familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Kranskväll

Publicerad 2012-11-28 22:41:49 i Allmänt,

Var iväg på blomsterkurs med några från jobbet ikväll! Väldigt kul, utmanande och kreativt!

450kr och 3 timmar för att binda en egen julkrans och göra ett blomsterarrangemang. Blir nog en återkommande aktivitet tror jag!

Palt-kalas

Publicerad 2012-11-27 21:40:36 i Mat,

När jag flyttade till Piteå för 12(!!!!) år sen så hörde jag talas om det där som hette Pite-palt. Grymt skeptisk var jag. Och när jag såg de där gråa klumparna växte min skepcism. Det dröjde nästan 2 år innan jag testade och när jag väl gjorde det tyckte jag det var väldigt gott. När vi sen flyttade ner till Malmö så tänkte jag ofta "hmm, tänk om man skulle lära sig koka palt" men det blev liksom aldrig av. Förrän idag! Tittade igenom jag vet inte hur många recept innan jag hittade ett, eller okej jag blandade några, som jag kunde följa. Jag har nämligen förstått att det finns lika många palt-recept som det finns människor som gör sin egen palt. Bjöd även hit mamma att smaka. Hon resonerade väl som så att man ska prova allt en gång. Hon tyckte inte om det. Men nu vet hon det =)
 
Oscar fick sin paltpremiär, dock utan fläsket i mitten, och han satte i sig nästan en hel palt. Han såg ut som att han skulle ramla ihop av mätt- och trötthet efteråt. Samuel som har älskat det när vi varit uppe i Piteå var betydligt mer skeptisk idag.
 
Gott blev det i alla fall tyckte jag och Emil. Ja, och Oscar då =)
 
Så här blev i alla fall hela långa processen och det tog sin lilla tid att göra. Satte igång kl.14 och allt var klart att ätas tjugo över fem. Man måste alltså ha gott om tid för att koka palt!
 

Nulägesrapport - Oscar

Publicerad 2012-11-25 22:02:00 i Oscar,

Tänk att vår lille skrutt snart är 10 månader! Var har den tiden tagit vägen?!
 
Just nu *pepparpeppar* är Oscar inne i en period när han sover bättre. Somnar i famnen efter flaskan, som vi har börjat blanda ner välling i, och sover sen oftast hela natten. Visst är det en hel del spring för att sätta i nappen, men just nu är det inga ledsna uppvaknanden där man får sitta uppe ett tag. Men än en gång *pepparpeppar*. Just nu har han dock börjat vakna vid 6-halv 7 igen. Så man är ju lite extra trött då om dagarna =)
 men det är det värt!
 
Han reser sig upp mot allt nu för tiden och ingenting går säkert för hans klåfingriga fingrar. Det är barnsäkring på en helt annan nivå jämfört med Samuel. Cd-spelaren är uppflyttad en hylla och inga dukar eller ljusstakar inom räckhåll.
 
Samuel är favoritpersonen och Samuels leksaker är favorit-leksakerna. Till Samuels stora olycka ska väl tilläggas! Det finns nästan inget som gör Oscar så arg och ledsen som en stängd dörr in till Samuels rum. Ingen tågbana att rasera!! Som tur är har han lite leksaker att leka med ändå =)
 
 
 
 
 
 
 
 
(favorit i repris från Samuel-inlägget)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den fjärde tanden har tittat igenom tandköttet och tand 5 är på väg igenom den med.
 
Allt ska in i munnen och smakas på. Ju mindre smulor att jaga fatt på desto bättre verkar Oscar tycka! Jag försöker dammsuga och jaga rätt på de där smulorna innan Oscar hittar dom men det är svårt att hinna före alltid. Hur mycket jag än dammsuger tycker jag inte jag blir kvitt dom!
 
Han älskar människor och att få besök. Är vi ute blir han genast lite blygare och "pratar" inte så mycket. Hemma är det inte en tyst eller stilla sekund.
Och sitter han väl i matstolen så ska det ju inte bara sittas. Det ska gärna sträckas upp ett ben med och vifta lite eller vila huvudet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oscar är en solstråle utan dess like och en glädjekälla för oss alla, ja, förutom Samuel när Oscar vill rasera tågbanan. Men annars så!
 

Nulägesrapport - Samuel

Publicerad 2012-11-25 21:48:00 i Samuel,

3-årsdagen kom och gick och han fick ett fantastiskt kalas med jättefina presenter! Böcker, film, tågbana, tåg, spel, pyjamas, pengar, cykel, lego, trä-kakor till köket. Ja, en massa kul att leka med helt enkelt! Svårt att komma på något han kan önska sig i julklapp nu bara! Vi åt tacos på hans kalas och så fick han en jättefin (om jag får säga det själv *s*) Bärgarn-tårta!
 
 
Humöret går upp och ner. Vissa dagar är allt bara solstrålar och toppen, andra dagar gör han inget annat än gnäller, skriker, bråkar och gråååååter fram "jag ääääälskar min paaaappa"... Inte så lätt att vara hemma med "dumma" mamma inte. Tydligen så kör han samma när Emil är hemma. Då är det pappa som är dum och mig som han saknar. Nåja. Oftast så har vi det rätt bra ändå!
 
Han har hållt sig torr hela veckan utan några olyckor. Tyvärr så verkar hans mage ha kaikat igen ännu en gång, så nu är det katrinplommonjuice spetsat med lactulos som gäller varje morgon. Gör så ont i mig när han har det jobbigt med sin mage!
 
Han är väldigt omtänksam samtidigt som han absolut inte vill ha med Oscar på sitt rum. Oscar bara förstör tågbanan ju.
 
 
 
 
 
 
 
 
Han säger ofta att han älskar folk. Ikväll innan han skulle somna var något av det sista han sa "jag älskar mina kusiner". Han tycker verkligen om folk!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är mycket spelande och ritande om dagarna och han är verkligen pysslig av sig. Samtidigt som han älskar att sitta vid datorn och titta på youtube eller vara ute och cykla. Vi har haft lite problem att hålla vettiga tider för honom vid datorn, blir ju alltid så mycket skrik och gråt när vi säger att det räcker. Men nu sätter vi timern på 30 minuter och när den ringer lämnar han utan gråt och skrik. Ett stort framsteg!
 
 
 
 
 
 
 
 
Han lyssnar gärna på sagor och sjunger mycket. Peter Jöback är just nu en stor favorit att lyssna på i köket (mammas pojke!!!) och han sjunger det mesta och väldigt tonsäkert för att vara 3 år om jag får säga det själv!
 
Bokstäver är ett nytt intresse med. Han är så stolt när han upptäcker de bokstäver han kan någonstans. S, T, E och O är de bokstäver han kan än så länge. Så vi är i full gång med att uppmuntra till att lära sig fler! Men utan tvång naturligtvis!
 
Sover ännu inte hela nätterna i sin säng utan kommer in till oss och vill kramas och ligga så nära som möjligt hela natten. Vi hoppas det går över snart så vi får sova ordentligt!
 
(För de som bara följer på facebook el instagram ber jag om ursäkt för att ni inte får nya bilder. Iphoto vägrar samarbeta så jag lyckas in ladda upp nya bilder. *grr*)

Long time no see

Publicerad 2012-11-25 21:43:22 i Allmänt, Viktresan,

Usch. Varje gång jag ser blogg.se-appen på min iphone får jag ett sting av dåligt samvete för att jag inte uppdaterat på länge. Vet inte varför det är så egentligen, men har väl tappat lusten att blogga just nu. Det är mycket som händer runt omkring hela tiden och jag är än en gång inne i en period där jag bara känner mig trött. Men ska försöka bättra mig. Ser ju på statistiken att jag har trogna läsare som är inne och tittar varje dag. (Hur många av dessa som är vänner på facebook eller instagram vet jag dock inte.)
 
Ska i alla fall försöka ge en liten uppdatering här om vad som händer just nu.
 
Om vi börjar med mig själv. Jag jobbar igen. 2 dagar i veckan. Och jag vet inte riktigt hur det går eller hur jag känner för det. Just nu är jag väldigt splittrad när jag jobbar. I alla fall på onsdagen då jag "bara" är resurs och har planeringstid. På fredagen är det annorlunda för då går allt i 180 och jag hinner inte tänka på samma sätt. Ser på det sättet fram emot att ta över all musikundervisning igen efter jullovet. Då får jag koncentrera mig på det jag faktiskt kan!
 
Träningen går inte sådär jättebra just nu. Var iväg en gång förra veckan (förutom ett försök att springa utomhus som gick bra vid tillfället men som satte mitt andningssystem ur funktion för det var så fuktigt och rått ute. Dålig idé alltså) men sen fick jag så ont i kroppen så jag fixade inte att ta mig iväg denna veckan. Måste se till att jag kommer iväg åtminstone 2 gånger veckan som kommer. Det ska gå hade jag tänkt! Maten går därmed sådär med men jag håller vikten. 1 kg upp och ner lite då och då men det ligger stabilt kring 93 kg. Bara det, att hålla sig stabilt en bra bit under 100 kg är enormt. Jippi för mig!
 
Går vidare till pojkarna i egna inlägg (började skriva om Samuel men det blev så mycket så de får vars ett eget inlägg!)!
 
 
Tjingeling!

3-årsdagen!

Publicerad 2012-11-13 20:00:47 i Samuel,

Jag är fortfarande helt förundrad över hur snabbt de här 3 åren har gått och att vår lille skrutt redan har blivit så stor!

Dagen började med att jag och Emil skulle väcka Samuel kl6 för att Emil skulle hinna vara med och sjunga innan han började jobba. Tji fick vi! Samuels natt hade varit rätt orolig och somnat om vid halv sex så vi lyckades inte väcka honom. Tråkigt för Emil, men så blir det ibland. Halv sju gick jag och Oscar in och sjöng och gav presenter. Smålego, verktygslåda och Percy från Thomas-tåget. Först blev Samuel jätteledsen för att han inte fick Thomas men det släppte rätt snabbt (han kommer få Thomas på lördag men det vet han ju inte än). Han satte genast igång att bygga tågbana så han kunde köra med Percy!

Frukosten blev kaviar-macka och ananas-juice som dagen till ära faktiskt fick förtäras i soffan.

Lek och bus hela förmiddagen och sen lunch på McDonalds på Burlöv center hade han önskat och jag lovat!

Middagen blev kokt kyckling, ris, currysås och kokta morötter - allt efter Samuels önskemål!

Sen kom sista överraskningen - pannkakstårta. Samuel blev så storögd och glad. "Åh, vad fin! Är den till mig??"

En toppendag för vår älskade Samuel helt enkelt!

På torsdag blir det firande på dagis för honom och på lördag blir det släktkalas!

För 3 år sen...

Publicerad 2012-11-12 16:31:34 i Samuel,

Okej, ytterligare ett nostalgi-inlägg...

För 3 år sen låg jag just nu på Pre-natalen efter ett första igångsättningsförsök och bara väntade. Kommer inte riktigt ihåg om de där riktigt jobbiga pinvärkarna hade satt igång än, men inget hade hänt annars vid det här laget. Det hade bara varit en hel himla massa tv-tittande! Och naturligtvis, en hel himla massa längtande efter den lille som fanns i min mage <3

3 år sen

Publicerad 2012-11-11 20:47:50 i Allmänt,

Den senaste månaden (minst) har jag gått omkring och varit jättenostalgisk. Tänk att min (okej vår) lille Samuel snart fyller 3 år. För 3 år sen idag satt jag och var nervös. Hade redan gått 13 dagar över tiden och skulle morgonen efter in på överburenhetskontroll. Förlossningsväskan var packad. Förlossningsbrevet var skrivet och nerpackat. Och nu har vi en nästan 3-åring som längtar efter sin treårsdag lika mycket som jag gör!
 
En liten kille som ena stunden kan vara hur mysig och gosig som helst bara för att nästa sekund kan få världens jävla utbrott och bli något helt annat än mysig och gosig. Mycket gråt och skrik som varvas med skratt och kramar här hemma just nu.
 
Men de säger ju att är 3-årsperioden jobbig så blir 4-årsperioden lättare. Så vi hoppas på det!
 
Födelsedagen är planerad i alla fall.
 
Väckning kl6 så Emil hinner vara med och sjunga och ge födelsedagspresenter innan han ska jobba.
Lunch på McDonald's.
Middagen har Samuel bestämd; kokt kyckling, ris, currysås och kokta morötter. Först ville han ha spaghetti och köttfärssås men han ändrade sig.
Pannkakstårta till efterrätt.
 
Sen blir det kalas nästa lördag.
 
Det ska bli en spännande dag!!
 
Sixten och Samuel - fina pojkar!

Usch då.

Publicerad 2012-11-11 20:29:25 i Viktresan,

Just nu känns det inte bra. Hittar inte motivationen. Är trött. Kan inte träna för förkylningen bara kommer tillbaka. Vill hitta tillbaka och ska verkligen försöka kämpa igen. Jag önskar bara jag kunde hitta min matspärr igen. Snart. Inte känna mig hungrig hela tiden. Inte känna suget efter att stoppa nåt i munnen hela tiden. Vill komma tillbaka igen.
 
Måste få ny energi. Dags att börja igen. Japp.
 

Det gäller att vara med!

Publicerad 2012-11-11 20:23:00 i Oscar,

Nu går det undan och inget går säkert!
 
Oscar reser sig mot allt nu för tiden och förflyttar sig mellan soffbordet och divanen på soffan, det går inte fort men han tar sig över där! Detta resulterar ju även i en hel del vurpor eftersom han bara är 9 månader och inte vidare stadig där han står! I tisdags var han själv i vardagsrummet och jag var i köket och skulle göra en flaska till mellanmål (återkommer till det senare) och helt plötsligt bara hör jag en duns och det blir knäpptyst. Efter vad som kändes en evighet kom skriket. Sen blev det tyst igen och återigen kändes det som en evighet innan han började skrika igen. Blod från att han hade bitit sig i munnen och eftersom det var blandad med massa saliv så såg det ju ut att vara hur mycket blod som helst. Åh, vad det gjorde ont i mig!! Det har inte varit några fler sådana vurpor, men han lyckas slå sig ett par gånger om dagen.
 
Men skam den som ger sig. Han ska upp mot allt!
 
 
Och så är han världens gladaste! Han är inte lika blyg och avvaktande längre (just nu i alla fall) och efter ett tag med otroligt dålig nattsömn så har det också börjat ordna upp sig. Inatt sov han heeeeela natten utan att ens gnälla till efter nappen. Kan tro att jag vaknade utvilad i morse!
 
Och det mysigaste just nu, när han somnar i famnen och ligger där och snarkar och myser. Älskade lille påg!
 
 
Just det... Det där med extra ersättning till mellanmål. Just nu verkar Oscar ha jobbigt med bajsandet, precis som Samuel haft hela tiden. Så nu ger vi mer vätska och mer ersättning vissa dagar så han förhoppningsvis kommer ur detta. Vill inte att hård mage ska gå i arv till ytterligare en pojke =(

BVC-rapport

Publicerad 2012-11-05 13:01:44 i Samuel,

Då Samuels längdkurva hade planat ut jämfört med viktkurvan vid 2,5-årskontrollen ville jag ha ny vikt och längd på honom nu när han blir tre. Resultatet då?

Han har vuxit 6 cm sen i maj och är nu 99 cm lång! Inte konstigt alla kläder är korta till honom. Håller succesivt på att byta ut alla 98-kläder till 104-kläder ist.
Han har även gått upp 1 kg och väger nu 17.3 kg. Följer +1-kurvan perfekt!

8 dagar kvar till födelsedagen nu!

Höstlovsveckan!

Publicerad 2012-11-04 20:23:43 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Så är detta höstlovet till ända. Iofs har jag ju varit hemma alla andra veckor också men det är ändå något speciellt att känna att det är höstlov.
 
 
Vi har haft besök av pojkarnas farmor och farfar onsdag-söndag och Samuel har verkligen älskat all uppmärksamhet han har fått! Det är ju inte så ofta de får ses! Det har lekts, pysslats och busats i massor!
 
 
Idag kom nog höjdpunkten ändå. Eftersom Samuel fyller år nästa tisdag och farmor och farfar inte är här då fick han sin födelsedagspresent idag. Vad fick han då, undrar ni kanske... Jo, en helt ny cykel! Åh, vad han cyklade omkring. Jätteduktig är han och han har redan lärt sig bromsa i backarna med. Ska bara köpa en styrstång med så han kan ta sig cyklandes till affären utan att jag får hjärtat i halsgropen när vi ska över gatorna!
 
 
Har även passat på att klippa Samuel. Han började bli så långhårig så jag tänkte att jag skulle testa att klippa honom själv och det blev faktiskt väldigt bra!
 
 
Oscar bara växer och växer och är så pigg och snackig och busig hemma men blir jätteblyg när det kommer nya människor. Det håller inte i sig så länge dock innan det är full rulle igen!
 
På onsdag börjar jag jobba igen och det är verkligen med blandade känslor. Visst ska det bli kul att komma ut och få vara Therése och inte bara mamma men åh vad jag kommer sakna mina pojkar! Som tur är jobbar jag ju bara två dagar i veckan dock. 
 
Nä, nu är det dags för en stor kopp te och bara njuta av söndagsstillheten. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela