familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Pyssel, pyssel hela dan

Publicerad 2012-10-30 19:45:21 i Samuel,

I söndags tog vi en sväng till emporia när Emil kom hem från jobb. Egentligen var det väl en idiotisk idé att ta sig dit öppningshelgen med två små barn MEN jag hade sett att de hade pärlor billigt på panduro så jag ville verkligen dit. Och vilken tur att vi åkte dit! Samuel satt i fyra timmar totalt igår och bara byggde pärlhalsband. Han satt så koncentrerat och sorterade och hade tankar och idéer om mönster. Det var så kul att se och få vara med om!

Så idag när Emil kom hem från jobb tog jag tåget ut igen för att se om de hade pärlor kvar och det hade de så nu har vi ytterligare en liter pärlor hemma!

Den pysselglädjen måste uppmuntras!

Hur går det?

Publicerad 2012-10-25 13:59:07 i Viktresan,

Ja, det undrar ni kanske...

Har inte varit på gymmet sen i söndags, och då bara en kortis för att testa löpbandet, men har hållt stenhårt på kalorierna förutom i lördags då vi hade dejt-dag.

Fixade 14 min jogg i 8km/timme och hann 2 km på 15:42. Detta gjorde att tanken om vårruset väcktes. Så. Ja dit jobbar jag nu med joggingen. Vill inte kalla det löpning för det går inte så snabbt. Än!

Men 5 km ska jag väl klara om ett halvår? Om inte annat så får jag väl gå delar av sträckan.

Och eftersom jag nu faktiskt skrivit det så måste jag hålla det!

Och eftersom jag nu i exakt en vecka följt mina kaloribegränsningar får ni nu en bild!

Stolt pojke

Publicerad 2012-10-25 12:06:55 i Samuel,

Dags för halloween-fest på dagis idag och Samuel var så stolt när han gick iväg idag. (Det bästa är nog att det är en pyjamas så han får sova i den sen med!)

Oj vad det går

Publicerad 2012-10-25 12:04:42 i Oscar,

Ju äldre Oscar blir desto tydligare blir skillnaderna mellan Oscar och Samuel.

- Samuel stoppade aldrig (okej sanning med modifikation, men nästan iaf) något i munnen. Inget, och då menar jag verkligen inget, undgår Oscars mun.

- Samuel var, trots sin slingrighet kring 8-9 månaders ålder, aldrig någon klätterapa. Oscar har nu börjat ställa sig mot allt och är aldrig still och ska försöka klättra överallt.

- Samuel var inte så brydd om vem han var hos och pappa har alltid varit favoriten. Oscar är väldigt mammig och det är inte så ofta just nu Emil duger om jag är i närheten.

Tänk att den lille skrutten snart är 9 månader. Var har tiden tagit vägen?

Kiss-rapportering

Publicerad 2012-10-19 07:48:17 i Samuel,

Det kom kiss inatt så idag ska jag tvätta lakan! Får se hur han vill göra inatt om han vill testa igen eller ha blöja på sig!

Blöjfri inatt!

Publicerad 2012-10-18 22:21:01 i Samuel,

Nu är det spännande vill jag lova! När det var dags att sätta på blöja och pyjamas idag efter kvällsmaten ville Samuel inte ha blöja på sig. "Man har kalsonger på sig, inte blöja!" konstaterade han. Han drack inget till kvällsmackan och det har varit minimalt med kiss i blöjan de senaste morgnarna så vi kör ett försök! Plastlakanet är på plats ordentligt så nu är det bara att vänta och se hur det går. Lovar att uppdatera!

Tack alla!

Publicerad 2012-10-18 19:12:43 i Viktresan,

Tack för alla pepprande och uppmuntrande kommentarer på mina vikt-inlägg. De betyder otroligt mycket och jag blir glad över att ni vill följa mig i denna resan!

Var på gymmet idag, fast besluten om att klå min joggingtid från i tisdags. Det gjorde jag! 12,5 min klarade jag och sen var jag tvungen att gå lite innan jag kunde fortsätta springa. Sista 45 sek lyckades jag tom springa i 9km/h men det var jobbigt.

Kändes rejält i benen efteråt kan jag lova.

Syster yster gav mig dessutom ny energi att börja väga all min mat igen så nu ska jag och Emil köra stenhårt med att väga allt fram till farsdag (bra att ha satt ett datum). OCH det verkar som att jag lyckats bra idag och kommer inte behöva ta av mina bortmotionerade kalorier. Enda undantaget under dessa veckor blir på lördag för då ska pojkarna till mormor och morfar och jag och Emil ska ha en dejtdag!

I alla fall. Tack! Hoppas ni vill fortsätta följa mig trots sporadiska inlägg och känslo-bergochdalbana!

Underbara unge!

Publicerad 2012-10-18 19:06:28 i Samuel,

Att jag äääälskar Peter Jöback är det nog ingen som känner mig som undgått att märka och jag verkar ha fört över den kärleken på Samuel =) (kanske iofs inte så konstigt då han faktiskt föddes till Peter Jöback och "Guldet blev till sand" men det är en annan femma)

Jöbacks julskiva (ja, jag vet att måånga kommer sucka nu och jag fortsätter att hävda att det är poplåtarna med vintertema jag lyssnar på) har snurrat några veckor när Emil inte är hemma. Han avskyr Peter Jöback.

Och så, idag när jag står i köket och pular och Samuel sitter och ritar hör jag hur han har lärt sig hela refrängen i "Gott nytt år" och sitter och sjunger med. Och sen när jag står på terassen och kör med vagnen så Oscar ska somna hör jag hur Samuel vrålar "Hallelujia" i köket!

Han är så söt så det förslår!!

Effektiv dag!

Publicerad 2012-10-17 21:30:32 i Allmänt,

Vissa dagar går allt bara som på en räls!

Samuel var på dagis idag så jag och Emil fick gjort en massa vettigt!

Slängde skräp på återvinningen, körde till Jägersro och botaniserade på toys'r'us, in en sväng på Elgiganten, tillbaka till Burlöv center och handlade superbilligt kaffe och toa- och hushållspapper, in på kappahl och handlade vinterjacka till Samuel. Hem igen för att äta lunch sen satte jag igång med storkok till Oscar och lagade middagen inför kvällen. (Pust, blir lite trött när jag läser om allt vi hann med)

Efter vi hämtat Samuel på dagis drog vi till lekplatsen för lek och mellanmål. Sen gick vi och mötte mamma vid bussen. Efter middagen (tacopaj, mums) skjutsade Emil hem mamma (heja för bil) och jag och pojkarna lekte och busade på Samuels rum.

Ikväll kommer jag gå och lägga mig med en nöjd känsla i kroppen!

Wohoo!

Publicerad 2012-10-17 13:49:11 i Viktresan,

Var och tränade igår. Det kändes skitkasst i söndags, ryggen pallade inte crosstrainern och jag fick nåt drag i ischiasnerven när jag gick på löpbandet, så jag hade inga större förhoppningar på gårdagens pass. Kanske därför det gick så bra?!?

15 min crosstrainer på lägre intensitet så jag tar det försiktigt med ryggen. Sen alla övningar jag fått av sjukgymnasten, kändes rejält i magen kan ben kan jag säga. Och sen 12 min löpband med 1min uppvärmning, 9 min jogging (utan stopp, jag är så stolt över mig själv) och 2 min nervarvning.

Det var ett sånt skönt träningspass och jag längtar till jag ska träna imorgon igen!

Och vet ni... Det börjar hända saker på vågen igen! 92,5 kg stod det i morse! Det innebär 17,5 kg mindre än i april! Nu känns det inte lika långt borta att "bara" vara överviktig till nyår!

Heja mig!

Känslostormar

Publicerad 2012-10-14 22:14:26 i Samuel,

Det kan inte vara lätt att vara Samuel just nu. Många känslor som ska ut och gärna på så kort tid som möjligt känns det som. Det är bråk, gråt, skratt och skrik om vartannat här hemma just nu och man vet aldrig vad det är som gör det.

Det vi märker som är allra mest påtagligt är att han saknar massa människor hela tiden. Är inte Emil hemma gråter han över att han saknar pappa. Är inte jag i närheten gråter han och saknar mig. Nallen är det ofta han gråter och saknar. Det märka på nattningen med. Han vill nu somna när jag ligger bredvid och håller om honom (inte det bästa för min rygg just nu men det får jag ta) och ligger kloss med mig och Emil när han kommer in till oss på natten. Mycket kramar och pussar blir det mellan hans olika utbrott med.

Vet att det är en utvecklingsfas han måste igenom och att det gäller att ge en massa närhet, trygghet och kärlek på vägen. Älskade pojke ❤

Annars då med Samuel?

Dagarna är helt olycksfria gällande kissandet däremot har det inte lossnat gällande bajsandet än.
Vällingen är det slut med så nu är det frukost och kvällsmat som gäller och det har även detta gått över all förväntan.
Han pysslar gärna om dagarna och varje gång vi är ute är hans jackfickor fyllda med rönnbär, kastanjer, kottar, pinnar och dyl.
Han har börjat stänga dörren om sig när han leker så han kan leka ostört utan Oscar. Förstår att han tycker det är jobbigt med lillebror som hela tiden vill ta det som han vill leka med!

Tre-årsdagen närmar sig med stormsteg och han ser verkligen fram emot kalaset.

Tänk vad tiden går fort!!

Bättre idag

Publicerad 2012-10-12 10:59:07 i Allmänt,

Efter en dag av nästan konstant vilande och ryggläge känns ryggen nästan bra idag. Väldigt skönt måste jag säga!

Emil fick stanna hemma igår IOM att jag inte kunde lyfta eller bocka mig ner men idag ska han jobba igen.

Tar och vilar från träningen fram till söndag iaf så ryggen blir helt bra!

Helvetes skit =(

Publicerad 2012-10-10 22:20:11 i Allmänt,

Var på gymmet idag och tränade. Allt kändes jättebra, 20 min på crosstrainern, ben, armar och lite bål på maskinerna. Sen var det dags att fylla på vattenflaskan än en gång och knyta om ena skon. Satte upp foten på en bänk och det bara hugger till i ryggen och jag kan inte röra mig. Fan också. Bara satt ner en bra stund innan jag iaf kunde resa mig upp igen.

Ligger nu i hårda soffan där uppe och inget känns bra, allt gör bara ont. Dags att gå tillbaka till att göra sjukgymnast-övningarna igen varje dag. Så typiskt när det känts så bra i ryggen nu rätt länge.

Ska be Emil att smörja mig med både voltaren-gel och heatlotion sen är det bara att hoppas att jag får sova inatt.

Utflyktshelg

Publicerad 2012-10-07 20:23:41 i Allmänt,

 
Emil har haft sin lediga helg denna helgen och för en gångs skull tänkte jag att nu gör vi något trevligt tillsammans hela familjen, hela helgen!
 
Så, sagt och gjort. Igår lämnade vi ett regnfritt Arlöv och tog bussen in till Malmö, där det tyvärr regnade hela tiden. Vi gick en sväng i Folkets Park och passade på att plocka på oss så många kastanjer vi bara kunde hitta. 
 
Vi hade köpt med frallor, skrattande kon-ostar och dricka, men pga ösregnet kände vi väl oss inte sådär jättemanade till att äta den där fikan, så det blev lunchbuffé på Bamboo City i stället. Gott var det och massor av folk! 
 
Blev i alla fall en väldigt trevlig dag tillsammans!
 
Idag tog vi bilen till Skryllegården utanför Dalby. Kallt och blåsigt, men regnfritt idag i alla fall! Gick 1,2 km och sen blev det lite spring och lek på lekplatsen medan jag och Emil drack vårt dyra och dill-smakande take-away-kaffe från fiket där. Kaffe ska vi ha med oss själv när vi åker dit i framtiden! Men Samuel tyckte det var väldigt trevligt att komma ut i skogen i alla fall. Detta ska vi göra oftare!
 
 
 

Veckomatsedel!

Publicerad 2012-10-07 20:15:48 i Mat,

Ja... Det blev ju inget sånt här inlägg förra veckan. Mycket till stor del för att Emil hann packa in allt vi handlat innan jag hann fram med kameran. Det hände även denna veckan men nu vill jag ändå dela med mig av vad vi ska mumsa i oss till middag den kommande veckan. Så håll i er, för nu kommer det!
 
Måndag: Spaghetti och köttfärssås
Tisdag: Stuvad blomkål och falukorv
Onsdag: Linssoppa
Torsdag: Blodpudding
Fredag: Kokt kyckling, ris, currysås och kokta morötter
Lördag: Inget inplanerat än så länge!
Söndag: Ugnsstekt kyckling, sås och potatis
 
Ju fler sådana här veckomatsedlar jag lägger ut, desto mer inser jag hur mycket vi måste börja hitta nya rätter att tillaga. Några tips på smarriga rätter att testa?

Framsteg!

Publicerad 2012-10-07 20:11:27 i Viktresan,

Det har snart gått 6 månader sedan jag bestämde mig för att förändra mitt liv och först och främst mitt förhållande till mat. Precis som allt annat så går det bra ibland och mindre bra ibland (rent åt skogen för att vara ärlig). Jag vet faktiskt inte om jag skrivit om just detta innan, men eftersom jag håller på att bli smått senil så har jag säkert det fast jag inte kommer ihåg det nu. 
 
I vilket fall som helst så är nog det viktigaste jag lärt mig att jag inte har gett upp. Trots att det har varit som en rejäl berg och dal-bana från och till så har jag inte gett upp! Det är ju det jag alltid gjort tidigare. Gett upp. Men inte nu. Trots att det varit svårt. Trots att jag har haft svårt att se de framsteg jag gjort. Trots att vågen står still titt som tätt. 
 
Jag har insett att jag kanske inte når mina mål innan årsskiftet, men jag är Ändå nöjd med de kilona och centimetrarna jag kommer tappa innan årsskiftet. För vet ni vad? Jag kommer ju ändå fortsätta kämpa efter nyår. Just nu äter jag med måtta, kanske inte rätt kalori-mängd alltid, men det börjar bli svårt att hålla sig kring 1400 kcal om dagen. Jag vet inte vad jag ska förändra nu. Jo, ta bort de där extra-fikorna som vi tyvärr börjat med igen. Och det är väl lite därför jag skriver här om detta med. För att det är min morot. Som jag skrev i början när jag satte igång med detta, ärligheten jag tvingas ha här när jag skriver om min viktresa hjälper mig! Jag kan inte ljuga för mig själv och det har jag slutat med. I alla fall till största delen. Jag känner inte behovet av att kränga så mycket utan jag njuter av det jag stoppar i mig. Och Det är något nytt för mig. Köper jag ett choklad när jag går en sväng på stan, som jag och Christine gjorde i tisdags, så njuter jag av det. Varje smula. Jag kränger inte det längre. 
 
Och nu till något jag är extra stolt över! 
 
När jag började för 6 månader sedan var det en evighet sedan jag tränade. Visst en del hade ju att göra med graviditet och att vara nyförlöst. Men även om jag tränade väldigt sporadiskt innan det, så la jag nog aldrig ner min själ i det som jag tränade då. Det gör jag nu. Jag längtar till gymmet. Att få testa vad jag klarar denna gången. Att se hur min puls inte längre rusar upp mot 170 när jag tar i som mest på crosstrainern. Att jag fixar nivå 8 i 20 minuter, och inte vara helt slut efteråt och vara tvungen att vila. Att jag Idag lyckades Springa, om än "bara" i 7,4 km/h, i 7,5 minut på löpbandet är enormt för mig. 
 
Vissa må säkert tycka att jag skryter eller upprepar mig eller vad som helst när det gäller mina inlägg om min viktresa, men vet ni vad. Det skiter jag i. Jag behöver det för min skull. 
 
Vad vågen visar idag vill jag inte riktigt se. Dålig vecka med kanelbullar, middag + lunch ute med en del friterat och mens på det gör att jag väljer att vänta till mitten av nästa vecka med att väga och mäta mig själv. 
 
Men jag vill ändå säga tack till de som fortsätter att heja och tro på mig. Det betyder massor! Kärlek till er!
 

Yey!

Publicerad 2012-10-05 12:09:43 i Oscar,

Äntligen har han greppat hur han ska göra för att dricka själv!

Glad kanelbulledag!

Publicerad 2012-10-04 23:08:54 i Mat,

Naturligtvis gör jag som alltid, anammar alla härligt nypåkomna högtidsdagar, och firar kanelbullens dag idag! Satte i deg redan vid halv tio-tiden imorse och på kvällen kom mamma hit och fick avnjuta mina läckerheter efter middagen!

Om jag får skryta lite, vilket jag får eftersom det är min blogg, så blev de skiiiitgoda! *klapparmigsjälvpåryggen*

De som inte blev uppätna då eller hemskickade till pappa ligger nu i frysen och väntar på nästa fikabesök!

Trögt

Publicerad 2012-10-02 09:01:15 i Viktresan,

Det går trögt nu. Mycket är nog pga tröttheten jag känt, förkylningen som aldrig riktigt vill släppa och att jag därför inte kunnat träna som jag velat.

När jag tittar mig i spegeln ser jag bara samma tjockis som jag gjorde i våras när jag fick nog och då är det svårt att glädjas över de 16 kg jag faktiskt tappat i vikt och de 16,5 cm jag tappat i midjan.

MEN, så ser jag bilder och ser att det faktiskt är skillnad. Och inser att förkylningen är på väg bort så jag kan komma iväg till gymmet 2-3 gånger i veckan igen.

Och 16 kg är faktiskt något att vara stolt över. Önskar bara att det skulle gå lite fortare just nu. Hatar att vara fast på en platå!

BVC-rapport

Publicerad 2012-10-01 20:30:06 i Oscar,

Idag var det dags för Oscars 8-månaderskontroll. Alltid lika spännande att få ny vikt och längd på pojkarna. Resultatet då? Jo upp nästan 1,5 kg till 9345g och så hade han växt 4 cm på längden till 72,5 cm. Han snackade konstant och var inte still en sekund. Bara att sätta på honom kläder just nu är ett mindre träningspass! Vi snackar konstant ålande! <3

Det där med att lägga blöjan

Publicerad 2012-10-01 20:18:35 i Samuel,

Tänkte bara ge en liten snabbuppdatering om hur det går att hålla Samuel torr dagtid. *pepparpeppar* så har han (förutom idag när han somnade under vilan på dagis och då kissade på sig) har han hållt sig helt torr gällande kissandet sen i torsdags. Då hände det iofs fler olyckor på hela dagen än hela förra veckan. Så det går framåt. Bajsandet är det svårare med dock.

Så nu vet ni det =)

Höstpyssel

Publicerad 2012-10-01 19:13:58 i Samuel,

Har länge tänkt att vi skulle ge oss ut för att leta kastanjer. Problemet har varit att dels vet jag inte var det finns kastanjeträd och, kom jag på idag, jag kan inte ens komma på hur ett kastanjeträd ser ut!

Nåja, vi gav oss iväg på en promenad efter vår lekplatstripp och hittade faktiskt ett ställe med kastanjer. Dock så var trädet i en trädgård och alla kastanjer låg på en parkeringsplats, så vi fick snabbt roffa åt oss alla kastanjer vi såg. Samuel, som inte sett kastanjer förr, var väldigt fascinerad av de fina bruna bollarna!

Passade även på att plocka på oss några rönnbärs-kvistar och lite blad. Hittade även lite ekollon på vägen som också fick slinka med i spannen.

Samuel ville genast sätta igång och pyssla, han tycker verkligen om att pyssla, och blev så besviken över att vi inte har sånt lim de har på dagis så vi kunde limma bladen. Kommer bli ett långt besök på pysselavdelningen på gekå's när vi ska dit. Måste ju uppmuntra hans kreativitet!

Resultatet blev ett dekorerat ljusfat i alla fall. Men ser fram emot mer pysslande under hösten/vintern!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela