familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Såååå glad!!

Publicerad 2012-08-26 22:37:41 i Viktresan,

Fick ett ryck ikväll och provade lite kläder som jag under flera år har haft som mål att kunna ha igen, men där jag alltid gett upp innan jag kommit dit. Och, som jag skrivit om förr, så har jag en skinnkavaj, äkta skinn, som jag verkligen längtat efter att komma i igen. Och vet ni, nu gör jag det!! Även min fina pepparsalt-kjol passar igen. Vet inte sist den gjorde det. Så nu väntar jag bara på att vädret ska bli så jag kan ha det på mig ute!

Trots att det känts motigt och att vågen inte varit min vän på senaste tiden så händer det saker. Jag är stolt över mig själv, över att jag inte gett upp. Att jag fortsätter jobba mot att bli en smalare och sundare version av mig själv. Jag är stolt över att jag kunde njuta av lite chips i helgen och att jag idag inte kände att jag behövde mer. Och jag är stolt över att jag nu och i framtiden kan föra vidare sundare matvanor till mina pojkar!

Nu ska jag lägga mig med denna underbara känsla och samla massor av god energi inför morgondagen!

Min rygg och min träning

Publicerad 2012-08-26 13:25:18 i Viktresan,

I onsdags kom jag äntligen iväg till sjukgymnasten. Mina ryggproblem beror dels på att jag är överrörlig och dels på för svaga bålmuskler. Så nu har jag fått övningar som jag gör varje dag och på tisdag ska jag tillbaka och få ett program som jag kan köra på gymmet med.
 
Jag hade ju gett min fanken på att komma iväg 2 gånger i veckan till gymmet och 1 gång i veckan till simhallen och hittills har det funkat. Dock så har jag nog insett att komma iväg måndagmorgon och vara där klockan 7 nog är lite övermäktigt, speciellt nu då jag sover dåligt pga ryggen, så jag tänker träna ikväll istället och strunta i morgondagens pass.
 
Det verkar inte hända så mycket på vågen just nu, men jag känner det i kroppen ändå och måttbandet fortsätter minska. Det har gått lite upp och ner på vågen de senaste veckorna, men det har slutat pendla över 100-kilos-gränsen i alla fall så jag är nöjd med det.
 
Har gått ner 12 kg sen starten i april, har minskat 11 cm i midjan. Jobbar mot totalt 20 kg ner innan jag börjar jobba på riktigt v.45. Det ska gå!
 
Får se om jag lyckas lägga in någon bild på nuläget ikväll.

Kardiolograpport

Publicerad 2012-08-26 13:18:52 i Oscar,

I fredags var det då dags för 6-månadersbesöket hos barnkardiologen för Oscar. Det var ju inte utan nervösa fjärilar i magen som vi gick dit. Det klingar ju så hemskt med kardiolog och hjärtproblem.

När vi först kom dit så blev det vägning (8.5 kg - han har gått upp 0,5 kg sen bvc sist) och mätning (69 cm - vuxit 0,5 cm sen bvc sist), en ekg-kurva och syresättning. Allt såg bra ut. Sen när vi kom in till kardiologen lyssnade han och tog ett snabbt ultraljud på hjärtat. Resultatet: Blåsljudet till lungpulsådern är borta! Yey! Blåsljudet mellan kamrarna är fortfarande kvar, men är försumbart! Kommer bli kallade igen våren då han fyller 2 år.

Det var med stor lättnad vi gick därifrån!

I övrigt gällande Oscars utveckling så kan vi berätta att han tar sig framåt nu. Det går inte snabbt och han tar sig inte så långt, men han drar sig framåt. Det som lockar mest är Samuels leksaker! Så nu är det dags att sätta upp grinden här uppe igen. Vi som precis hade vant oss vid att den var borta!

Fortsatt tomt...

Publicerad 2012-08-22 19:12:07 i Allmänt,

Tiden att uppdatera bloggen finns inte riktigt just nu. Samuel sover inte längre om dagarna och Oscar är det full rulle på från morgon till kväll. Sen när pojkarna väl sover känns det skönast att bara sjunka ner i soffan.

Viktresan fortsätter iaf och jag börjar komma in i träningen.

Oscar har kardiologbesök på fredag så ska försöka uppdatera ordentligt efter det iaf!

Hoho

Publicerad 2012-08-17 15:50:42 i Allmänt,

Har varit tyst här en vecka men tiden har bara flugit iväg. Vet inte riktigt vad vi gjort heller men tiden har som sagt bara flugit iväg!

I tisdags började Samuel dagis igen och han var väldigt glad över att få komma tillbaka till kompisarna och fröknarna igen! Det första fröken Marina sa var "oj, vad du vuxit!" och visst har han gjort det! Redan stlk 104 på mjukisbyxorna! Bebishulls-magen har börjat försvinna med så byxorna har blivit större i midjan på honom!

Annars så har det gått väldigt bra med napp-avvänjandet. Kallar det inte napp-kampen längre för det blev ingen kamp! Redan andra dagen slutade han fråga efter napparna. Min stora duktiga pojke!!

Han har slutat sova middag nu med. Vi får se hur det går i framtiden, men när det blir 30 min av gråt, gnäll och skrik att han inte vill sova så känns det lika bra att sluta försöka. Han säger väl till om han blir trött!

Jag har kommit igång med träningen igen. Simmade i onsdags och i morse blev det gymmet. Dock är min rygg inte alls med periodvis och under simningen gjorde det riktigt ont så på onsdag ska jag till sjukgymnasten så jag får nån rätsida på det hela. Skönt att jag kommit igång iaf tycker jag!

Napp-kampen - dagens status

Publicerad 2012-08-10 17:14:32 i Samuel,

Kvällen igår blev jobbig, precis som vi trodde. Mycket skrik, tårar och både ledsamt och argt. Men när han väl la sig i sängen gick det ändå rätt bra. Jag tog hand om sagoläsningen och sen ville han att Emil skulle sitta med honom.

Två gånger vaknade jag inatt av att han låg och snyftade efter sina nappar men han somnade ändå om relativt snabbt. Och dessutom ville han ligga i sin egen säng och somna om. Det händer aldrig annars!

Imorse frågade han efter napparna ett par gånger men han godtog när jag sa att han inte skulle ha dom mer.

Jag tog även ett snack med honom om vad han ville göra med napparna nu när han inte ska ha dom mer och han vill ge dom till Johan, så det ska vi göra ikväll. Just nu är nog Johan den häftigaste som finns =)

Vid middagsvilan frågade han en gång efter napparna men somnade sen utan varken gnäll eller gråt!

Tror vår lille påg förstår mer än man tror. Vi har förklarat för honom att det är för att tänderna är sneda och för att de ska bli raka igen måste han sluta med napparna. Sa också att när tänderna blir raka så kommer det bli lättare för honom med alla ljud han tycker är svåra att säga och då kommer vi förstå mer av vad han säger. Jag tror han förstod det!

Så nu ligger napparna fint inslagna i ett påskägg och väntar på Johan.

Undrar hur natten blir nu...

Den stora napp-kampen

Publicerad 2012-08-09 18:35:58 i Samuel,

Så har dagen då kommit. Dagen då vi tar upp kampen att få Samuel nappfri.

Upptäckte i morse att Samuels bett är snett. Eller, snett och snett, men tänderna går inte ihop där framme längre så vi måste ta itu med det nu.

Ringde tandläkaren och bokade in tidig 3-årskontroll, men bestämde idag att vi tar upp kampen redan nu. Det kommer inte bli lätt, för Samuel älskar sina nappar och hade, om han hade fått bestämma, haft en napp i munnen konstant.

Har pratat med honom om det idag under eftermiddagen men jag vet inte hur mycket som går in.

Kommer rapport om läget under helgen!

Åh herregud vad jobbigt!

Publicerad 2012-08-08 19:49:59 i Allmänt,

Tog mig iväg till simhallen idag och det kändes verkligen att det var länge sen jag simmade. De första 400 m gick väldigt bra, kunde hålla ett bra tempo och tog i så mycket jag kunde. Efter 400 m började det bli jobbigt och efter 800 m totalt dog mina armar. De sista 100 meterna jag körde var på ren vilja och tog lika lång tid som de första 200 meterna.

Hann 900 m på 30 min. Nästa vecka ska jag fixa 1 km är tanken. Bara att kämpa ytterligare 100 m då!

Har iaf satt upp ett mål och det är att kämpa mot ytterligare -15 kg till 1 jan 2013. Då är jag isåfall nere på BMI övervikt. Jag längtar dit!!

Bättre

Publicerad 2012-08-07 21:13:19 i Samuel,

Samuels humör och lyssnandet går bättre! Vi har större delen av dagen haft det riktigt trevligt och han visar att han lyssnar. Och även om jag varit trött och less så är han oftast min myspojke som gärna pussas och kramas. Min älskade Samuel ❤

Yes!

Publicerad 2012-08-07 20:36:48 i Viktresan,

Idag har jag klarat mig från allt småätande och håller mig inom kalori-gränsen. Känns bra! Imorgon ska jag iväg och simma för första gången på vääääldigt länge! Var nån gång förra hösten men graviditeten och sjukskrivning satte stopp på mycket då. Idag var jag dessutom och kollade in 24seven här i byn, så nästa vecka är det jag som skaffar medlemsskap där och får introduktion! Jag ser grymt mycket fram emot att få träna igen!!

Kloka mamma

Publicerad 2012-08-05 15:49:32 i Allmänt,

Ibland är ser tur att man har sin mamma. Det hjälper att få ventilera och kräkas av sig en stund.

Jag vet ju att det med S har gått i perioder hela tiden, speciellt när Emil precis började jobba igen efter Oscar föddes. Och jag vet ju att det går över. Vi hade det sen väldigt trevligt efter han sovit och lyckades ta oss till och från netto utan bråk eller försök att sticka. Och det fick han väldigt mycket beröm för.

Det blev för mycket i förmiddags helt enkelt och jag orkade inte mer just då.

Tog mig ut på en lång cykeltur när Emil kom hem från jobbet. Lyckades rensa huvudet, men tyvärr gör ryggen ännu mer ont nu. Blir det inte bättre snart får jag nog ringa vc. Ger det en vecka med promenader och besök på simhallen först.

Tack för att ni lyssnar iaf, både när det är bra och inte fullt lika bra!

Vad är det för fel??

Publicerad 2012-08-05 10:10:18 i Allmänt,

Jag är så trött på allting just nu. Det är bara bråk och irritation och jag har typ noll tålamod. Samuel lyssnar inte och gör hela tiden tvärt emot vad jag säger. Det känns som att inget funkar här hemma just nu. Vi har knappt gått ut de här dagarna för jag är inte säker på att han inte sticker just nu.

Jag vet ju att det ligger på mig att hitta lösningen och att hans oförmåga att lyssna just nu beror på utveckling och frigörelse och hela baletten men det hjälper inte mig nu. Att jag inte sover bra och har skitont i ryggen hjälper liksom inte heller.

Vikten känns åt skogen för jag har ätit fel ändå denna veckan och jag har just nu svårt att glädjas åt de 10 kg som jag faktiskt gått ner.
När Emil kommer hem från jobb är det allt annat som måste fixas och jag har svårt att ta mig i kragen och komma ut.

Jag vet ju att får jag bara ordning på vardagsmotionen (dvs ordentliga promenader) så kommer jag må bättre. Både mentalt och i ryggen. Varför är det då så svårt?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela