familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Host, host, host!

Publicerad 2011-02-26 12:21:34 i Allmänt,

Åh, vad jag börjar bli less på min hosta! Hela sportlovet har snart gått och jag har inte varit helt frisk en enda av de dagarna. Just nu är hostan värst för den gör så att jag inte sover. Hostar inte så mycket på dagarna, men på kvällarna och nätterna är det desto mer. Less!!! Man känner ju sig som en zombie när man inte får sova på nätterna. Som tur är så sover Samuel mycket bättre nu så han är ju pigg och glad på dagarna!

Var iväg en sväng till coop innan och helt plötsligt så faller han bara ihop i vagnen, då har han somnat! Så nu sitter jag här i köket med öppet fönster och huttrar lite medans jag vaktar vagnen utanför köksfönstret. Får bli sen lunch idag helt enkelt.

Känner mig så glad när jag tänker på min fina klänning! En storlek mindre än vad jag hade trott och helt underbar! Ska in till cinderella igen i början på maj och prova den igen och då kommer hon sy in den. Så jag har ytterligare 2 månader på mig att gå ner i vikt. Hoppas det fortsätter gå lika bra som det har gjort hittills. 5 kg på knappt en månad är inte fy skam!

Har redan hunnit få in en del svar till bröllopet. Kul! Min familj har redan bokat boende dessutom. Längtar till sommaren!

Vilken dag!

Publicerad 2011-02-25 18:00:07 i Allmänt,

Klänning inköpt!
Inbjudningarna levererade av brevbärare i olika delar av landet!
Bollen är i rullning!

Hallelujah!

Publicerad 2011-02-22 22:22:34 i Allmänt,

Samuel har äntligen varit feberfri en hel dag, eftermiddag och kväll för första gången på en vecka. Dock så snorar och hostar jag mer hela tiden. Hade ju hoppats på ett sjukdomsfritt lov! Menmen, man kan ju inte få allt här i världen!

Samuel var i alla fall överlycklig över att få träffa både mormor och morfar idag. Dock så var de inte här samtidigt, men det lilla var i alla fall bra!

Ser i alla fall fram emot en ny feberfri dag för Samuel imorgon.

Gonatt!

Hoho??

Publicerad 2011-02-22 09:25:38 i Allmänt,

Eftersom Samuel sover så oroligt på nätterna nu har vi börjat göra så att en av oss går ner i källaren och sover och en av oss stannar kvar i sängen och sover där (vem som tar Samuel är olika beroende på vem av oss som behöver sova). Och tänk min förvåning när jag går upp tio över nio och jag är den enda som är vaken!! Mycket märkligt. Emil kom nyss upp, får nog ta och gå och väcka Samuel nu. Annars blir dagen ännu mer märklig än vad den redan kommer bli =)



Nä, väcka Samuel och sen kommer hans lilla mormor hit för lite mys!

Stackars pojkar

Publicerad 2011-02-17 14:37:49 i Allmänt,

Både Emil och Samuel mår dåligt där hemma. Samuel hade nästan 40 graders feber igår kväll och ögonen helt igenklibbade. Emil mår bara kasst. Tråkigt att vara iväg och jobba när man känner att man hade behövt vara hemma och ta hand om dom!

Som tur är är det bara 1 arbetsdag kvar innan det är dags för lite sportlov. Det behövs. Känner mig helt slut! Behöver dessutom tiden till att göra klart inbjudningskorten till bröllopet och få dem ivägskickade. Ska ut och titta på klänning dessutom, det kommer bli spännande!!


Bjuder på en bild innan jag avslutar. Bilden är tagen i lördags när vi står och väntar på tåget in till Malmö. Samuel har gått (!) hela vägen till stationen och han skulle bli upphämtad i Malmö av mormor och moster Anna och jag och Emil skulle fortsätta till Sankt Markus Vinkällare. Fin bild tycker jag i alla fall, det syns att det är soligt och fint ute =)


Mamma, mamma, mamma... och lite pappa...

Publicerad 2011-02-16 07:55:18 i Allmänt,

Oj, vad munnen går på vår lille grabb där hemma, inte många riktiga ord men vi tror att "bia" kan betyda napp =) Annars är det mycket "mamma", "titta" och lite "pappa". Mammas gosse =)

Tiden bara går och går och det är inte lätt att hitta orken att uppdatera här, men då jag var tidig till jobb så hinner jag med ett snabbt inlägg.

Förra veckan var vi på IKEA och handlade lite. Samuel börjar bli för vild och stor för badbaljan så det var dags att handla en badkarsmatta. Väl där passade vi på att äta middag också och Samuel fick för första gången äta "riktig" IKEA-mat! Köttbullar, potatismos och sås!

Mums tyckte Samuel (och vi andra också!)!

Efter IKEA så tänkte vi att vi lika gärna kunde gå bort till Hyllie och ta tåget därifrån och till Samuels stora glädje så fick han gå omkring och även stå och titta ut!




Det bästa just nu måste ändå vara hans böcker. Ofta kommer han med en bok i famnen och vill sitta och läsa. Ibland hittar man även honom läsandes själv.

Sötaste gossen min!


Förkylningen är kvar och igår hade han nära 39 graders feber stackarn. Hoppas han mår bättre idag!

Nä, nu ska jag sätta igång och jobba lite!

Underbara lediga dag!

Publicerad 2011-02-05 19:17:18 i Allmänt,

Åh, vad mysigt vi har haft idag och Samuel har varit på strålande humör! Vi gick hemifrån redan halv tio idag för att möta upp Sara och Maya inne i Arlövs "centrum" och sen gick vi en sväng innan vi gick hem till dom. Barnen lekte en massa och sen åt vi lunch innan vi gick ut igen. Tog oss till Burlöv Center och tittade i lite affärer, blev ingen shopping dock. Samuel behöver inte direkt några nya kläder nu och det är inte lika kul att shoppa till mig som till honom. Men det kliar lite i fingrarna att handla något till Sixten, så det händer nog snart =)

Bilder lovade jag, så här ska det komma några:

Samuel på sin bobbycar - dock innan han hade lärt sig att åka på den. Nu åker han som bara den, både framåt och bakåt! Det var en toppenjulklapp!

Samuel inspekterar sina nya skor!

Mayas leksaker var roliga! Så om någon där ute funderar på vad man kan köpa till Samuel blir nog kastrull- och matlagningsverktygs-seten från IKEA en hit =)

Mmmm, gott med banan på Coop! Får hålla hårt i den så ingen tar den!

Ute på egen hand för första gången! Åh, vad han tyckte det var kul!

Samuel har lyckats spetsa en majskrok med stekspaden!


I övrigt så pratar han jättemycket och har helt plötsligt börjat blanda vokalerna så det är inte bara en vokal som kommer. Han förstår jättemycket av det vi säger och har börjat svara "ja" när han håller med!

Vi har även beslutat att efter ett antal (fler än vi kan räkna) jobbiga nätter så flyttar vi in Samuel i vårt sovrum igen. Han vill veta när han vaknar upp på natten att vi båda är där annars blir han jätteledsen, så vi får se hur det går nu.

Nu är det snart dags för Samuel att sova och vi ska väl sjunka ner i tv:n och titta på Lynley - ingen Melodifestival på denna tv:n om jag vill ha Emil hos mig i soffan. Tråkmåns!

Äntligen helg!

Publicerad 2011-02-04 22:18:13 i Allmänt,

Fredagkväll och har två långa dagar framför mig med bara en massa Samuel-mys! Ska träffa Sara och hennes lilla Maya imorgon och ut och gå en lång promenad och hitta en lekplats (om vädret tillåter det dvs) så Samuel får inviga sina skor utomhus också! Ja, för nu har Samuel fått sina första skor! Gympa-dojjor med Lightning McQueen!! Jättefina och han går bra med dom inomhus, så det ska bli kul att se hur han reagerar utomhus med! Lovar att det kommer bildbevis under helgen!

Annars så är vi alla tre någorlunda friska *pepparpeppar*. Våra förkylningar verkar vara över och Samuels näsa har äntligen slutat rinna, än en gång *pepparpeppar*!

Ska komma ordentlig uppdatering imorgon är tanken, med bilder!! (Kryss i taket nästan) Har varit dålig på att fotografera nu när det inte är jag som är hemma längre. Ska pusha Emil till att lägga ut lite av det han tog på öppna förskolan idag bl.a. Sen försöker vi hitta en bra lösning på alla de filmer han har tagit på Samuel de senaste dagarna.

Men imorgon som sagt =)

Mikropaus på jobb

Publicerad 2011-02-01 12:55:30 i Allmänt,

Tar en liten paus i planerandet och annat datorarbete för att snabbt skriva lite här.

Känns bra på nåt märkligt sätt att vara tillbaka på nätet igen med bloggen. Allt blir så tydligt när det kommer ner "på papper".

Jag jobbar och står i och är hemifrån alldeles för mycket känns det som. Det enda bra med det är att Samuel blir alldeles överlycklig när jag kommer hem och vi har många mysiga lässtunder i soffan på kvällarna. Det sämsta är att det känns som att jag missar så mycket. Som nu när han har börjat säga hej och att han helt plötsligt kan ta sig fram på sin bobby-car. Det känns som att han blir större och större för varje dag som går. Inte längre vår lille gosse!

Nä, tillbaka till arbetet nu.

//Mamman i familjen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela