familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Utvecklingssamtal

Publicerad 2013-05-30 21:45:41 i Samuel,

Idag var det dags för årets utvecklingssamtal på dagis. Det var inte så mycket nytt man fick höra IOM att vi har haft en väldigt öppen dialog hela tiden. Men kul att höra det igen ändå =)

Han är väldigt omtyckt, leker med alla och är så snäll mot alla. Glad och positiv. Lite normalt 3,5-års-trotsig.

Kommer verkligen sakna "hans" fröken. Hon har verkligen varit toppen!

Dieter

Publicerad 2013-05-29 22:40:33 i Viktresan,

Känner att mitt kaloriräknande får stå tillbaka någon vecka nu. Känner att det nog blir lite mycket nu till en början med både mjölk-kollandet av allt plus att räkna kalorier. Fördelen med att utesluta mjölk blir iaf att jag inte kan äta choklad ;-)

Lederna börjar kännas lite mer ok nu så på fredag kan jag återuppta cyklandet till jobb iaf! Skönt det!

Besök hos doktorn.

Publicerad 2013-05-28 11:37:58 i Allmänt,

Blev ett besök på vårdcentralen idag och läkaren tog mig verkligen på allvar. Kanske hittar vi nu anledningen till att det gör ont.

Massa blod tog dom och nu ska det kollas på levern, njurarna, ämnesomsättningen, sköldkörteln, D-vitaminbrist, gluten, laktos och mjölkproteinallergi. Ska lämna avföringsprov (tjohoo alltså) och kolla upp om det finns psoriasis i släkten, vilket jag gjort och ja det finns det.

Ett första led nu iaf är att jag ska äta mjölkproteinfritt i ett par veckor och se om det hjälper både mot min mage och mina leder. Sen får vi se vad som händer. Provsvaren skulle ta ett par veckor. Bara att hoppas att tillvaron åter blir dräglig igen snart!

Värk, ont och aj

Publicerad 2013-05-26 20:19:10 i Allmänt,

Så var det dags igen. Leder och muskler som värker och värker och inget kan göras utan att det gör ont. Blir lika förvånad och arg och ledsen varje gång det kommer tillbaka. Fingrar som gör ont att räta ut, armar som inte orkar lyfta, knän och fötter som gör ont att stödja på.

Men nu räcker det. Det är snart 9 år sedan jag sist tog kontakt med vården pga mina besvär och då hittade de inget. Nu har jag lite konkreta förslag på vad jag vill att de ska utesluta (helst) eller konstatera. Bara jag får hjälp. Jag vill inte ha ont längre!

Lekplats och promenad

Publicerad 2013-05-22 22:49:03 i Oscar,

Ju stadigare Oscar blir när han går desto mer upptäcker han att det finns att upptäcka och det är så häftigt att vara med om! Vi fick en sväng till lekplatsen, bara han och jag idag, innan Samuel skulle hämtas på dagis. Lite gungande och krypande runt i sandlådan (skaloverall är toppen en dag som denna). Sen fick han gå så långt han orkade och det blev hela vägen till dagis! Mycket att se och upptäcka på vägen och nyaste ordet "titta" användes en hel del!

Han förstår så mycket nu med. När jag, innan vi gick ut, sa "kom så går vi ut till lekplatsen" så rusade han till dörren.

Underbar tid i utvecklingen!

Back om track

Publicerad 2013-05-20 20:21:39 i Viktresan,

En vecka av vägande och räknande och de kilon jag gick upp i Milano är borta och vågen står återigen på 96 kg. Känns bra att ha kommit igång med det igen. Träningen är fortfarande på uppehåll. Jag hittar inte tiden eller energin till det just nu men det kommer igen. Jag får mina cykelturer iaf!

Heja mig som är på g igen!

En underbar dag av kvalitetstid, och lite annat!

Publicerad 2013-05-16 20:22:32 i Samuel,

Vilken dag vi har haft! Först i morse var det dagis som vanligt. Idag var det förskolans dag och de skulle ha maskerad tillsammans med virvelhuset. Så fort Samuel hörde det sa han att han ville vara tomte. Så sagt och gjort, tomtedräkten som har agerat pyjamas sedan i julas åkte på och tomteluvan letades fram.
 
 
De hade haft det jättebra, men timmarna där hade slutat mindre bra. Samuel gick balansgång längs sandlådan, ramlade, och nu pryder en stor bula hans panna!
 
 
Trots den stora bulan så lyckades han släppa det rätt snabbt ändå och efter lunch på Burlöv Center (och ett stopp på BR för att köpa en vattenkanna till honom) begav vi oss till stan och Folkets Park där en gammal högskolekompis till mig skulle ha en barnföreställning på Schlager-temat. Strålande sol, strålande humör och vi hade en härlig stund där.
 
 
Efter föreställningen gick vi och tittade på djuren, köpte glass och avslutade sedan med en fika på jobb.
 
Tog bussen hem och väl på bussen slocknade Samuel rätt snabbt!
 
 
Väl tillbaka på Burlöv Center stack vi in en sväng på H&M. Oscar var i desperat behov av shorts. Hade bara ett par sparat efter Samuel och ska temperaturen fortsätta hålla sig över 20 grader lär han behöva fler! Blev en sväng in om Plantagen med för att handla en ny vattenkanna till mig själv.
 
Var hemma igen strax efter kl.17 och då stod maten på bordet. Lyx =)
 
Blev en stund av badande pojkar och lite lek efter det.
 
 
******
 
Det är mycket som sker i Samuels huvud och han pratar oavbrutet. Idag pratade han om hur kul det ska bli till hösten när han börjar på Virvelhuset och Oscar med ska börja där. Han pratade om hur han ska lära Oscar gå i trappan upp till rutchkanan så att Oscar kan sitta i hans knä när de ska åka. Så hur pestigt det än må vara periodvis med en lillebror älskar han sin lillebror otroligt mycket. Och Samuel är ju bäst enligt Oscar!
 
Samuel har börjat vakna lite piggare och gladare denna veckan och sätter igång att leka utan att väcka någon. Känns kul att han har blivit så stor. Dock var det inte så kul igår morse när jag och Emil blev väckta av att Samuel stod och spelade blockflöjt inne på Oscars rum kl.7, ivrigt påhejad av Oscar i spjälsängen!
Idag vaknade Samuel redan vid 6 och jag hörde hur han lekte med sina bilar en stund innan han kom in till oss för att se om jag var vaken. Då ville han gå och väcka Oscar, men se det fick han inte. Det fick bli barnkanalen en stund i vår säng medan jag och Emil slumrade vidare en stund i stället.
 
Han älskar att vara ute och äntligen fick vi köpt ett picknickbord till pojkarna att ha i trädgården.
 
 
Hans kommentar när han kom hem från dagis och fick se det var "Åh, det gjorde ni bra". Han är så lillgammal vår lille pojk!
 
 
 
 

Vilken resa och upplevelse

Publicerad 2013-05-12 12:52:26 i Allmänt,

Så är jag nu hemma igen efter några underbara dagar i Milano!

Åkte i onsdags eftermiddag och kom ner till ett väldigt varmt och skönt Milano. Inledde vistelsen med den förmodligen godaste pizza jag någonsin ätit, prosciutto av vildsvin, hyvlad pecorino och Karljohan-svamp. Till det två glas rött.
I torsdags var det dags att se Da Vincis "Sista måltiden". Wow säger jag bara. Tänk att det finns bevarade målningar från 1400-talet. Och att när den skapades var det fortfarande djup medeltid uppe i Sverige. Verkligen häftigt! Efter det var det museum-dags. Massa häftiga saker!

Sen efter det gick vi. Och vi gick och gick och gick. Panini och vin till lunch, cappucino och limoncello utanför domen i milano (Europas näst största kyrka), shopping, lasagne och mer vin till middag.

Fredagen inleddes med ett besök på en skola där vi blev fantastiskt mottagna. Fick en uppvisning av skolans blockflöjtsorkester. Verkligen häftigt!
Efter skolan blev det en bussresa tillbaka till city och ett besök på domen. Så häftigt! Efter det lunch, pizza och mer vin. Det blev en hel del vin alltså ;-)
Sen mer promenerande och mer shopping!
Kvällen avslutades med pasta på en otroligt mysig restaurang. Blev ett tårfyllt avtackande från Camilla och jag grät en hel del den kvällen. Hur rätt det än känns att byta arbetsplats kommer jag sakna mina kollegor enormt!

Blev verkligen en oförglömlig resa.

Vad följde med hem då? Väskor, lite smink från Kiko, bilar från Ferrari-affären till pojkarna, bilar från disney-affären till pojkarna, sprit till Emil, en solhatt.

Bilderna kommer lite i oordning då jag uppdaterar från mobilen. Datorn är kvar på jobb.

Milano baby

Publicerad 2013-05-07 21:31:07 i Allmänt,

Imorgon så här dags sitter jag (förhoppningsvis) och alla goa kollegor på någon mysig restaurang i Milano och äter och dricker gott!

Ser otroligt mycket fram emot det även om det känns jättekonstigt! Det blir första gången jag är borta från Oscar över natten och första gången jag är borta så länge från Samuel. Ska samla massor av krafter så jag kommer tillbaka som en piggare och gladare mamma! Och mer utvilad!

Väskan är packad nu iaf. Det enda som inte är nerpackat är laddningssladden och öronproppar. Inga ljud ska få störa min nattsömn under de tre nätter jag är där!

Ger uppdatering om resan när jag kommer hem igen. Eller under tiden om det råkar vara så att jag stöter på gratis wifi på hotellet!

Den där väntan

Publicerad 2013-05-06 10:26:36 i Allmänt,

Förra veckan skrev jag ett inlägg om att jag väntade. Samtalet jag väntade på kom kort därefter och sen blev det lite funderande i två dagar, men idag blev det helt klart.

I augusti påbörjar jag min anställning på en annan skola!

Det satt långt inne och det tog lite tid innan jag lyckades fatta mitt beslut men nu känns det väldigt bra och jag känner mig glad och nöjd!

Pappa, plantagen och plantering!

Publicerad 2013-05-05 18:51:35 i Allmänt,

På eftermiddagen idag kom snälla pappa och hämtade mig och Samuel och färden bar mot svågertorp (efter ett kort stopp för att hämta upp Christine) och diverse butiker där!

Med hem följde jord, blommor, frön, plantor och solcellslampor!

Allt blev inte klart idag så Emil får fortsätta imorgon när jag är på jobb!

Samuel och bokstäver

Publicerad 2013-05-01 19:52:00 i Samuel,

Från att inte ens ha velat försöka till att själv komma och be om hjälp hur man skriver något. (Bokstaven G var dock för svår så den fick jag skriva).

Duktige Samuel ❤

Sommarprojekt

Publicerad 2013-05-01 19:50:06 i Allmänt,

Vi har som vanligt funderar över vad vi egentligen vill göra med vår trädgård den här sommaren. Vi pratade redan förra året om odlingslådor och blommor i stora krukor, men det blev aldrig av. I år hade jag gett mig tusan på att saker skulle hända och för några veckor sedan började jag förodla basilika, gräslök, minisolrosor, smultron och ampel-körsbärstomat-plantor som så småningom ska ut. Än är det bara tomaterna och basilikan som verkar vilja växa dock.

Men så fick jag idéen för ett par dagar sen att nä vi struntar i odlingslådan. Jag gräver upp en del av gräsmattan i stället och gör en liten odlingsplätt där. Blir det bra och vi tycker det är kul så kan vi alltid utöka till odlingslådor nästa år.

Så sagt och gjort. Idag köpte vi hem en trädgårdsspade och när Emil tände grillen och förberedde middagen satte jag igång med att gräva.

Vi måste ha lite mer jord men annars blev det bra! Imorgon tänker jag att vi ska så lite där. Rädisor, gräslök och dill tänker jag mig. Får se vad jag hittar för kul i affären!

Utetid

Publicerad 2013-05-01 14:29:18 i Allmänt,

Sandlådan, blommor, cykling, fotboll och gungan.

Det är en riktigt härlig "söndag" idag!

Nu tar jag och pojkarna en paus på Burlöv center för att införskaffa lite proviant och sen tror jag nog utetiden fortsätter!

Tröttis

Publicerad 2013-05-01 10:12:34 i Oscar,

Ja, går man upp innan sex och sen röjjer runt som tusan med storebror så får man sova innan lunch!

Tidig morgon

Publicerad 2013-05-01 06:34:36 i Allmänt,

De senaste morgnarna har Oscar sovit till sju. Idag när jag är ledig vaknar han tidigare än jag vanligtvis går upp när jag jobbar. Det känns lite orättvist faktiskt!

Leken är i full gång och snart ska jag ner och fixa frukosten. Kaffe är verkligen en gudagåva för trötta föräldrar!

Glad 1 maj till er alla!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela