familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Måste bara beklaga mig lite...

Publicerad 2013-08-26 14:18:23 i Allmänt,

Ni vet det där läkarbesöket jag skrev om i våras och att proverna inte visat något men remiss skulle skickas till reumatologen så det fick utredas vidare? Idag ringde jag reumatologen för att höra vad som hände och jo, remissen hade kommit. Den hade även skickats tillbaka till vårdcentralen rätt snabbt. Ringde dit, "ja, men titta, här ligger den, kom i början av sommaren. De vill ha en röntgen först." Så nu väntar jag på att läkaren på vc ska ta itu med saken igen.

Åker jag tillbaka på noll i kön igen skriker jag! Min värk är värre än den varit på hela sommaren och blir värre för varje dag.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Veckorapportering

Publicerad 2013-08-25 20:43:53 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Ännu en vecka har gått och nu är det söndagkväll igen. Det har varit ytterligare en omtumlande vecka och nu har första veckan med heltid på dagis och heltidsarbete för både mig och Emil gått. Och jag måste säga att det har gått väldigt bra.
 
De dagar jag jobbar länge (månd och tisd till halv fem) slutar Emil tidigt så när jag kommer hem från jobb är pojkarna hämtade och maten står på bordet. På onsdagar när Emil jobbar kväll slutar jag så jag kan hämta pojkarna halv fyra - och synen jag möttes av när jag hämtade pojkarna i onsdags var helt fantastisk! Samuel cyklade runt på en cykeln som har en typ "stol" där bak där Oscar satt. Båda överlyckliga över varandras sällskap och överlyckliga över att jag kom och hämtade. De fick cykla vidare en stund medan jag fick uppdatering av fröknarna. Tydligen är det så att det första Oscar gör när hans avdelning går ut är att han letar upp Samuel bland de stora barnen. När sen Samuel tycker att det räcker med lillebrors sällskap tar han Oscar i handen och leder tillbaka honom till småbarnen. Och under dagen de är inne kommer Samuel in på Oscars avdelning ibland bara för att ge Oscar en kram och sen går han tillbaka igen. Varför kan de inte vara lika kära mot varandra hemma undrar jag!!
 
I torsdags var jag ute och käkade med fd kollegorna från Kastanjeskolan. Väldigt trevligt och skönt att inte helt tappa kontakten med dem!
 
Varannan fredag (och i fredags var en sådan dag) slutar jag och Emil så vi kan hämta pojkarna tillsammans. Väldigt kul att kunna göra det med! Kvart över tre hämtas de då. När vi kom hem från dagis tog jag Samuel på cykeln där bak och cyklade bort till konkursutförsäljningen på Barnens hus. Blev lego och en tågvagn till Samuel, en bil till Oscar och limstift, målarbok och förstoringsglas till dem båda två. Väl hemma igen hade Emil gjort värsta lyxmiddagen med stekt ankbröst, rödvinsreduktion och sötpotatispuré. Det var nog något av det godaste jag ätit någongång!
 
 
 
I lördags cyklade jag iväg till Barnens hus än en gång. Kom på att pojkarnas ena kusin fyller år nästa vecka så passade på att handla även till honom där. Köpte även lite nytt lego till Oscar då. Han har börjat bli väldigt bra på att bygga med lego så han blev jätteglad!
 

 Sen hade vi kusinerna på besök. God mat och inte ett enda litet bråk. Bra kväll mao =)
 
 
 
Idag har det varit fullt ös med. Jag tog min mila-runda på morgonen och sen tog vi cyklarna till Burlöv Center och köpte skor till mig, Emil och Samuel och kompletterade med en handling så vi klarar oss utan att handla iaf till på torsdag. Sen har det varit utelek varvat med innelek hela dagen. Trädgården har fått sig en uppfräschning och alla vissna blad är plockade.
 
 
 
Nu sover äntligen Oscar efter en rätt jobbig nattning. Han har vaknat flera gånger av hosta. Dagisbacillerna som gjort sitt första besök. Förhoppningsvis blir det inte mer än snuva och hosta denna gången. Inte vabba än helst!
 
Om inte annat så kommer det en ny uppdatering om en vecka. Och då ska jag ha hunnit/orkat föra över alla bilder från kameran med. Men nu var jag alldeles för lat för att gå och hämta kameran och sladden!

Första lektionsdagen är avklarad!

Publicerad 2013-08-21 20:23:16 i Allmänt,

Så var dagen över och halleda vad jag är trött! 5 lektioner tätt på varandra, så pass tätt att det inte ens hanns med kaffe, så onsdagarna lär bli tuffa!

Men det kändes bra! Har träffat en 5a och fyra halvklass-nior och det verkar vara många härliga elever! Femmorna var lite snackiga så de lär bli lite att jobba med men niorna kändes jättebra! Där ska det bli kul att jobba!

Nu inväntar jag bara Emil och sen blir det lite fika och sen läggdags. Man blir trött av att jobba =)

Aj, ont

Publicerad 2013-08-20 19:36:43 i Allmänt,

Att det kan gå så snabbt att ryggen blir paj igen efter att det varit bra ett tag. Varenda stund jag sitter vid datorn gör det bara värre och trots det vet jag att jag måste fortsätta jobba vid datorn ikväll efter att den här läggningen är över. (Oscar är osedvanligt svårlagd ikväll, blir alltid så när han blivit van vid att Emil lägger honom).
Egentligen borde jag sticka till gymmet ikväll och börja jobba bort ryggontet men betygskrav och planeringar måste bli klara inför morgondagen.
Kanske några sjukgymnastik-övningar innan sänggående iaf.

Nä, ville bara klaga av mig lite även fast jag vet att ryggen inte blir bättre för det.

Den gångna veckan

Publicerad 2013-08-18 19:35:49 i Allmänt,

Oj, var ska jag börja egentligen.
 
Det har varit en intensiv vecka fullt med nya intryck och utmaningar och när kvällen kommit har inte datorn varit prio ett.
 
I måndags påbörjade jag i alla fall mitt nya arbete med en kick-off-dag på Glasklart i Malmö. Trevlig komedi-föreläsning där jag inte kände en käft. Kändes jättemärkligt. 500 personer och helt ensam. Hittade dock en likasinnad, dvs någon som också var nyanställd i kommunen så vi satt med varandra! Efter föreläsning och lunch var det en tripp till skolan för introduktion och rundvisning. Jag var helt slut i skallen när jag kom hem!
 
Sen följde två dagar fulla med möten och sen två dagar fulla med planering. Tyvärr så var musiksalen i rätt stor kaos så jag har fått ägna en hel del tid i att försöka få ordning där och ändå är jag inte i mål. Satte mig för att börja rensa och hittade ett nutidskryss från 2004. Ingen ordning alls. Tydligen är det så att han som var musiklärare där förr var tjänstledig förra året och sa sen upp sig och då fick jag jobbet. Men han har tydligen inte rensat ett skit innan hans vikarie började. Sen alla osorterade högar hon lämnade efter sig ska vi inte prata om.
 
Nåja, jag har haft att göra som sagt. Imorgon kommer eleverna och vi börjar terminen med två mentorsdagar. Imorgon ska vi vara med klassen hela dagen och sen på tisdag ska alla 6:or cykla till Alnarp och ha massa aktiviteter där. På onsdag börjar lektionerna enligt schema. Typiskt att det är onsdagen det börjar som är min mest intensiva dag. Men det kommer jag överleva.
 
Mina grupper kommer vara allt från 8 elever till 26 elever. Lite kontrast eller hur. Alla åk 9:or har halvklass och de andra klasserna har helklass. Terminsplaneringarna börjar falla på plats, förutom för åk 9 för jag har ingen aning om vad de jobbat med tidigare, så jag måste träffa de klasserna först innan jag spikar en terminsplanering för dem.
 
Men det känns bra. Trevligt kollegie som är måna om att man kommit tillrätta och att det går och känns bra.
 
Samtidigt som jag var på Glasklart i måndags kom det ett sms från Emil om att läkaren som vi tog Oscar till förra veckan hade ringt upp och det var streptokocker och stafylokocker han hade i ögonen. Suck kände vi. Kommer han öht kunna skolas in denna veckan, men se det kunde han! Redan i tisdags var hans ögon ok och i onsdags började Emil skola in Oscar. Och det gick sååå bra! Emil kunde lämna Oscar en stund redan i onsdags och på torsdagen var det inte länge Emil var med. I fredags fick jag vara med och lämna för de skulle vara där tidigt och äta frukost och sen var både Oscar och Samuel på dagis hela dagen. Vilken toppeninskolning det blev! Samuel trivs jättebra på sin avdelning och har inte ens pratat om gamla kompisarna och Oscar verkar vara som fisken i vattnet. Äter som en häst (som vanligt) och sover bra!
 
Imorgon drar vi igång på riktigt, Emils semester är slut och pojkarna ska vara hela dagarna på dagis.
 
Vi har en spännande och intressant höst framför oss!!

En lugn stund

Publicerad 2013-08-08 11:16:09 i Allmänt,

Samuel är på dagis, Oscar (som fortfarande inte riktigt är kvitt sin ögoninflammation) var trött idag och har redan ätit lunch och sover på terassen. Själv inväntar jag att mina ägg ska koka klart och sen ska jag sjunka ner i soffan framför desperata hemmafruar. Allt medan ett efterlängtat regn smattrar på terasstaken och (förhoppningsvis) rensar upp den klibbiga luften!

Min tid

Publicerad 2013-08-05 20:26:15 i Allmänt,

En underbar eftermiddag har jag haft idag! Ett par timmar alldeles själv på stan och ett frisörbesök resulterade i två par nya byxor, ny tröja, nya hårprodukter, ny hårfön och en helt ny frisyr och hårfärg. Och dessutom fullt med ny energi! Härligt!

Jamen det här gick ju bra

Publicerad 2013-08-05 12:29:53 i Allmänt,

Vaknade i morse efter en småjobbig natt och vad ser vi, jo Oscar är röd i ögat. Tänkte att vi måste ju dit och få information och så och väl på plats börjar det rinna med. Han hann med att leka lite och träffa andra barn och fröknar och det gick bra!

Så nu blir det att gå dit själv med Samuel ett par dagar och hoppas Oscars ögoninflammation läker ut sig snabbt!

Sommar går mot höst

Publicerad 2013-08-04 20:17:02 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Ok, kanske lite deprimerande rubrik, och med tanke på temperaturen ute så är den riktiga hösten långt borta, men imorgon börjar vår hösttermin.
 
Det har varit en underbar sommar och vi har haft ett underbart sommarlov tillsamman. Imorgon är det dags för inskolningen på dagis att börja och min sista semestervecka börjar. Men vet ni, jag sörjer inte att hösten är på väg. Hösten är förändringens tid. Allt kan ändras under hösten och denna hösten gör det verkligen det. Föräldraledigheten är slut. Oscar ska börja dagis, Samuel ska till nytt dagis och jag påbörjar nytt arbete. Massa spännande helt enkelt. Även om jag lite då och då undrar vad tusan jag har gett mig in på.
 
Sommaren har i alla fall varit underbar. Fint väder, härliga utflykter till olika lekplatser, Skånes djurpark, Helsingör. Många kvällar med vin på terassen. Fler lästa böcker än jag läst på hela förra året. Många dagar i trädgården med pojkarna plaskandes i poolen. Ja, det finns nog inget jag skulle vilja klaga på gällande årets sommar och det gör mig än mer redo för hösten. För jag har samlat energi!
 
Allt är köpt inför hösten på dagis, förutom nya skal-/överdragsbyxor till Samuel, men det ska fixas i veckan. Sen ska bara alla kläder namnas och det ska jag påbörja ikväll.
 
Återkommer med rapport om första inskolningsdagen imorgon. Spännande!!!

Liten blir större!

Publicerad 2013-08-04 15:13:23 i Oscar,

Har sedan ett tag funderat på säng till Oscar. Spjälsängen började kännas liten och trång med tanke på hur han rör sig. För ett tag sedan hittade vi en billig växasäng (verkligen billig, säng+madrass+bäddmadrass+täcke för 350kr) på en köp och sälj-sida på Facebook men den hade än så länge stått omonterad bakom hans fåtölj.

Så efter några otroligt jobbiga läggningar, med skrik som fick en granne att ringa på för att höra hur det stod till (otroligt pinsamt) så bestämde jag mig igår för att nu är det dags att testa att byta säng.

Så sagt och gjort, jag monterade ihop nya sängen, monterade ner spjälsängen, möblerade om på hans rum (fast Emil får ta ner fåtöljen sen, det fixar jag inte själv) och plockade undan alla mjuka bebis-leksaker som han inte leker med längre.

Hur blev natten då? Jo, han somnade på 30 minuter när jag låg bredvid honom vilket är en klar tidsförbättring. Sen sov han till 23 när han kom och försiktigt försökte öppna vår sovrumsdörr och då fick han komma in och sova med mig. MEN han vaknade inte ledsen och skrikig som han brukar göra så jag tar det som ett tecken på att det kommer bli jättebra med nya sängen. I vilket fall som helst kan hans sömn liksom inte bli sämre än den varit den senaste tiden.

Vi har även hunnit med ett Bvc-besök denna veckan, 12415g och 84.5 cm lång. Dryga kilot lättare än Samuel vid samma ålder och 1 cm kortare. Vi hade räknat med att han skulle väga mycket mer med tanke på hur mycket han äter, men icke.

Hans språk börjar lossna mer med. Tror iofs det mest är jag som förstår det han säger men vissa ord börjar komma. Mamma, pappa, titta, där, maaa (mat), lybla (flygplan), ditta (dricka), en ti (en gång till - när vi busar) och så skakar han på huvudet när han inte vill något.

Han kan nu även sätta ihop legobitar och älskar att köra med bilar och tåg. Och att busa med Samuel så klart. Inte alltid busandet är så uppskattat av storebror dock.

Tänk vad tiden går fort!

https://cdn1.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f09606ee0c16330d24.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f09606ee0c16330d24.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f09606ee0c16330d24.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f09606ee0c16330d24.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f39606ee0b41d7403b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f39606ee0b41d7403b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f39606ee0b41d7403b.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe51f39606ee0b41d7403b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe520de087c35788a01977.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe520de087c35788a01977.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2495446/6-3/pic_51fe520fddf2b30f0213e199.jpg" class="image">

Mysdag!

Publicerad 2013-08-04 14:52:07 i Samuel,

I fredags hade jag och Samuel mysdag tillsammans.

Har väntat på att "rätt" film ska gå upp på bio så jag kunde ta med Samuel och nu kom den! Uppföljaren, fast egentligen var det en prequel (stavning), till monsters inc.

Så när Emil kom hem från jobb drog jag och Samuel till stan. Köpte biobiljetter, gick i lite affärer, åt glass, gick på bio och till sist bussen till Burlöv Center och middag på McDonalds. Vi hade det väldigt mysigt och roligt tillsammans och han tyckte det var väldigt spännande med bio!

Senare i höst är det Emils tur att ta med honom och då blir det antingen den nya Alfons Åberg-långfilmen eller disneys "Flygplan"!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela