familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Bloggen - tillfälligt nerlagd.

Publicerad 2011-05-29 19:53:06 i Allmänt,

Har för tillfället ingen som helst ork, tid eller lust till att hålla bloggen uppdaterad och jag har tappat lusten att skriva här.
Kanske kommer det tillbaka när sommarlovet kommer och jag blir utvilad eller så gör jag det inte.
Jag har ingen som helst aning om vem som egentligen läser här, men jag är säker på att de som gör det hör hur det är med oss och Samuel i vilket fall som helst.

Älskade son!

Publicerad 2011-05-23 22:20:08 i Allmänt,

Är äntligen hemma från Polen igen! Vi hade en väldigt trevlig resa med både båt, polskt nattåg, koncentrationsläger, saltgruva, shopping och världens åskoväder. Kom hem sent igårkväll så Samuel sov då, men fick äntligen träffa honom en sväng på kvällen idag. Hade köpt Chuggington-lok till honom och han blev så glad! Så fort han såg kartongen kände han igen dem och när jag tog fram det sista utbrast han "Koko"! Han känner igen Koko =) Så det blev ett avsnitt Chuggington i soffan innan han skulle sova, hårt hållandes sina nya lok! Emil har filmat lite under tiden jag har varit borta, så håll till godo!




...

Publicerad 2011-05-18 12:33:05 i Allmänt,

Har varit en väldigt märklig vecka.
Förra veckan hade jag sjukt ont i halsen, kunde knappt prata. När det hade gått över fick jag i helgen sjukt ont i öronen och iom att vi åker till Polen imorgon kände jag att jag var tvungen att kolla upp det. Ringde VC i måndags men fick ingen tid då, fick dock tid som igår. Och vad visade det, jo, Halsfluss! Så idag sitter jag hemma och väntar på att antibiotikan ska kicka in så jag inte smittar mer imorgon när vi åker. Så det har varit en jobbedag, två dagar hemma och imorgon åker jag till Polen och är borta till söndag.

Samuel har kommit in i en konstig dygnsrytm med. Vaknar tidigt på morgonen, sover han till sex är vi väldigt nöjda, sen somnar han i vagnen vid halv elva-elva om vi är ute då. Så nu ligger han där i vagnen och sover och har sovit 1.5 timme redan. Tyvärr så innebär det att hans humör på kvällen inte är det allra bästa. Menmen, det går väl över.

Just nu är det mycket Kacka som gäller, varje gång han ska äta så vill han ha kacka. Macka alltså.

Annars går allt sin gilla gång.

Har varit dålig på att fota men två relativt nytagna bilder kan jag bjuda på i alla fall! Det är från när familjen var på grillmiddag förr-förra helgen!





Samuel tycker det är väldigt kul att göra saker med Olof!!

Hipp Hipp Hurra

Publicerad 2011-05-13 07:24:39 i Allmänt,

På Samuels 1,5-årsdag!!

Fredagen den 13 är ett datum som nog kommer följa oss!
Fredagen 13 februari 2009 - gravditetstestet visade positivt.
Fredagen 13 november 2009 - Samuel föds.
Fredagen 13 maj - Samuel blir 1,5 år!

Bra dag det där!

Släng dig i väggen, Zlatan!

Publicerad 2011-05-11 13:44:37 i Allmänt,

Jag (Emil) och Samuel tog oss en liten tripp till Åkarp häromdagen för att låna ut en laddningssladd för iPhone till familjen Hallin. De var nyss hemkomna från en tre veckors semester i USA, och eftersom hela resan gått ungefär som planerat där borta säger ju Murphys lag att någonting måste gå åt skogen; alltså finner de när de landat på Kastrup att två av tre resväskor försvunnit någonstans efter vägen, däribland båda deras mobilladdare (varför man nu inte väljer att lägga dem i handbagaget, men vem är jag att döma? ;) )

Hur som helst så förvandlades snabbt denna enkla utflykt till en fika i trädgården, vilket sedan övergick i middagsplaner (familjen Hallins första grillning för säsongen - mums!), och sedan... ja, titta själva:




Musiken har räddat mig från idrotten... eller?

Liten blir stor!

Publicerad 2011-05-09 16:42:16 i Allmänt,

Min lille påg är inte så liten längre!

På kvällarna har vi alltid ungefär samma rutin. Vid 7-tiden så börjar vi varva ner, antingen tittar vi lite på tv  eller läser bok eller leker lite stillsammare på hans rum. Sen är det dags för pyjamas och tandborstning innan han får välling i fåtöljen där uppe. Det är viktigt att han borstar tänderna direkt efter pyjamaspåtagningen och att han sen får nappen de 20 sekunderna det tar att gå från badrummet till fåtöljen. Det är viktigt med rutiner =)
Efter vällingen så vill Samuel själv gå till sängen och vill hålla handen med den som  inte gett vällingen även om han vill ha båda med till sängen. Och så i lördags, för första gången, så väljer han att gå in och lägga sig i sitt eget rum i nya sängen! Stor gosse kan sova själv!

Vet dock inte om jag är redo för att han inte är min lilla bebis längre! Tiden har gått så fort!!

Fler testpilot-försök!

Publicerad 2011-05-04 12:52:46 i Allmänt,

Käraste syster Anna är en källa till stor inspiration i sin blogg. Förra veckan skrev hon om att man kan vara testpilot för grönsaker och nu är det Yoghurt!

Vi använder grymt mycket Turkisk Yoghurt hemma, till Samuels stora glädje eftersom han får leka med de tomma spannarna sen. Nu har det i alla fall kommit Rysk Yoghurt. Det låter väldigt spännande och nu hoppas jag att jag blir en av de som får testa det!

Tycket ni också att det låter spännande? Titta här: http://smartsontestpilot.se/lindahls/bli-testpilot/

Finns precis som tidigare en liten film man kan titta på: http://www.youtube.com/watch?v=M1u2ln8KHFk

Håll nu tummarna för att vi får testa!

Här går det undan!

Publicerad 2011-05-03 19:56:32 i Allmänt,

Oj, vilken effektiv eftermiddag och jag mamma hade igår! På ett fåtal timmar lyckades vi hitta både skor till bröllopet och två par underkläder, nu får vi bara se vilka som passar under klänningen!! När jag kom med tåget hem mötte Emil och Samuel upp mig på stationen och så gick vi och köpte vigselringen. Äntligen! Det känns som att mer och mer faller på plats hela tiden nu! Och tänk att det bara är 2 månader och 20 dagar kvar! Yikes! Samuel då? Jo han har lärt sig ett nytt ord! Guuka. Det vill säga gurka! Han är så söt när han säger det! Och han nickar när han håller med om något. Och ropar Pippi när han vill lyssna på CD-skivan i köket. Nu håller Emil på att lägga Samuel och jag ska sjunka ner i soffan och försöka smälta dagen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela