda kunde man träffa Alfons!
 
 
Mycket snö var där!
 
 
En av många vaknätter med Oscar =(
 
 
Mamma och Samuel-mys!
 
 
Kallt!!
 
 
På besök hos gamla vänner!
 
 
Mer snö!
 
 
Julgodisbak!
 
 
Många dagar med pyjamas halva dagen!
 
 
Julgransdekorering pågår!
 
 
Eftersom vi satt ut gröt till tomten var han så snäll och lämnade julklappar under granen till pojkarna natten till julafton!
 
 
Besök av tomten!
 
 
Hemfärd!
 
En vecka går snabbt! Blev en massa mys med farmor och farfar för pojkarna, en dejtkväll för mig och Emil med både bio och restaurangbesök (dock varken god mat eller gott vin så dit går vi nog aldrig igen).
 
Samuel fick lego, spel och delar till järnvägen i julklapp av tomten i Piteå och Oscar fick bil, traktor med släp och djur som både låter och rullar av sig själv samt en bok av tomten i Piteå.
 
Vi har ett sista julfirande kvar och det tar vi på nyårsafton med mormor och morfar.
 
 
Gott slut på 2012 önskar vi er alla!

Samuels december

Publicerad 2012-12-29 22:39:00 i Samuel,

Men oj oj oj vad det går undan med vår stora grabb! Någonstans längs vägen så blev han så medveten och lillgammal och jag vet inte vad! 3 år och 1,5 månad är han nu ungefär och allt vad det innebär med en treåring är där. Humörsvängningarna, utbrotten, bebisstadiet där han vill bli matad och bara kramas, glädjen, trotsen, ja allt! Man vet aldrig vad dagen kommer att innehålla när det gäller Samuel!
 
Han är nu helt torr dagtid, både gällande kissandet och bajsandet och vi är inte nervösa över att det ska hända någon olycka när vi är iväg! Det tog lite tid innan bajsandet föll på plats, han visste hur det kändes när han behövde bajsa men valde att bajsa i kalsongerna i stället. Men så var det någon som frågade om vi testat att muta honom, och det hade vi ju, men inte med rätt sak! Samuel älskar att sitta vid youtube och titta på klipp med Thomas tåget. Så mutan blev helt enkelt att om han bajsar i toaletten och inte i kalsongerna får han sitta vid pappas dator i 30 minuter och titta på Thomas. Tror bara det har varit en bajsolycka sen vi startade med det! När han väl bajsat så blir han såååå glad och ska göra high five och kramas! Och när timern ringer och hans 30 minuter är slut stänger han av datorn utan protester (bara det är enormt) och går därifrån. Han är så vettig ibland!
 
Han har fått en ny nalle som komplement till Balle (alltså det där namnet...). Egentligen var det jag som inte kunde motstå den när jag var på Hamleys i annat ärende så Samuel och Oscar fick vars en. Först döpte Samuel även den till Balle, vilket gav upphov till messet "Samuel har två ballar" till Anna och vilket jag själv tyckte var väldigt roligt! Men eftersom det är en julnalle lyckades vi byta namn till Julius. Samuel älskar i alla fall sin Julius med!
 
 
Spela spel är något av det roligaste Samuel vet och det gör vi mycket just nu. Speciellt Dinosaurietåget-memory som han fick i födelsedagspresent av familjen Chaveus. Och eftersom han har blivit så intresserad av bokstäver kombinerade vi de intressena och gav honom Fem myror-spelet "Lär om bokstäver" i julklapp. En hit!
 
Djungelboken har blivit en favorit under december månad och speciellt Apans sång. Han vet exakt var han hittar den i filmen och så fort han sätter på Disney-skivan klickar han genast sig vidare till rätt spår på skivan!
 
 
Även smålego har blivit ett nytt intresse och det går bättre och bättre för honom att förstå hur ritningarna fungerar. Så naturligtvis fick han lite smålego i julklapp med!
 
 
Allt ihopbyggt med lite handledning från mig och Emil!
 
Sist men inte minst måste jag bara visa de otroligt fina lyktorna som Samuel kom hem med från dagis!
 
 
Han är allt bra fantastisk vår store grabb!!

Oscars december

Publicerad 2012-12-29 22:24:24 i Oscar,

Den 6 december blev Oscar 10 månader, det har jag redan berättat om tidigare. Men det känns som en evighet sen! Under veckan vi var upp i Piteå (kommer mer om det i ett annat inlägg) känns det som att det hänt så otroligt mycket i hans utveckling! Från att ha ålat sig fram sen han var ca 6.5 månad så har han nu börjat krypa! Och från att innan vi åkte upp inte alls ha velat hålla i händerna och träna på att gå gör han nu det hela tiden! Han drar sig med lätthet upp mot alla möbler och går längs dom utan problem! Och hittar man inga möbler att gå längs så funkar det även bra med vagnar!
 
 
 
Han är en pigg och glad grabb som gärna leker tittut genom att gömma sig bakom sina händer, han har börjat peka på saker, ger nappen när man ber om den, pratar gärna när han är med folk han känner men när det är nya människor blir han blyg och tyst. Han har 6 tänder nu och man ser tydligt att det kommer bli en rejäl glugg mellan framtänderna där uppe! Men det är ett så otroligt charmigt leende med den där gluggen!
 
 
 
Han älskar fortfarande att leka inne på Samuels rum och med hans leksaker men i julklapp av Olof och Sixten fick han egna klossar. Lycka!
 

 
Han har även ett humör som heter duga och har börjat bli otroligt arg när han inte får som han vill!
 
Tyvärr, verkligen tyvärr, så har december trots alla roliga saker, inte varit en så rolig månad för Oscar. Många nätter har tillbringats liggandes i vår famn, och främst min eftersom mamma tydligen är bäst på natten. Det hostas, hostas och hostas lite till. Och när det inte hostas så skriks det eller så ligger han bara och är trött och ser ynklig ut. Nä, det är verkligen inte lätt att vara Oscar just nu. Händer det inget åt det positiva hållet med hostan ringer jag vårdcentralen på onsdag för då måste han få något hostdämpande så han kan sova på nätterna. Det behöver både han och jag och Emil!
 
Och nu ville tydligen inte blogg.se att jag skulle ladda upp fler bilder just nu. Så det kommer mer någon annan gång!

Först och främst

Publicerad 2012-12-29 21:55:20 i Allmänt,

Så ska jag väl än en gång be om ursäkt för de otroligt sporadiska blogguppdateringarna. Mina tankar går fram och tillbaka till om jag ska lägga ner bloggen helt och hållet eller om jag ska ta en paus eller vad jag nu ska göra. För som vanligt när bloggandet blir mer och mer sporadiskt så får jag bara dåligt samvete över att jag inte är inne och skriver. Visst hade jag kunnat slänga iväg ett inlägg på kvällen när jag väl sitter (okej ligger) i soffan men då är jag i regel så trött att jag knappt orkar tänka och appen är ju som den är så jag använder inte den om det är något längre jag skulle vilja skriva.

Men nu då jag faktiskt sitter här ska det komma några inlägg, så håll i hatten!

Lucia - bättre sent än aldrig!

Publicerad 2012-12-16 22:27:42 i Samuel,

Både Samuel och vi hade sett väldigt mycket fram emot lucia! Alla sångerna sjöngs igenom av Samuel varje dag och han var så stolt över sin tomtedräkt. Tror ni han öppnade munnen en enda gång när det var dags då? Näpp! Men söt som socker var han iaf!!

Det var mycket roligare att rulla runt i snön efteråt!!

Jag var iaf väldigt tacksam över att jag fick vara med och se det i år. Nackdelen med att vara musiklärare är att man själv alltid är uppbokad luciadagen =(

10-månaderskontroll

Publicerad 2012-12-03 18:16:48 i Oscar,

Så var det då dags för Bvc- och läkarkontroll idag. Det skulle mätas, vägas, kollas pincettgrepp, om han kan slå två klossar mot varandra, lyssnas på hjärta och ställa sig upp mot något.

Slå två klossar mot varandra kan han, men ville han visa det? Nej! Så fort läkaren eller Bvc-sköterskan tittade på honom vände han ner blicken och fortsatte tugga på klossen. Nähä, det var det det. Pincettgrepp och ställa sig upp visade han glatt upp dock.

Vikten visade på 10.475 g (fortsätter hålla sig 0,5 kg under storebror vid samma tid) och längden visade 75,5 cm - samma som Samuel var!

Hjärtat då? Läkaren hörde inget blåsljud idag! Så antingen är det så pass litet nu att det bara syns på ultraljud, eller så är läkaren inte så bra på att höra blåsljud eller så är det borta!! Jag hoppas på det sistnämnda men det lär inte visa sig förrän vi ska tillbaka till barnkardiologen feb 2014.

Det är iaf en pigg och kry liten krabat vi har!

Underbar helg!

Publicerad 2012-12-02 19:50:05 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Vi har verkligen haft en toppenhelg denna helgen! Visst, lite utbrott här och där, men vi har gjort bra saker tillsammans!
 
Det började i fredags med en tripp till IKEA när jag slutat jobbat. Lite middag där i form av julbord, alltid lika gott, och lite shopping till Oscars blivande rum.
 
Igår var det bakdag. Började dagen med storhandling på Coop sen var det bakande för hela slanten. Lussekatter, tranbär- och pumpabiscotti och pepparcookies. Blev väldigt lyckat och gott om jag får säga det själv. Hann med lite lek och spel med pojkarna med.
 
 
På kvällen fortsatte vintertemat med en vinter-cider. Inte så söt, så otroligt god!
 
 
På kvällen började det snöa lite smått. Eller rättare sagt, det hade snöat lite natten till lördagen med men det smälte bort rätt fort. Men i alla fall, igårkväll började det snöa. Stora fina flingor varvades med de skånska sedvanliga småflingorna. Tänkte väl att det är väl inte kvar på söndagsmorgonen, men det var det! Det hade snöat hela natten, så när jag tog mig iväg till träningen imorse tog Emil med sig pojkarna till pulkabacken. Och oj vad kul de hade det!
 
 
 
 
När jag hade tränat klart och pojkarna lekt klart i snön sågs vi på Burlöv Center. Overall, tomtedräkt och vinterstövlar till Samuel stod på shoppinglistan. Som tur var hittade vi allt detta =)
 
När vi kom hem var det dags för pepparkaksbak. Samuel tyckte det var måttligt kul efter en stund men tjuvåt deg hela tiden så han tyckte väl det var värt hans tid ändå =)
 
 
Hann med en sväng till till pulkabacken, bara jag och Samuel, efter middagen innan vi fick adventsfika-gäster i form av mamma, pappa och farmor. Gott med julkakor!!
 
Pojkarna sover nu, helt utmattade efter dagens aktiviteter!
 
Imorgon är det dags för 10-månaderskontrollen för Oscar på bvc och så ska vi köpa nya vantar till Samuel. Hoppas snön ligger kvar så vi får mer tid i pulkabacken!

Yes!

Publicerad 2012-12-02 15:16:15 i Viktresan,

Äntligen kom jag iväg till gymmet igen! Var över två veckor sedan sist och det kändes. 15 min crosstrainer och genomkörning av armar, rygg och insida-utsida lår. Försökte mig på löpbandet med men det känns att kroppen och framför allt lungorna inte riktigt återhämtat sig från förra förkylningen för det gick absolut inte. Men jag är nöjd med det lilla jag fick gjort!

På tisdag satsar jag på att köra igen. Om nu halsontet håller sig borta dvs.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela