familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Kan själv!

Publicerad 2012-03-31 15:40:08 i Samuel,

Samuel är verkligen inne i en "kan själv"-period. Allt han ser att vi vuxna gör vill han göra med!

Det senaste av "kan själv" är dela sin egen mat och beroende av vad vi äter går det riktigt bra om vi har fördelat lite!

Stor pojke nu!

Dadou-Dada

Publicerad 2012-03-31 15:29:30 i Oscar,

Pojkarnas farmor och farfar är nere på besök vilket Samuel är överlycklig för! 100% uppmärksamhet och lek! Vem blir inte glad av det =)

Det är också deras premiärträff med Oscar. Det sämsta med att bo långt ifrån varandra. Bara att göra det mesta av tiden de har tillsammans!

Fastklistrad bebis

Publicerad 2012-03-27 13:53:33 i Oscar,

Idag blir det inte mycket gjort här hemma. Det enda stället Oscar är nöjd på är i min famn och så fort jag lägger ner honom börjar han skrika efter bara någon minut. Väldigt mysigt men lite smått ångestframkallande när man vet hur mycket tvätt jag har att ta hand om och allt annat jag borde fixa här hemma. Som tur var höll han sig nöjd den tiden det tog för mig att hälla i mig en kopp kaffe och klämma två mackor.

Förhoppningsvis håller han sig nöjd i vagnen en stund när jag hämtar Samuel så vi kan ta vårt sedvanliga mellanmål på lekplatsen!

Om inte annat så behöver han ju faktiskt sova lite!

Ber om ursäkt

Publicerad 2012-03-23 12:45:58 i Allmänt,

För hur förra inlägget ser ut. Förstår mig inte på hur appen här egentligen fungerar och varför det kommer upp källor till bilderna innan bilderna kommer.

Hoppas ni blev glada över bilderna iaf.

Bildbomb

Publicerad 2012-03-23 12:42:40 i Allmänt,

Jag vet, det har varit dåligt med uppdateringar, men ibland räcker varken tid eller ork till. Jag har varit mycket själv med pojkarna och så har inte bloggen varit topp-prioriterad.

Det har varit mycket tid på div lekplatser, träffar med min kompis Sara och hennes två barn, kalas för Olof, möblering av datorrum, muffinsbak och vardagsbestyr.

Men bilder får ni!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155806.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155807.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155809.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155812.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155813.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155851.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2495446/images/2012/pic_195155857.jpg" class="image">

Lite bak-skryt

Publicerad 2012-03-13 18:32:14 i Allmänt,

Jag måste få ge mig själv en liten klapp på axeln!

I födelsedagspresent fick jag ju en bok om muffins från syskonen. Allmänna råd och tips och helt fantastiska bilder och recept på allt gällande toppings, spreads, bassmetar, matmuffins och kakmuffins.

Har under förra veckan betat av tre olika sorters matmuffins och idag var det dags för första kakmuffins-baket, nämligen kladdmuffins med vit choklad och lime. Resultatet då. Sååååå goda. Tur att det bara blev 12 i en omgång!

Nästa vecka blir det nåt nytt recept att testa tror jag! Härligt med all energi man får som föräldraledig trots minimalt med sömn! Heja amningshormoner =)

Gråt, skrik och "tannagnissel"

Publicerad 2012-03-12 13:15:47 i Samuel,

Suck säger jag bara!

Efter en otroligt mysig förmiddag med besök på biblioteket och en mysstund i solen var det dags att sova middag. Då blev allt som förbytt och min goda och glada nästan 2,5-åring blev ett gnälligt, trotsigt liten kille som absolut inte skulle sova. Testade i vår säng med att jag låg bredvid, gick inte. Testade i hans säng, gick inte. Till slut sa jag att skulle han inte sluta tramsa så fick han ligga själv och så fick jag gå ner. Då kom skrikandet och slagen. DÅ fick han definitivt vara själv. Efter en stunds skrikande och gråtande gick jag upp till honom igen och pratade. Han var ju jättetrött men kan liksom inte hantera det. Vi pratade en stund och sa förlåt båda två och pussades och kramades. Till slut kom han fram till att han ville sova i vagnen. Han förstod att han fick vara där själv och inte tramsa eller skrika eftersom Oscar sover i sin vagn bredvid. Och tro det eller ej, han somnade på två röda.

MEN det löser ju inte problemet. Idag har vi tur och Oscar sover så jag kan ägna mig åt Samuel när han ska sova men hur ska det gå den dagen Oscar inte sover när det är dags för Samuel att sova. Samma sak på kvällen. Hur ska vi få honom att somna själv i sin säng utan allt springandet, skrikandet och gråtandet som följer med att vi lämnar honom ensam? Hjälp mig/oss!

Nu sover båda pojkarna men då Oscar sovit i tre timmar redan så är det rätt troligt att han vaknar vrålhungrig snart så nu ska jag passa på att vila en liten stund i soffan. Det behövs!

Utetid

Publicerad 2012-03-10 16:53:47 i Samuel,

Jag har passat på att vara ute mycket med Samuel denna veckan. Dels så får han och jag lite egentid då iom att Oscar sover som bäst ute i vagnen och sen så är det ju väldigt härligt med frisk luft! Så vi har hunnit med både att springa i backar



gräva i sandlådan



och äta några mellanmål



Nu inväntar vi bara våren så man slipper alla lager kläder när man är ute!

Buspojken nr 1!

Publicerad 2012-03-10 16:49:53 i Samuel,

Häromdagen hade jag gått ner där nere för att fixa något medan Samuel var kvar på sitt rum och lekte. Helt plötsligt hör jag honom ropa:
- "Mamma, jag tar lillorna". För den som inte pratar Samuel-språket, så betyder lillorna bilder.

Vad har gossen nu hittat på?

Jo, han har hittat min digitalkamera, lyckats sätta på den och står och tar foton. Han är inte dum han. Tyvärr är han ingen blivande fotograf än, men det kommer kanske =)

Oscars hjärta

Publicerad 2012-03-10 16:46:57 i Oscar,

Som ni kanske kommer ihåg så skrev jag i förlossningsinlägget om att Oscar hade ett blåsljud på hjärtat när han föddes och i torsdags var det då dags för kontrollen hos barnkardiologen på UMAS.

I mitt huvud var det bara att gå dit, de skulle lyssna och konstatera att det inte var något kvar och sen tack och hej.

Så var det inte riktigt...

Vi kom dit och efter en kort stunds väntan så fick vi komma in till en sjuksköterska som kopplade upp honom till en EKG-apparat och sen tog längd och vikt. När det var klart fick vi komma in till läkaren som först lyssnade och tittade på Oscar och som sen gjorde ultraljud på hjärtat. Det tog tid. Lång tid! Och under den tiden hann jag bli rätt nervös. Vad var det egentligen han hittade?

Jo. Oscar har två olika blåsljud på hjärtat. Ett som är resultatet efter att den där passagen stängdes vid födseln. Som läkaren förklarade så är det så att när den genvägen ska stängas så skrumpnar det och ibland drar det med sig en del av det som sitter bredvid. Vanligt tydligen. Och där hade det då bildats ett litet hål till vänstra (tror jag) lungpulsådern. Väldigt ofarligt.
Sen hade han, eller okej, har, ett litet litet hål mellan kamrarna. (Här började mitt hjärta rusa). Även det ofarligt tydligen. Läkaren jämförde det med ett födelsemärke. (Pust). Detta kan växa igen, det kan även vara så att det inte växer igen. Växer det igen kan det ske om en månad och det kan ske om 20 år. Men det ska i alla fall vara ofarligt och även om Oscar nu har ett hjärtfel och per definition är hjärtsjuk så är han frisk. I mitt huvud har jag svårt att få det att gå ihop, men han är i alla fall frisk. Och läkaren sa att man ser på Oscar att han är en frisk och välmående liten gosse vilket värmde mitt modershjärta!

Vi kommer i alla fall att bli kallade på kontroller med jämna mellanrum för att kolla upp hans blåsljud och nästa kommer bli när Oscar är ungefär 6 månader. Tills dess ska vi inte tänka på att han har ett blåsljud utan han är frisk. (Försöker banka in det i mitt huvud).

***
Hann med ett BVC-besök igår med och vågen visar nu 4480 g och 58.5 cm lång. Dags att leta fram stlk 62-pyjamaserna, för stlk 56 är alldeles för korta!

***

Tröttis

Publicerad 2012-03-06 15:24:33 i Samuel,

Har haft utetid idag med! Gick hemifrån redan 10 för att gå och handla och sen blev det en timme på lekplatsen där vi mötte upp med Sara, Maya och Noah! Kul att se Samuel leka så bra med ett annat barn!

Sen hem till oss för lite lunch och bus. Sen gick det inte att få Samuel att somna. Uppe i varv och övertrött är ingen bra kombo! Lyckades till slut få ner honom i soffan med nappen och en film och då tog det inte lång stund innan han somnade!

Så nu har jag en snarkandes Samuel bredvid mig, en sovande Oscar i famnen och rejält med huvudvärk! Ska bli rätt skönt att ha Emil hemma imorgon!

Ute-mellanmål

Publicerad 2012-03-05 19:06:05 i Samuel,

Mitt mål för dagen var att jag skulle lyckas tajma det så att Oscar var nyäten när det var dags att hämta Samuel på dagis så vi kunde få lite kvalitetstid ihop. Det lyckades! Så när det var dags att gå hemifrån hade jag packat ner mellanmål i Samuels fina fjällräven-ryggsäck, underlag för mig att sitta på och spann och spade! Så för en gångs skull var det rätt lätt att få med honom hem =)

Blev en mysig stund på lekplatsen drickandes yoghurt, ätandes äpple, byggande av sandkakor och gungande... Tills klockan slog tre och Samuel stelnade till av den där jäkla tutan! Underläppen började darra och tårarna började rinna. Hoppas hans rädsla för höga ljud kommer mattas av snart. Det värker i mamma-hjärtat av att se honom så!

Gäller att minnas det mysiga sen och påminna om det!

Imorgon blir det en ny tripp till lekplatsen med Sara, Maya och Noah och sen blir det fullt ös med lunch här hemma! Härligt!

Amningsresultat

Publicerad 2012-03-05 18:58:05 i Oscar,

Att det är en helt ny gosse vi fått sen vi började tilläggsmata är en underdrift! Han sover bättre och är mycket mer nöjd! Plus så vägrar han ta tag med amningsnappen vilket resulterat i att amningen går bättre, där är mer mat och han blir oftare nöjd efter amning än tidigare! Bara att hoppas att tillägget blir överflödigt så småningom!

I vilket fall som helst så hade jag världens gladaste pojke som sällskap när jag vek tvätt och städade ovanvåningen innan!

Hipp hipp hurra!

Publicerad 2012-03-04 13:05:57 i Allmänt,

Båda pojkarna sover, disken är fixad, tvätten är invikt! Vad gör jag då? Jo, sjunker ner i soffan med lite födelsedagskakor och kaffe och njuter av stillheten!

Grattis till mig!

Jag kan med!

Publicerad 2012-03-03 14:19:03 i Allmänt,

Kära syster Anna är fantastisk på det där med att baka och göra verkligen vackra bakverk, men nu har jag med lyckats! Spana in denna choklad och lakrits cupcaken med hallonfrosting bara! Mums!

Ståbrädan

Publicerad 2012-03-03 13:45:44 i Samuel,

Sen Samuel började gå har vi tränat honom på att gå fint. Utomhus funkar det bra men inne i affärer har det varit lönlöst. Så fort han har fått chansen har han sprungit iväg och det är inte så lämpligt när man är själv i affären med honom.

Förra veckan köpte vi då en ståbräda. Vi har ju tänkt att vi ska klara oss utan syskonvagn men han blir ju trött efter ett tag så ståbräda ville vi ha. Och när vi sen testade den gick det jättebra och även i affären stod han hela tiden kvar på brädan och var jätteduktig! Men då var vi med både jag och Emil. Idag var det dags för mig att gå iväg själv med pojkarna (måste ju träna inför att jag ska vara hemma själv) och det gick toppenbra! Samuel har blivit så stor och duktig! Så eftersom han varit så duktig och vädret är strålande så stannade vi för en gångs skull vid bänken och tittade på tåg! Till Samuels stora glädje! Är såna här tillfällen man måste ta tillvara på!

Kvalitetstid

Publicerad 2012-03-03 13:36:54 i Samuel,

Det har inte blivit så himla mycket kvalitetstid för mig och Samuel sen vi kom hem från bb, men ibland sammanfaller Oscars sovtid med Samuels lektid på ett väldigt bra sätt!

Så igår efter middagen tog Emil Oscar i bärselen och fixade allt i köket efter maten och jag och Samuel gick upp där uppe! Blev både bygga tågbana, lägga kub-puzzel, mysbusa i tältet och laga mat i leksaksköket innan det var dags för nästa amning. Och det var hur mysigt som helst! Samuel har varit lite avig mot mig de senaste dagarna och inte direkt velat prata med mig eller vara nära men nu är allt bra igen! Har fått många pussar och kramar både igårkväll och idag!

Älskade gullungen min!

Första lämningen!

Publicerad 2012-03-01 09:39:47 i Allmänt,

Idag var det dags för första lämningen av Samuel med Oscar i vagnen. Iofs börjar inte Emil jobba förrän på måndag, och det kommer bara vara max 2 lämningar i veckan för mig, men jag kände ändå att jag ville ha en testdag på att sköta alla morgonrutinerna själv! Hade ställt klockan på 6.45 för att i lugn och ro få i Samuel välling, borsta tänderna, byta blöja, sätta på kläder och ytterkläder samt hinna amma Oscar i lugn och ro. Det var onödigt för tio i sex vaknar Oscar och hela hans rygg och lakanet under är genomblött! Det måste ha varit en väldigt trött mamma som bytte blöja inatt och inte lyckades sätta på den ordentligt. Så väcka Emil som fick hjälpa till att stoppa i tvättmaskinen, ner med pojkarna, amma, välling och sen hann jag till och med äta frukost och hänga tvätt innan det var dags att lämna Samuel!

Effektiv var bara förnamnet idag!

Nu har jag druckit dagens andra kopp kaffe, Oscar ligger i babysittern och är nöjd efter morgonens tredje amning + 60 ml ersättning och Emil är väckt. Dags att cykla iväg till Burlöv Center och köpa plastad frotté till Samuels säng som vi helt glömt bort att göra sen han bytte till riktig säng och sen kommer Sara och lille Noah hit kl.11.

Ha en bra dag!

****

Kom ju på att jag glömde berätta hur det gick! Det gick bra! Tramsigt som vanligt när det var dags att sätta på overallen, men det gick bra när vi väl kom ut. Samuel älskar att åka ståbräda! Det gick bra när vi kom till dagis med, lite att han inte ville att jag skulle gå, men då kom fröken och plockade upp honom för att vinka i fönstret och då gick det bra. Skönt att få en bra lämning att börja dagen med!

Tyvärr fanns det inget plastat frotté på hemtex. Får nog bli en snabbtripp till IKEA för mig och Oscar när Samuel är på dagis nästa vecka... Eller så skickar jag dit Emil när han är ledig på onsdag... Undrar vad han hade sagt om det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela