familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Då kör vi!

Publicerad 2012-07-31 12:51:05 i Viktresan,

Blev inget lägesinlägg i söndags eller igår, men här kommer det!
 
Blev ingen toppenvecka förra veckan gällande mat och kaloriintag (blev lite vin lite här och där) men nu kör vi. Det blev som jag trodde ett par kilo upp under semestern, men jag har njutit av all mat och allt vin jag har fått i mig och är helt på det klara med att nu är det allvar igen.
 
Jag lyckades väldigt bra med mina kalorier igår trots fika på stan och glass på donken. Kom 51 kalorier under tillåten gräns, så det är bra!
 
Det jag känner nu är att jag måste komma igång och röra på mig mer igen. Det är lite svårt på morgnarna nu dock iom att Samuel fortfarande har sommarlov och vi kommer inte igång på morgonen på samma sätt då. Ska dock ta mig i kragen och börja promenera på kvällarna i stället när Emil är hemma och sen se hur möjligheten att komma iväg till simhallen ser ut för mig. Det känns verkligen i ryggen att jag hade behövt det. Den gör ont!
 
Söndagar kommer fortfarande vara min uppdateringsdag, så om inte annat kommer ny uppdatering kring viktresan på söndag alt måndagförmiddag!

Så snabbt tiden går

Publicerad 2012-07-31 12:45:25 i Samuel,

Satt och tittade igenom bilder på digitalkameran från förra sommaren och hittade en bild på Samuel på terassen när han sitter med ett knopp-pussel. Så liten han ser ut och så lite hår han har.

Och så tänker jag på vår promenad tidigare, som han pratar, så mycket han förstår och hur stor han har blivit, inte minst sen Oscar föddes. Han är generös, både med sina saker och med sin kärlek och ger gärna pussar och kramar till de han tycker om.

Han är underbar, vår lille Samuel!

Tack!

Publicerad 2012-07-30 22:06:31 i Allmänt,

Tack för de kommentarer jag fick på förra inlägget. Visst är det för min skull jag ska blogga, men det är ju även kul att få någon sorts bekräftelse på det man skrivit.

Dock, eftersom jag bara blir mer och mer irriterad på appen som nu inte heller visar kommentarer man fått (så har inte sett dina kommentarer mamma), kommer jag bara blogga när jag sitter vid datorn. Så slipper jag klaga på appen i vart och vartannat inlägg dessutom!

Jag hoppas verkligen att blogg.se ser till att fixa sin app, för det är verkligen bekvämt att kunna blogga från mobilen.

Men med detta säger jag iaf tack för att ni läser och kanske lämnar någon kommentar ibland ;-)

Fortsätta eller inte?

Publicerad 2012-07-30 16:19:03 i Allmänt,

Har ändå lyckats få iväg ett par inlägg sen vi kom hem (och även innan vi åkte). Jag ser att folk är inne och läser men det är aldrig någon som kommenterar. Ni som läser, är det av någon sorts pliktkänsla (om ni känner oss dvs) eller är ni verkligen intresserade? Vill bara veta om det är lönt att jag fortsätter!

Styckeindelning

Publicerad 2012-07-29 18:23:54 i Allmänt,

Men suck. Glömde att appen tar bort all styckeindelning. Men den fanns där när jag skrev föregående inlägg. Hoppas någon orkar läsa min långa text ändå! Blir mer bilder nästa vecka när jag kan blogga från datorn i stället för skit-appen!

Vilken vecka!!

Publicerad 2012-07-29 18:21:50 i Allmänt,

Vilken härlig vecka vi har haft! Kom ju hem från semestern förra söndagen och sen dess har vi pysslat mycket hemma med att röja upp och rensa bland våra saker. Vi har fått upp hyllor i köket som vi köpte för rätt så länge sen men som bara stått. Vardagsrummet är ommöblerat. De allra flesta cd-skivor är utsorterade och nerburna i källaren. Sista räckan sten i trädgården är uppgrävd och den mesta skiten är körd till tippen. Planket har blivit målat. Ja, vi har haft fullt upp, men väldigt trevligt! Vi är inte klara än, men på god väg! Har massa idéer om saker vi vill göra och fixa här hemma. Få upp saker på väggarna är nog nästa sak. Idag fick vi köpt en garderob till Samuels rum. Vi insåg när vi kom hem från semestern och pojkarnas alla kläder var rena, att en byrå räcker inte. Så vi lyckades hitta en leksvik-garderob på blocket för 350 spänn! Härligt med tanke på priset och att Ikea har tagit bort sin leksvik-serie. Fast vi har hunnit annat än städa med. I tisdags var vi ju som skrivit om innan i Skånes djurpark. Samuel tyckte det var väldigt kul med alla djuren! Fick en väldigt varm, solig och härlig dag där! I onsdags var vi och grillade hos familjen Hallin i åkarp. I torsdags hann vi med ett kvällsdopp i Lomma. I fredags var vi hos mamma och pappa och käkade tacos. Igår var vi hos min farmor och fikade och på kvällen firade vi Emils födelsedag och vår bröllopsdag med gott vin och lax- och skaldjurssoppa. Gott! Imorgon börjar Emil jobba igen och vår vardag tar vid. Synd att semestern redan är slut men det ska bli skönt med vardag igen. Dags att njuta av mina sista 13 veckor av heltidsföräldraledighet! Ska bli bättre på att blogga med, om ni vill det?!?!

Stor pojke

Publicerad 2012-07-27 20:22:14 i Oscar,

Lille Oscar börjar bli stor och det går alldeles för fort! Han har sina första tänder på väg upp, 1 månad tidigare än Samuel fick sina. Han sitter stadigt själv. Han tar sig bakåt och runt på mage. Vill helst bara bromsa tiden så allt inte går så fort!

Vår semster

Publicerad 2012-07-24 21:49:51 i Allmänt,

Okej, då är det dags att försöka få ner vår semester i ett relativt överskådligt blogginlägg.
 
För första gången skulle vår lilla familj ge sig ut på bilsemester. Kanske inte det allra lättaste med en 2.5-åring och en 5-månaders men hade vi nu skaffat bil så var det väl läge för det. Det tyckte Emil i alla fall. Vi skulle ta oss till Piteå - vilket är 150 mil - och delade upp det på 3 etapper - vilket gjorde att det helt plötsligt blev 160 mil istället.
 
Första dagen körde vi till Stockholm där vi skulle sova hos Emils syster. Enligt kart-appen i min iPhone var det exakt 60 mil från dörr till dörr och med tanke på att våra små pojkar inte åkt vidare långt i bil tidigare så var det lite i längsta laget. Fram till Linköping gick det bra men sen tyckte Oscar inte att det var vidare kul längre. De sista 15 milen var inte roliga och jag ångrade varje sekund att vi bestämt oss för att köra upp. Det var många pussar och kramar som delades ut när vi väl kom fram! Stoppen fram till Oscar blev ledsen var i alla fall trevliga! Hade matsäck med och stannade på lite olika camping-platser och käkade. Underbart väder och inte farligt mycket trafik på vägarna!
 
 
Vi hade lånat en mini-laptop av pappa så när Samuel hade tröttnat på att titta på bilar drog vi fram en film. Perfekt att roa uttråkad pojke med!
 
 
Andra dagen gick färden vidare mot Jämtland där vi skulle övernatta i Emils föräldrars stuga. Det blev ett kärt återseende med pojkarnas farmor och farfar!
 
 
Två nätter stannade vi där innan vi gav oss vidare upp mot Piteå.
 
När vi väl kom fram var det väldigt skönt. Trötta efter tre dagars bilåkande bestämde vi oss för att det var dags att hitta någon lekplats till Samuel. Vi gick runt ett tag och landade till sist vid Emils gamla dagis där de hade byggt upp en träbuss. Himmelriket för en liten bussfantast som Samuel! Han bestämde sig genast för att bli busschaufför och Emil fick vara passagerare!
 
 
 
Resten av veckan fick pojkarna naturligtvis en massa gos och mys med farmor och farfar. Vi gick ett par vändor på stan. Var på hembygdsdagen på Svensbylijdan. Firade Emils födelsedag med kakor, grillning och Ahlgrens bilar (för när det är kalas får man ju äta godis, som Samuel så snällt påminde mig om). Träffade gamla vänner och nyfödd bebis. Var en sväng på stranden.
 
Ja, vi hann med lite allt möjligt helt enkelt! Vädret var med oss och vi hade rätt fint väder mest hela tiden.
 
På vägen hem bestämde vi oss för att inte åka till stugan och sova utan vi tog in på hotell i Sundsvall i stället. I Sundsvall hann vi gå en sväng på stan och Samuel hann träffa lite drakar innan vi åt middag.
 
 
 
Efter Sundsvallsövernattningen tog vi omvägen förbi Järvsö för att träffa Lena (gammal kompis från musikhögskolan) och hennes Peo. Har inte setts på vi vet inte hur många år, så det var väldigt trevligt!
 
En övernattning i Stockholm senare var vi sen äntligen hemma igen i söndags.
 
Två veckor som gick hur snabbt som helst och en resa som kändes som en evinnerlighet.
 
Nu njuter vi hemma av Emils sista semestervecka, som inleddes med bröllopsdag igår som firades med städ och fixande, och som fortsatte idag med tripp till Skånes djurpark med mamma, pappa och fam Chaveus. Härlig dag idag! Fick inte till några bra bilder, men hoppas på att pappa tog några där pojkarna fastnade iaf!

1 år

Publicerad 2012-07-23 08:48:14 i Allmänt,

Tänk att det redan gått ett år sen vi sa "ja" till varandra. Grattis på bröllopsdagen ❤

Nu kör vi igen!

Publicerad 2012-07-22 19:14:29 i Viktresan,

Vi är hemma från semestern och det har säkert blivit något kilo upp. Jag väger mig inte denna söndagen, utan nu kör jag en nystart fr.o.m. imorgon. Det är räkna kalorier som gäller och promenad varje dag. Känner mig fruktansvärt uppblåst och konstig i kroppen efter totalt 6 dagar i bil under två veckors tid så det krävs nog en vecka att komma igång igen. Men nya krafter och ny motivering har jag fått och jag har även fått Emil med mig på min resa! Så nästa vecka får ni alltså en ny rapport och nya bilder på min resa! (Ber fö om ursäkt för de saknade styckeindelningarna. Appen är verkligen inte bra längre!)

Vi lever

Publicerad 2012-07-21 21:05:31 i Allmänt,

För de som kanske läser och som kanske inte känner oss egentligen så vill jag bara säga att vi lever! Vår två-veckors semester börjar gå mot sitt slut och vi har inatt vår sista övernattning som är i Stockholm. Ska bli väldigt skönt att komma hem, för som de säger; Borta bra, hemma bäst! Vi har haft det väldigt bra, även om resan varit dryg. 150 mil på 3 dagar (4 dagar på uppresan) gör att vi är rätt möra i kroppen, men imorgon har vi sista etappen! Mer om vad vi har gjort kommer i veckan när vi hunnit landa lite hemma. Tills dess, trevlig sommar!

Piggelin

Publicerad 2012-07-08 00:02:17 i Oscar,

Ibland är han för pigg för sitt (och mitt) eget bästa! (ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitéen, dåligt ljus i sovrummet)

Kvällsmys

Publicerad 2012-07-07 22:19:50 i Samuel,

Har inte hunnit sätta mig med lång uppdatering om Samuels tillvaro, men ska hinna det imorgon i någon packnings-paus! Tills dess bjuder jag på en bild från ikväll när jag och Samuel satt och spelade spel! Samuel vann båda omgångarna =)

Snabbinlägg

Publicerad 2012-07-07 12:38:29 i Allmänt,

Finns något som heter snabbinlägg via blogg.se-hemsidan. Kan inte lägga upp någon bild men den borde ju funka att lägga upp text med från mobilen iaf.

Har iaf äntligen efter 1 timme lyckats få båda pojkarna att sova. Samuel var inte så svår men Oscar, som sovit väldigt oroligt hela natten med, har haft jättesvårt att komma till ro. Misstänker att han känner av vaccinationen igår!

Nu ska jag passa på att ta en kopp kaffe och plocka fram saker inför semestern och sen blir det en tripp till Coop när pojkarna vaknat.

2 dagar till semestern!

Liten håller på att bli stor!

Publicerad 2012-07-06 21:35:30 i Oscar,

Det händer så otroligt mycket med Oscar hela tiden och idag blir han 5 månader! Dagen till ära var det BVC-besök och han väger nu 7180g och är 66,5 cm lång! Han fick även dos två av vaccinationen idag och det gick jättebra! Efter första sprutan blev han bara lite arg, efter andra sprutan blev han ledsen men det upphörde på typ en halv minut, sen skrattade han åt vår BVC-sköterska igen! Han är allt en glad liten gosse!!
 
Maten då - Vi började med smakportioner för en månad sedan, gröt då. Han tyckte mycket om det, men tyvärr upptäckte vi att hans mage inte riktigt var redo för det då han började fylla ca 4 diarré-blöjor om dagen. Nu är det en vecka sedan han fick sist och magen har börjat stabilisera sig igen. Fick tipset att testa med risgröt istället så nu har vi köpt hem det. Han fortsätter att få smaksensationer dock när vi äter något som är lämpligt att ge det av!
 
Storebror är fortfarande en stor favorit här hemma och han blir så glad när han ser Samuel. Det är så härligt att se!
 
Han tycker mycket om att sitta upp och kan nu sitta en kort stund själv (dvs mer än några sekunder) och blir stadigare och stadigare för varje dag! Idag satt han ett par minuter utan stöd. Otroligt stolt mamma!
 
 
Han ligger gärna på mage, till och med hellre det än på rygg, men han blir så arg och frustrerad när han inte tar sig nånstans. Han ligger där och sprattlar som en fisk! Han tar sig runt men inte fram eller bak - ja, förutom igår när han på nåt sätt lyckades dra sig bakåt!
 
Han sover bäst på mage med och har den senaste veckan *pepparpeppar* sovit från ca 21 till 7. Det leder till att han är mycket gladare på dagen med.
 
 
 
Han utforskar allt och är väldigt nyfiken! Häromdagen tillbringade vi eftermiddagen i trädgården och då fick han för första gången stifta bekanskap med gräs! Åh, vad det var spännande!
 
 
 
 
Idag bytte vi till sittdelen på vagnen, för som ni kanske såg på hans sovbild, så är det inte stora marginaler på längden längre. Sen får vi se vad han tycker om det. Trivs han inte kan vi alltid ändra tillbaka ett tag till!
 
Nu sover han i alla fall (och Emil har nyss fått Samuel att somna) så nu ska jag och Emil umgås lite. Kommer en Samuel-uppdatering senare i helgen!
 

Slut för idag!

Publicerad 2012-07-06 20:56:44 i Allmänt,

Nä, klockan har blivit nio och jag tror Emil vill ha hjälp med att lägga pojkarna nu, så jag får gå ner och göra det tror jag!
 
Fortsätter skriva antingen senare ikväll eller senare under helgen!

Kusinmys

Publicerad 2012-07-06 20:51:54 i Allmänt,

Finns egentligen inte så mycket att säga om den här bilden, mer än att de är fina våra pojkar!
 

Jahadå

Publicerad 2012-07-06 20:50:41 i Viktresan,

Min viktresa har stannat av lite. Efter helvetesförkylningen följde en slapphet och idag var första dagen på länge som jag gav mig ut på motionspromenad. 30 min med en medelhastighet på 10:17. Iofs inte så illa så det är jag stolt över. Har lyckats hålla mig från småätandet, men det vanliga ätandet har blivit mycket mer. Lägg sen till jordgubbar och glass, vin och en och annan kaka så känner jag mest bara ångest just nu. Har gått upp ca 1 kg de här två veckorna som jag slappat till helt och jag mår dåligt över det. Att jag sen är otroligt uppsvullen just nu (förmodligen pga annalkande mens/ägglossning, kände samma sak för en månad sen) gör ju inte saken bättre. Men så tittar jag på min ursprungsbild och inser att det ändå hänt en hel del på den tiden och då får jag ny inspiration. Så jag kommer fortsätta kämpa på. Min promenad idag var en nytändning och bara jag ser till att äta regelbundet och dricka ordentligt med vatten så ska jag fixa semestern med! Mitt mål är att jag inte ska gå upp något under semestern och jag tror att med lite hjälp från min älskade make så ska jag nog fixa det!
 
Jag känner mig fin ibland iaf och då vet jag att jag förtjänar att må bra och känna mig fin alltid. Ska bara hitta tillbaka till ursprungsmotivationen!
 

Bil-inköp!

Publicerad 2012-07-06 20:43:27 i Allmänt,

En viktig sak som har hänt sedan sist är att vi har köpt bil! Och inte vilken bil som helst utan en helt enormt stor Ford Mondeo. Bilägaren, dvs Emil, är mäkta stolt!
 
 
Ska bli väldigt kul att åka runt i sommar!

Blärk

Publicerad 2012-07-06 20:40:47 i Allmänt,

Skrev nyss ett inlägg om att jag ska försöka hinna uppdatera kring allt som har hänt på senaste tiden nu under helgen, men av någon anledning ville blogg.se bara publicera rubriken. Deras app fungerar fortfarande inte, och vi som bloggar har fortfarande inte fått någon som helst information om detta. Det suger! Sen verkar de ha gjort om den vanliga sidan med och den känns än så länge mycket mer svårnavigerad.
 
I vilket fall som helst ska jag försöka komma över min nuvarande aversion mot blogg.se och ge er alla de uppdateringar jag vet att ni längtat så efter =)
 
Så, var tålmodiga så kommer det under kvällen/helgen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela