familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Får väl uppdatera om min resa med.

Publicerad 2013-02-13 20:19:32 i Viktresan,

Det går just nu åt skogen. Har ingen kontroll över mig själv. Vill äta allt och hela tiden just nu. Kommer inte iväg till gymmet som jag ska pga olika anledningar. Ont i kroppen och huvudvärk. Tränade i söndags och det kändes bra en stund sen var jag helt slut. Det tär så otroligt på kropp och psyke att ha den där tunga känslan i huvudet och värken som gör att man inte kan slappna av. Ska försöka ta mig iväg imorgon. Det är alla hjärtans dag, så då ska jag ta hand om mig själv. Men just nu mår jag dåligt över mig själv och jag behöver något som gör att jag kan återfå kontrollen över mitt ätbeteende igen. Det är det bara jag själv som kan ge mig. Det är bara jag själv som kan ge mig den där sparken i häcken som behövs. Men nu vill jag bara sluta ha ont i kroppen. Inte känna av det raspiga i halsen. Inte känna att huvudet ska gå mitt itu. Bara en liten stund. Den stunden hoppas jag infinner sig på gymmet imorgon.

Den store skrutten <3

Publicerad 2013-02-13 20:13:08 i Samuel,

Samuel då. Åh, vad han skänker många skratt! Även en hel del slitande av hår och testande av tålamod, men mycket skratt, glädje och kärlek med!
 
Dagarna går lite upp och ner men nu är vi inne i ett positivt stim. Han lyssnar inte alltid på när vi säger till honom eller pratar med honom, men det tillhör ju befrielse-delen med.
 
Han lyssnar mycket och upprepar saker och kommer ihåg saker som hände i somras. Helt plötsligt man sitter där så kommer det ett "kommer du ihåg när vi tittade på molnen i trädgården". Då sitter han och minns när han och jag låg på gräsmattan och bara var.
 
Han säger ofta att han älskar personer. Och det gör han verkligen. Han tycker om alla!
 
***
 
Från och med förra måndagen går Samuel på dagis varje dag 8.15-11.15 i stället för 8.15-14.15 två dagar i veckan och 8.15-11.15 en dag i veckan. Dagispersonalen hade uppmärksammat att det inte gick så bra för Samuel att komma in i gruppen just nu, sedan ledar-personen i gruppen hade slutat innan jul. Pratade med personalen idag om hur det går och de tycker att de har fått tillbaka den glada Samuel som kommer in i gruppen på ett bra sätt igen. Det känns jätteskönt att höra. Förmodligen hänger det ihop med att vi har fått ha jobbiga dagar hemma med. Han känner sig tryggare med att veta att han är på dagis varje dag och då blir allt bättre.
 
När det gäller dagis har vi även funderat fram och tillbaka till hur vi ska göra till hösten när Oscar ska börja. Samuel går ju på en 1-5 års-avdelning nu och vi trivs jättebra med lokalerna och personalen. Speciellt den ena i personalstyrkan tycker vi är toppen och Samuel tycker jättemycket om henne med.
Men det är så få "stora" barn och Samuel har sagt flera gånger att han inte vill leka med de små för de är bebisar. Det kan jag förstå. Efter att vi vädrat detta med personalen och sagt att han behöver mer stimulans i form av äldre barn har han i alla fall blivit flyttad till den gruppen när de har åldersindelning och det fungerar väldigt bra säger de.
Sen är det det där med den pojken som inte är så snäll med Samuel. Jag vet att jag har skrivit om det förr. Hur mitt hjärta blödde när Samuel en söndag satt och grät för han vill inte till dagis dagen därpå för hans kompisar slår honom. Droppen kom förra måndagen när Emil kom för att hämta Samuel och den pojken sitter och håller strypgrepp på Samuel. Blev en hel del samtal fram och tillbaka mellan Emil, dagis och rektorn. Så nu har de en extra resurs ett par timmar om dagen. Skönt det i alla fall.
 
Men nu har vi i alla fall bestämt oss för att flytta på Samuel till hösten. Att ha honom kvar där han är nu och försöka få in Oscar där med och på så sätt ta upp plats för ett äldre barn som Samuel hade behövt mer känns inte bra. Och att ha de på olika ställen känns inte optimalt heller. Så vi ska kontakta kommunen om att byta avdelning till stora förskolan för Samuel och få honom till en 3-5 årsavdelning och sen ha Oscar på en 1-3 årsavdelning på samma ställe.
 
Känns skönt att ha tagit det beslutet. Även om det kommer kännas otroligt tråkigt i juni när han slutar där han är nu. Men det tar vi då. Det är ju trots allt bara februari nu!
 
***
 
Vår älskade stora gosse, som ibland bara vill ligga i famnen och vara bebis en stund och som ibland vill vara så stor. Säger som i inlägget om Oscar, gud vad tiden går fort!
 
Två år gammal bild, ganska exakt. Så Samuel var ungefär 1 år och 3 månader och hade för första gången gått själv hemifrån till Burlöv Station.

1 år!!

Publicerad 2013-02-13 19:54:50 i Oscar,

För en vecka sen smällde det. Oscar, vår lilla solstråle, fyllde ett år! Huvva vad tiden går fort! Tekniskt sett är han inte längre en bebis även om han ändå är det i våra ögon och hjärtan.
 
Han är otroligt viljestark. Blir vrålarg om han inte får mat tillräckligt snabbt och blir vrålarg när maten tar slut.
Han är en buse utan dess like och älskar att krypa fram och sätta på diskmaskinen så fort vi tittar bort.
Han "pratar" inte så mycket, speciellt inte när det är nya människor i närheten, men vi är rätt säkra på att han menar mamma när han säger "mamma". Men man kan ju inte vara säker =)
Han skrattar mycket och är väldigt glad.
Han älskar Samuel och vill gärna vara där han är och ha hans leksaker. Just nu funkar det rätt bra för Oscar fick så mycket roliga (och ljudliga) leksaker när han fyllde år så Samuel vill gärna låna dom. =)
Han går utefter möbler och har börjat tycka lära-gå-vagnen är rolig nu.
Gunga på lekplatsen är kul!
Han älskar ALL mat, har ännu inte bjudit något som inte slunkit ner snabbare än ögat. Även lever och bruna bönor tyckte han var smaskens!
Han sover hela natten i eget rum och sover bättre där än när han sov inne hos oss.
Vi jobbar just nu på att han ska somna i sin egen säng. Inte själv, för det vill han inte, men han börjar bli tung att gå omkring och vagga på nu.
 
Hans ettårskontroll på BVC var i måndags och han väger nu 11.265 g (800 g lättare än Samuel vid samma ålder) och längden är 77.5 cm (1.5 cm kortare än Samuel vid samma ålder).
 
Eftersom den här lånemacen ska lämnas tillbaka till skolan på fredag har jag tyvärr inga bilder kvar på den, men för de som läser och inte följer mig på instagram kommer här några "nya" bilder!
 
 
Åh, det känns som igår vi kom hem från BB.

Jag vet, jag vet....

Publicerad 2013-02-13 19:39:18 i Allmänt,

Länge utan uppdatering. Förklaringen är enkel. Jobbat mycket. Trött. Är inne på tredje veckan med huvudvärk. Detta plus en dator som inte vill samarbeta med internet gör att jag dragit mig för att sätta mig här annat än när jag måste försöka jobba lite hemma.
 
Men eftersom jag är ensam hemma och båda pojkarna faktiskt sover ska jag försöka knåpa ihop något.

Muskeldarr

Publicerad 2013-02-03 15:59:02 i Viktresan,

Tog mig iväg till gymmet! Är faktiskt där fortfarande, teknologin vettni =)

Man vet att man gjort nåt bra iaf när musklerna darrar när man sätter sig ner när man tränat klart!

Ryggen känns bättre, men tyvärr inte huvudet. Det går väl över en vacker dag!

Nu ska jag bara käka upp min banan, byta om till jeans och sen cykla hem och sätta på pastavatten.

Trevlig söndagskväll på er!

Veckouppdatering

Publicerad 2013-02-03 12:26:33 i Viktresan,

Ingen skillnad på vågen denna veckan. Hade iofs inte förväntat mig det heller.

Inte tränat på två veckor. Först värk och yrsel, sen halsont, sen iväg på hockey med jobb och nu senast i torsdag sjuk huvudvärk. Idag har jag fortfarande sjuk huvudvärk och har dessutom fått jobbigt i ryggen och känner mig allmänt orkeslös och matt i kroppen. Får yrselattacker lite då och då. Antingen får det här ta och bryta ut i någonting ordentligt eller så får det ta och gå över snart.

Ska iaf ta mig iväg till gymmet så fort Emil kommer hem. Iaf få gjort mina ryggövningar så ryggen kan bli bra igen snart.

Blä, vad jag lät gnällig.

Får avsluta med något positivt kanske.

Solen sken så vi fick dra ner markisen på förmiddagen. DET är underbart!

Lego!

Publicerad 2013-02-02 20:27:17 i Samuel,

"Fyndade" lego för två veckor sen till Samuel att ge när han hade haft lite bra dagar i följd och eftersom vi har haft underbara dagar sen onsdags utan större utbrott så fick han det idag! Åh, vad han blev glad!!! Vi är så imponerade av honom med. Första gången han såg en legoritning var inte ens 3 månader sen och nu kan han följa dem i princip själv! Lite råd ber han om men inte mycket!

Duktiga älsklingen ❤

Övernattningsgäst

Publicerad 2013-02-02 20:04:33 i Samuel,

Samuel hade en "kompis" med sig hem från dagis i fredags!

De har skaffat en avdelningsnalle som är med i verksamheten under veckan och sen följer med ett barn hem över helgen. Syftet är att de ska träna på att berätta saker, prata inför grupp och liknande. Jättekul tycker vi! Med hem följer en kudde, ett täcke, en tandborste, ett brev och en kamera så vi kan ta lite bilder under helgen!

Jag har även passat på att ta lite bilder själv på dagens eskapader.

Nu sitter jag, Samuel, Olle (som avdelningsnallen heter) och Balle och äter lite chips och ska titta på melodifestivalen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela