familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Jag är igång igen!

Publicerad 2013-06-30 20:47:14 i Viktresan,

- 2 kg på vågen denna veckan och då har jag inte räknat kalorier hela veckan, men tänkt på vad jag stoppat i mig! Yes! Blivit en del motionerande med i form av promenader och cykelturer, men inget gym. Halsen och hostan (till viss del) finns fortfarande kvar och som nu ikväll gör halsen skitont. Hade gärna gett mig ut på en promenad ikväll men då Emil är iväg och repar går det inte.
 
 
Så här ser det ut nu i alla fall jämfört med starten i april förra året. Visst har jag lååååång väg kvar till dit jag vill, men det är stor skillnad jämfört med hur jag såg ut då. Magen är mindre och jag har en käklinje! Som jag längtat efter min käklinje! Jag ligger fortfarande 4 kg över vad jag vägde som minst i höstas innan jag började jobba deltid igen. Jag ska vara under den vikten innan sommaren är slut. Är tanken i alla fall =)

Dag 6: Tema grön

Publicerad 2013-06-30 20:42:32 i Bildutmaningen - 30 dagar,

Sommar som det är (enligt kalendern i alla fall) så vill jag visa något grönt från vår trädgård, nämligen min lilla odling. I den växer citronmellis, mynta, timjan, rosmarin, gräslök, oregano, dill och morötter. Det är en härlig grönska och den skänker mycket matglädje i vårt hushåll den här sommaren! Det enda vi saknar är bladpersilja, men det får vi tänka på nästa sommar!
 
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild
 
 
 

Omorganisering!

Publicerad 2013-06-30 20:25:16 i Allmänt,

Har under natten till idag sovit väldigt dåligt. Först vaknade Oscar vid halv fyra och fick komma in till oss. Jag hade precis somnat om när Samuel, klockan halv fem, vaknade och fick komma in till oss. Utanför dörren står katten och är skitförbannad för att inte hon får komma in till oss. Så alla vi fyra i samma säng. Oscar som vrider och vänder på sig och vaknar stup i kvarten. Samuel som ligger i min fotända och som gör att jag inte kan sträcka ut mig. Ja, ni förstår. Det är inte direkt det perfekta upplägget för att sova gott! När det sen var dags att göra morgon halv sju var jag inte sådär överdrivet lycklig och utsövd, men gick upp med pojkarna ändå. Det var ju Emils sovmorgon. Halv nio väckte jag honom och sen fick jag sova lite till.
 
I alla fall. Under de här timmarna av väldigt dålig sömn började jag tänka och fundera kring köket. Varken jag eller Emil har väl känt att vi utnyttjat ytorna i köket på ett speciellt optimalt sätt. Så efter lunch, när Oscar sov och Samuel vilade satte jag igång med omstrukturering och röjande i köket. Alla hyllor som vi använt som skafferi torkades av och någon hylla flyttades på. Micron fick ny plats, kaffekokaren med. Kokböckerna åkte upp på en hylla ovanför kylen. Vi fick en massa plats över! Att vi inte tänkt på detta tidigare! Vi är jätteduktiga på att spara orginalkartonger till saker vi köpt. Att sen sakerna går sönder och vi fortfarande har kvar kartongerna, är inte så bra. Så en hel del sånt blev slängt. Pulversåser och dyligt från skafferiet som jag inte längre får äta pga mjölk-innehåll blev slängt.
 
Köket känns nästan helt nytt och jag känner mig pigg och glad över att vara där igen!
 
 

Lekplats och dockteaterföreställning

Publicerad 2013-06-30 20:17:16 i Allmänt, Oscar, Samuel,

I Malmö har de under sommaren något som de kallar "Sommarscen" - en massa olika föreställningar och events och happenings och allt man kan tänka sig inom kulturutbudet. Och allt är gratis! När jag fick hem en katalog med sommarens program kastade jag mig över den för att se vad som kunde tänkas finnas som hade passat vår lilla familj och där hittade jag en dockteaterföreställning som hette "Nu är vi gorillor låssas vi" som i fredags spelades i Beijers Park. Perfekt tyckte jag iom att Emil är ledig på fredagarna, då kan vi gå allihop! Och eftersom en av Malmös temalekplatser finns i Beijers Park passade vi på att besöka den med!
 
Emil tog Samuel bak på cykeln och jag satte Oscar i vagnen och promenerade dit. En skön promenad på 5 km.
 
Vi började med lekplatsen och lunch och oj vad de tyckte det var roligt!
 
 
Allt prövades på! Samuel är lite rädd för att klättra på höga saker men bara vi lyfte upp honom på högsta lekställningen gick det bra sen! Oscar åkte rutschkana för glatta livet och fick sitta och gräva en massa som han älskar att göra! Jag och Emil turades om att fota och att hjälpa pojkarna!
 
Klockan två började dockteaterföreställningen och det var rätt mycket folk. Samuel tyckte det var så spännande och roligt. Och det tyckte jag med! Den var lite i längsta laget kanske (40 min) för man märkte att alla barnen började bli rastlösa efter en halvtimme. Men jag är glad att vi åkte dit och fick sett den!
 

Inte som jag tänkt mig...

Publicerad 2013-06-30 20:03:17 i Allmänt,

Haha, hade precis skrivit ett inlägg om hur irriterad jag blev för iPhoto verkligen inte ville hitta min kamera. Försökt hur många gånger som helst. Och så tänke jag som ett sista försök, jag byter usb-port och ser hur det går. Och nu går det! Så håll i hatten, snart kommer det bilduppdateringar!

Kvällstur

Publicerad 2013-06-27 21:56:27 i Allmänt,

Inspirerad av systers blogginlägg tog jag mig en "liten" cykeltur ikväll jag med. Och förutom alla j*a knottsvärmar jag cyklade igenom var det riktigt skönt! En mil och jättefin utsikt. Vad mer kan man begära?!

Hemmadag

Publicerad 2013-06-27 20:52:18 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Förutom en tripp till affären innan lunch har vi varit hemma hela dagen. Oscar sov mellan 13 och 15.15 och under den tiden vilade jag och Samuel framför en film. Vi har nog alla varit lite extra trötta idag.
 
När Oscar vaknat och mellanmålet var inmundigat så ville Samuel leka med lera. Ja, varför inte, var ju ungefär hur länge sen som helst som leran var framme. Och jag fick chans att fota pojkarna lite mer =)
 
 
Det var första gången Oscar fick sitta med leran och det gick rätt bra. Jag rullade små bollar till honom som han sen roade sig med att rulla runt och plocka i och ur sin låda. Lite roar smått =)
En och en halv timme satt de med leran så jag hann laga middag under tiden med!
 
Sen blev det lek (och en hel del bråk) fram tills läggdags.
 
Imorgon hoppas vi på fint väder och dockteaterföreställning utomhus!

Utflykt

Publicerad 2013-06-27 20:46:04 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Igår blev det en utflykt till Malmö. Det var dags att testa en ny tema-lekplats och mitt val hade fallit på Bondgårdslekplatsen på Videdal. Den var väl sådär tyckte jag. Har man en pojke som inte är sådär jättepigg på att klättra så var den inte så bra. Man var tvungen att kunna klättra mycket för att utnyttja den till fullo. Så det slutade med att det mest blev gräva i sandlådan och det kan man ju göra på vilken lekplats som helst. Men det blev ändå en trevlig stund där med lite fika och lek. Det är alltid extra gott att fika utomhus, oavsett väder!
 
 
Efter lekplatsbesöket gick vi hem till mamma och pappa där vi blev bjudna på pappas egenfångade torsk. Himmelsk gott blev det!
 
Tack för en trevlig dag!
 

Dag 5: En gammal bild

Publicerad 2013-06-27 20:32:15 i Bildutmaningen - 30 dagar,

Har inte bilder som sträcker sig sådär hemskt många år tillbaka i tiden på min dator, utan allt är på Emils dator. Och eftersom han håller på att bygga om sin dator vågar jag inte gå ner och sätta mig där!
 
Bilden är på Samuel och den är tagen strax innan hans 1-årsdag. Tiden går så fort!
 
 
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild
 
 

Provresultaten

Publicerad 2013-06-25 09:59:12 i Allmänt,

Just ja, har ju helt glömt att berätta om mina provresultat efter besöket på vårdcentralen. Alla prover visade bra förutom en lätt D-vitaminbrist så jag ska börja äta tillskott för det. Sen ska jag bli remitterad till reumatologen pga att det finns psoriasis i släkten. Så det ska fortsattas att undersökas.

Jag gjorde ett försök att äta mjölk igen men magen mår inte bra av det. Åt mjölk igår men det straffar sig idag. Ska göra ett försök med laktosfritt blandat med mjölkfritt och se hur det går. Fördelen med laktosfritt är att då kan jag äta vanlig hårdost igen vilket jag saknade när jag åt mjölkfri kost.

Nåja, bara att vänta och se. Så länge magen mår bra bara!

Dag 4: Min hobby

Publicerad 2013-06-24 21:38:44 i Bildutmaningen - 30 dagar,

Usch vad detta vad svårt. Rent instinktivt känner jag nog att jag inte har någon hobby. Men så började jag tänka. Vad finns det som jag tycker om att göra och som jag gör helt för min egen skull? Något som jag tycker om att göra för att glädja andra med? Jo, baka! Jag älskar att baka. Både testa nya recept och göra om gamla beprövade recept!
 
 
Jag köper gärna nya verktyg till mitt bakande och går jag förbi några söta muffinsformar i affären får de följa med hem!
Boken som är på bilden fick jag i födelsedagspresent av mina syskon förra året och många av de recepten är bakade flera gånger. Bl.a. det receptet som är uppslaget på bilden. Supergoda kladdkakemuffins!
 
Så, baka är min hobby. Kom gärna förbi på fika någongång!
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild
 

Kvällspromenad och det där med fokus!

Publicerad 2013-06-23 19:31:37 i Allmänt,

Efter en god middag i värmen på terassen tyckte vi det skulle vara skönt med en kvällspromenad. Så sagt och gjort, hela familjen begav sig ut. Jag med kameran i högsta hugg!
 
 
Vi gick förbi en himlans massa fina blommor på vägen och det var perfekta tillfällen att riktigt testa zoomen på kameran!
 
(notera den flyende humlan på sista bilden)
 
 
På vägen hem stannade vi vid lekplatsen så både Samuel och Oscar fick leka av sig lite!
 
 
 
 
Jag satt under tiden och övade mig på att sätta fokus på olika saker när jag fotar!
 
 
Jag har fått låna en fotobok av pappa som jag ska börja titta i snart. Många av mina bilder blir jag nöjd med, andra inte. Men det är en övningssak!

Dag 3: En familjemedlem

Publicerad 2013-06-23 12:37:32 i Bildutmaningen - 30 dagar, Oscar,

Idag kombinerar jag bildutmaningen med massa bilder på Oscar. Det är inte alltid så lätt att ta bra bilder på honom för han sitter aldrig stilla så länge. Men idag lyckades jag!
 
Så här kommer en massa bilder på honom!
 
 
Jag vet inte, vad säger ni, vem är han lik?
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild
 

En lat dag

Publicerad 2013-06-23 12:33:52 i Allmänt,

Satt och funderade på vad det egentligen innebär för andra. Vad är egentligen en lat dag? För mig är det en sådan som vi har haft idag. Jag får för mig att starta ett städ- och röj-projekt (idag blev det mitt badrumsskåp samt garderoben i hallen) medan pojkarna gör vad de känner för och fortfarande går i pyjamas trots att det är efter lunch. En dag då jag inte behöver bekymra mig över att aktivera pojkarna utan låter dem sköta det själv. Även om det kanske får innebära lite extra mycket tv-tittande för Samuel. Men det dör han inte av.
 
Nu sover Oscar - fortfarande i pyjamas, och Samuel vilar - även han fortfarande i pyjamas. Lunchen är uppäten och tvätten är snart klar. Sen får jag med vila lite. För nu har solen tittat fram, så efter Oscar sovit ska vi gå ut!
 
 
Trött Oscar i väntan på lunchen!

Dag 2: Favoritpryl

Publicerad 2013-06-22 19:35:41 i Bildutmaningen - 30 dagar,


Jag har gått och funderat ett tag (uppenbarligen eftersom det är ett tag sedan bild 1 kom upp) på vad som egentligen är min favoritpryl. Nu tror jag att jag kommit på det. Totalt onödig och som jag egentligen klarar mig utan men som ger den där lilla extra lyxen till vardagen. Nämligen vår nya Tassimo-maskin.
 
Suddig bild, jag vet. Och inte tagen med kameran utan med mobilen och redan visats på instagram. Men äh, det får ni ta. (Kameran har i princip slut batteri och ville få iväg det här inlägget nu). 
 
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Bilder från senaste tiden!

Publicerad 2013-06-22 19:15:32 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Ja, bloggandet har legat lite på is igen. Först hade jag inte min dator hemma och sen orkade jag inte för det var så mycket annat runt omkring. Men nu är jag tillbaka igen!
 
Samuel har hunnit sluta på dagis. Han hade sin sista dag förra torsdagen och innan dess hann han ha picknick på dagis där mormor fick följa med. Det var inte så kul att sitta ner och äta, men desto mer kul att springa runt och jagas med Alexander!
 

 
 
När han slutade fick han lite fina presenter med sig hem. Dels sånt som han har gjort själv och sen även en cd-skiva med massa foton på honom och ett memory-spel med bilder på alla dagis-kompisar!
 
 
Vår första, och hittills enda, jordgubbe har blivit skördad och uppäten!
 
 
Idag har vi haft en härlig dag med besök på sagolekplatsen och en sen lunch på donken. Tänkte passa på att göra sådana här utflykter när det inte är så fint väder. Är det fint väder vill vi nog bara vara i trädgården och plaska i poolen =)
 
 
 
 
 
 
Många foton blev tagna på lekplatsen =)
 
Nu håller pojkarna på att bli badade och sen är det dags för lite kvällsmat och sova.
 
Ser fram emot ett långt och skönt sommarlov!
 

Vilken dag

Publicerad 2013-06-16 08:32:22 i Oscar,

Ojojoj vilken dag det blev igår.

Det började som vilken dag som helst. Frukost och sen satte vi igång med att rensa i köket. Har fått en tassimo-kapselmaskin så vi var tvungna att göra plats för den.

Jag står iaf i köket och håller på och Emil har gått in i badrummet för att städa där. Plötsligt hör jag en duns i vardagsrummet. Men det är tyst annars. Frågar Samuel vad det var som lät, det var Oscar som ramlat ner för soffan. Jag och Emil rusar dit och det var alldeles för tyst. Jag plockar upp Oscar och hans huvud bara faller fram och han svimmr av ett par sekunder. Nacken alldeles instabil och jag tänker "han har brutit nacken". Fortfarande skriker han inte och jag hinner tänka och säga till Emil "vi måste ringa ambulans, han skriker inte". Efter vad som kändes en evighet började han skrika iaf och jag ringde Anna så Marcus kom och hämtade oss och körde oss till akuten.

Där blev han undersökt av sköterska och till slut även läkare. Då hade han hunnit bli rätt pigg och alla undersökningar var bra. Fick gå en sväng i Lund och käka lunch och sen komma tillbaka för ny undersökning. Allt bra då med så vi fick åka hem med stränga restriktioner om att komma tillbaka om han började kräkas eller inte gå att få kontakt med/väcka.

Han var som vanligt sen igen igår och vi var inne hos grannarna och åt middag. Natten har varit lite orolig men det är nätterna ändå allt som oftast, och det enda som märks nu är den gigantiska bulan i pannan.

Men herregud vad jag var rädd när han svimmade och sen inte skrek. Alla bulor och fall som Samuel har haft, men klarat bra.

Oscar ska inte lämnas själv i ett rum hädanefter!

Ett ögonblick bara

Publicerad 2013-06-09 22:17:25 i Samuel,

En av Samuels mest använda fraser nu för tiden. När han svarar på tilltal dvs. Just nu är det väldigt mycket selektiv hörsel. Han försvinner in i sin egen lilla värld och hör inte när man pratar med honom. Mycket tankar i hans huvud med. Fantasin flödar och han vill ofta att vi ska hitta på sagor och berätta för varandra. Han apar efter allt folk säger och vissa här hemma, dvs Emil, måste börja tänka på språkbruk. För nu har Samuel börjat härma de få svordomar som kommer ut ibland med. I lördags kom Samuel in från trädgården och sa "Fy fan var är handduken". Jag och Christine stod rätt paffa kan jag säga!
 
Han är som vanligt go och glad för det mesta och börjar acceptera att leka med Oscar mer också. Ramses är också en stor favorit!
 
Sedan ett tag tillbaka somnar han själv med. Det tar lite längre tid, men han fixar det! Han ligger i sin säng och lyssnar på Pippi-sagor (efter vi läst saga för honom), kallar ibland för att veta att vi är i närheten, men inget gråt och skrik längre. Detta var rätta tillfället helt enkelt.
 
Han är full av kärlek och visar det gärna och ofta! Mycket pussar och kramar får vi från honom!
 
Kommande veckan är sista veckan på Virvelvinden och sen väntar ett långt sommarlov innan inskolning på nya avdelningen och dagiset börjar 5 augusti. Ska ta tillvara på varje tillfälle!
 

Host, host, snörvel, snörvel

Publicerad 2013-06-09 22:10:55 i Oscar,

Egentligen skulle vi alla varit på kalas idag, men då Oscar fortfarande dras med sin förkylning föredrogs det om han inte kom, så jag stannade hemma med honom. Ätandet har ju varit lite si och så de senaste dagarna, vilket är förklarligt när man inte är riktigt hundra, så jag lagade köttfärssås. Och som alltid var det ett säkert kort! Oscar älskar köttfärssås =)
 

 
(och äter med hela ansiktet *s*)
 
Trots rälig hosta och snorig näsa så är han ändå väldigt pigg emellanåt. Vi busar och skojar mellan varven, även om han är tröttare än vanligt.
 
 
Imorgon ska Emil ringa vårdcentralen i alla fall så får de lyssna på honom. Sen är det bara att hålla tummarna för att han får sova inatt. Det behöver han!

Härlig fredagskväll!

Publicerad 2013-06-09 22:04:53 i Allmänt,

Efter en väldigt skön nationaldag kändes det inte alls kul att jobba i fredags. Men så kom kära syster Christine på att hon kunde komma och äta middag på kvällen. När vi kom hem höll Emil på med maten så jag, Christine och Samuel satte oss på gräset i trädgården. Lite rosé och chips innan maten, sen supergod grillad lax, nypotatis och hollandaise-sås och till avslutning drinkar och lite mer chips. Verkligen en toppenkväll!
 

Dag 1: Självporträtt

Publicerad 2013-06-09 22:01:52 i Bildutmaningen - 30 dagar,

Äh, varför vänta förresten.
 
 
Det här är jag, Therése, 32 år, två-barnsmamma, delvis mammaledig och delvis musiklärare. Just nu trött och sliten och längtar efter att kommande veckan ska ta slut så sommarlovet kommer.
 
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Foton - bildutmaning

Publicerad 2013-06-09 20:51:00 i Bildutmaningen - 30 dagar,

Eftersom jag har min nya braiga kamera och jag vill fotografera mycket så tänkte jag att varför inte försöka komma igång med en "ny" 30-dagars bild-utmaning. Så nu är tanken att jag ska ta en bild och dagen och lägga upp här enligt div teman. (och hålla tummarna för att jag håller ut alla 30 dagarna *s*)
 
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema Grön
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema Ljus
Dag 14: En vinterbild sommarbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema Olika
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema Två
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild
 
Så nu är det dags att köra! (eller ja, imorgon kör vi... )

Chillar

Publicerad 2013-06-04 17:33:31 i Allmänt,

Har lite tid helt för mig själv på stan. Skolan har dansshow ikväll och jag ska jobba sena föreställningen så det var inte lönt att åka hem emellan. Käkade med mamma innan hon drog för att jobba tidiga föreställningen.

Nu har jag precis avnjutit en soya-islatte och en mjölkfri chokladboll.

Är så trött och har sån huvudvärk så helst hade jag bara åkt hem och lagt mig, men icke sa Nicke.

Men skönt att bara dra runt lite för sig själv en stund iaf!

Liten sjukling

Publicerad 2013-06-02 20:17:35 i Oscar,

Oscar har hostat ett par dagar nu men ändå varit rätt pigg och glad. Det var han inte på eftermiddagen idag. 39.7 i temp och rälig hosta. Min stackars lilla älskling!
 

Shopping!

Publicerad 2013-06-02 20:15:44 i Allmänt,

I eftermiddags bestämde jag mig för att rensa och sortera lite i hyllan som står i hallen där uppe. Det är där vi har samlat gammal kurslitteratur och "bra att ha böcker om barn". Tyvärr är det också den hyllan som Oscar har tyckt det var roligast att dra ut böcker från så allt har varit huller om buller. Och eftersom jag har börjat plocka hem böcker från jobb som jag inte längre behöver där, behövde jag någonstans att förvara dom. Så jag började plocka. Först hittade jag en ko till Oscars traktor som vi varit av med ett par månader. Och sen hittade jag, till min stora förvåning, ett kuvert med ett kort till Samuel när han fyllde 2 år, som innehöll 200 kr. Jag hade INGEN aning om att det låg där. Jag brukar alltid stoppa undan kort som innehåller pengar, alt stoppa ner pengarna direkt i hans sparbössa. Visst jag var höggravid och deltidssjukskriven för stress vid tillfället Samuel fyllde 2 år, men ändå. Samuel blev ju överlycklig, för då kunde han få handla för dom. Och det kunde jag ju hålla med om. Dock tyckte vi att han har mycket leksaker redan så i så fall skulle han handla något han kunde leka ute med och eftersom han tjatat om en bandyklubba ett tag så stack han och jag till BR för att handla det. Det blev dock ingen bandyklubba utan ett Hockey-set. Mål, två klubbor och två bollar för 160 kr. Så 40 kr tillbaka till sparbössan.
 
 
Det var lite svårt att träffa bollen bara tyckte han!
 
Tidigare idag blev det även lite pyjamasshopping. Båda pojkarna behövde fler kortärms- och kortbens-pyjamaser så det blev inköpt med!
 

Lördag i trädgården

Publicerad 2013-06-02 20:09:11 i Allmänt,

Lördagen började verkligen på ett helt underbart sätt. Varmt och skönt väder, inga måsten, bara ta hand om trädgården och huset, men på ett sätt som gjorde att det inte kändes som ett tvång. Tvättade fönsterna på ena sidan det första jag gjorde och sen var det mys!
 
Polen hade åkt fram och Samuel badade, var lite kallt, men kul var det!
 
 
Fick klippt gräset ordentligt och sen hjälpte Samuel mig att vattna, både blommorna och gräset på sina ställen =)
 
 
I vårt lilla land växer det rosmarin, timjan, citronmellis, mynta, gräslök och oregano. Det som är på gång upp är dill och morötter. Kommer ha dill nog till en hel del färskpotatis-kok i sommar!
 
 
Det blev lite fruktmys, målande för Samuel och bollek med Oscar med!
 
 
Nu hoppas vi på sånt här väder hela sommaren och fullt med sådana här dagar!

Välkommen till familjen, Ramses!

Publicerad 2013-06-02 20:03:00 i Allmänt,

Idag var det äntligen dags att hämta hem Ramses! Så fin han är! Han har nyfiket tittat sig omkring och redan hittat ett favoritställe att sova på känns det som. Mitt i trappan där pojkarna inte riktigt kan nå honom. Maten har han hittat men han har ännu inte gått på lådan. Visar den för honom med jämna mellanrum dock! Samuel är överlycklig över att Ramses äntligen är här och Ramses har börjat tillåta Samuel att komma nära honom redan. Det här kommer bli så bra för pojkarna!
 

Date-night

Publicerad 2013-06-01 21:39:46 i Allmänt,

I julklapp fick vi presentkort på restaurangen La Casita av mamma och pappa. Idag var det äntligen dags att utnyttja det!

Vi hade bokat bord redan kl17. Småbarnsföräldrar är trötta på kvällen vetni ;-)

Blev en cosmopolitan som fördrink till mig. Sedan gamba med vitlök och chili till förrätt och pasta frutti di mare till huvudrätt. Vitt vin till det. Och så otroligt gott det var! Och härligt att kunna gå ut och äta trots att man måste äta mjölkfritt!

Efter vi ätit upp tog vi en promenad genom stan och stannade till på Vapiano för en drink innan pappa hämtade oss!

Tack snälla mamma för barnvaktandet och pappa för skjutsandet. Och naturligtvis för presentkortet. Dit kommer vi verkligen gå igen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela