familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Hjärtsnörp!

Publicerad 2011-08-17 18:01:57 i Allmänt,

Var på väg in till stan idag när jag plötsligt märker att jag har ett missat samtal från Samuels dagis och ett intalat meddelande på telefonsvararen. Bara där blir man lite orolig. Vad är det nu som har hänt? Jo, han har ramlat av en cykel, har en stor bula i pannan och har blött näsblod. Stackars pojken. Emil är och handlar och för tillfället mobil-lös och den tiden innan jag fick tag på honom var nog de mest nervösa 15 minutrarna av mitt liv. Han åker i alla fall iväg till förskolan för att se hur han mår och om han ska hämtas hem, men han var pigg och glad som vanligt. Skönt det i alla fall.

Men den här synen mötte mig när jag kom hem



Stackars pågen! Men han verkar inte ha ont i alla fall och det är huvudsaken. Han blev väldigt glad över Rorri-filmen jag kom hem med och låg och mös i soffan fram tills maten och sen var det fullt ös igen.

Så första av alla skador kom idag. Men han överlevde och kommer nog överleva resten med!!

****

Dags att börja jobba imorgon så då kommer verkligen vardagen. Och på måndag börjar min matte-kurs. Hoppas jag klarar den. Som tur är har jag ju personer i min närhet som är duktiga på matte!

Ny dag - nya glädjeämnen!

Publicerad 2011-08-09 20:28:01 i Allmänt,

Så var det dags för dag 2 av inskolningen. Kom in och Samuel sprang iväg direkt. När vi hade varit där i ca 30 minuter kom ena fröken och placerade mig i köket med en kopp kaffe. Sen satt jag i princip där till kl.11. En väldigt intressant upplevelse! Samuel kom lite då och då för att visa mig något sen sprang han tillbaka till fröken igen. Han tycker det är så kul och han verkar redan vara så hemma där! När klockan var 11 var det dags att gå hem, men se det ville den bestämda lilla herr Engman icke! Så vi testade helt enkelt att jag lämnade honom där redan idag. Vi frågade honom om han ville följa med eller om jag skulle gå själv och han ville ju stanna. Så jag gick hem. När jag kom tillbaka en timme senare hade det gått så bra! Han hade snabbt konstaterat att jag var borta sen hade han fortsatt leka. Lunchen hade funkat superbra med och han åt med god aptit!

När vi gick därifrån kl.12 somnade han snabbt i vagnen och tre timmar senare fick jag väcka honom! Man blir trött av att vara på dagis =)

Men under de tre timmarna hann jag baka bröd! Väldigt gott blev det även om jag fick halsbränna av det. Förmodligen kanelen som gjorde det, men det får det vara värt =)

Imorgon är det Emil som kör inskolningen. Hoppas det går lika bra då, men det tror jag!

Dagis - en hit!

Publicerad 2011-08-08 20:32:53 i Allmänt,

Så var det då dags, första dagen av inskolning på dagis, eller förskola om man ska vara lite mer politiskt korrekt. Vi var där strax innan kl.9 och möttes och en väldigt trevlig fröken som verkligen kom ihåg Samuel från vårt besök där i våras. Bara det gör ett väldigt gott intryck. Vi hann inte vara där många sekunder innan Samuel började leka med alla leksaker. De andra barnen var han inte vidare intresserad av, men alla leksaker - WOW!

Vi fick vara med på fruktstunden/samlingen, men det var inte så intressant. Samuel gick omkring med en dock-vagn i stället. Eftersom det var första dagen var det helt okej, tror dock att han ska vara med lite mer imorgon på det.

Det blev en massa lekande medans jag och fröken Annika bestämde hur resten av inskolningen skulle se ut. Imorgon ska vi vara där 9-11 och sen ska det succesivt ökas. På torsdag ska jag både lämna honom där en stund och så ska han testa att äta lunch där. På fredag ska han sova där för första gången!

Innan vi lämnade hade han både hunnit sitta i frökens knä och busa med henne!

När det var dags att lägga sig ikväll pratade vi om att imorgon skulle han tillbaka till dagis och träffa alla barnen och fröken igen och då blev han jätteglad och applåderade. Min lilla gull-unge!

Liten blir stor!

Publicerad 2011-08-07 21:00:00 i Allmänt,

Imorgon smäller det, inskolning på förskolan sätter igång! Har ägnat den gångna veckan åt att namna alla kläder (nåja, inte alla, men i takt med att jag tvättar dem), prova regnkläder- och stövlar, köpa ryggsäck och nya dagis-nappar.

Klockan 9 imorgon bitti ska vi iallafall vara där och de två första dagarna tar jag inskolningen och sen på onsdag tar Emil den inskolningsdagen. Måste ju vara med lite båda två!

Himla spännande ska det bli, men det kommer uppdatering imorgon!

Ny sommartradition?

Publicerad 2011-08-04 21:03:48 i Allmänt,

Jag tycker det är väldigt kul att laga mat och speciellt husmanskost. Tycker det är något som måste bevaras till kommande generationer. Tycker även det är kul att laga sånt som jag inte tycker om att äta själv, mest för att jag vet att det glädjer någon annan väldigt mycket. Så idag, för andra året på raken, blev det ärtsoppekok! Jag känner inte så många som tycker om det, men eftersom både maken och pappa tycker det är jättegott, så är det ju de som får äta det! Jag, mamma och Samuel åt i stället köttbullar och makaroner vilket vi tycker är jättegott! Men det har ju inneburit en väldigt hektisk dag i köket. För ambitiös som man är så kan man ju inte bjuda på ärtsoppa utan plättor, så det blev plättbak också idag. Men alla var mätta och nöjda när de ätit klart i alla fall!

Annars jobbar jag just nu stenhårt (haha) på projekt1, nämligen att flytta singelsten från trädgården till framsidan. Har ett litet hål, eller vad jag ska kalla det, som bara har gapat tomt och nu har jag fått för mig att det ska fyllas med singel och sen ska jag ha krukor med blommor där. Tror det kommer bli jättefint! Sen tar förhoppningsvis familjen Hallin resten av singelstenen så vi blir av med den! Kommer bilder när vi är klara med det i alla fall!

Nu ska jag sjunka ner i soffan och njuta av brittisk deckare! Hejsvejs!

Sista gemensamma semesterveckan!

Publicerad 2011-08-03 08:53:39 i Allmänt,

På lördag börjar Emil jobba igen och på måndag är det dags att börja skola in Samuel på förskolan. Var har denna sommaren egentligen tagit vägen? Eller, det vet jag ju, det var ju bröllop, men ändå =) Om 2 veckor börjar jag jobba och det är med väldigt blandade känslor kan jag säga. Men det blir väl bra att få tillbaka rutinen om dagarna och Samuel kommer nog att stormtrivas på dagis!



Han har blivit så stor under sommaren! Det kommer fler och fler ord hela tiden, vissa är väldigt svåra att förstå ibland, men det blir tydligare. Denna fina bild tog Åsa på vår bröllopsdag. Han var så stolt över sina nya puma-skor och klapprade runt med dem i kyrkan under hela vigseln. Sötis!

Han är helt galen i mopeder, flygplan och traktorer. Fast tågen har ju nog fortfarande plats nr 1 i hjärtat =)

Favoritmaten är Kå (korv) och Atu (ketchup)!

Nu väntar vi bara på att Emil ska vakna och sen ska dagen starta! Familjen Chaveus kommer på middag ikväll och det ska bli väldigt kul. Har inte setts sen de körde hem från Piteå!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela