familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Snabbuppdatering

Publicerad 2012-06-28 17:08:24 i Allmänt,

Jag är fortfarande redigt irriterad över att blogg-appen inte fungerar. Tycker det är otroligt dålig stil av blogg.se att inte se till att deras saker fungerar som de ska OCH dessutom att de inte informerar ordentligt om det. Vi mår iaf hyfsat bra alla fyra. Jag är förkyld men har iaf rösten tillbaka nu. Oscars förkylning är på tillbakagång och sov 9,5 timme inatt! Härligt både för honom och mig och Emil! Samuel snorar men är pigg och mår bra ändå, han sov dessutom 10.5 timme inatt... i sin egen säng!! Imorgon är Samuels sista dag på dagis och sen är det sommarlov! Hejsvejs!

Paus

Publicerad 2012-06-23 12:29:29 i Allmänt,

Eftersom appen inte verkar fungera så kommer det inte bli så mycket bloggande förrän appen funkar igen. Har tyvärr inte tiden eller orken att sätta mig vid datorn för att uppdatera. 
 
Kommer dock fortsätta lägga upp bilder på instagram, så lägg till mig där vetja! therese_engman
 
 

9 veckor...

Publicerad 2012-06-17 09:11:10 i Viktresan,

...har nu gått sen jag tog beslutet att förändra mitt liv.

Vägandet går lite sisådär just nu, men jag har hunnit få lite bättre hum om vad och hur mycket jag kan och bör äta. Fast småätande-reflexen är svår att få bort och den brottas jag med så gott som varje dag.

Jag är väldigt glad över att jag tog en före-bild så jag kan se skillnaden, annars hade jag nog lätt tappat sugen, för jag ser det inte direkt när jag ser mig själv i spegeln. Man blir ju så hemmablind när man ser sig själv hela tiden.

Veckans resultat blev iaf "bara" 0,5 kg. Inte mycket men något iaf.

Dags för bildbevis med. Trots menssvullen mage känns det bra med just-nu-bilden!

Sötis...idag igen!

Publicerad 2012-06-15 20:50:56 i Oscar,

Har skaffat instagram till telefonen och det är jättekul då man kan göra olika typ filtereffekter på bilderna. Superkul!

Så här söt blev Oscar idag iaf!

Utflykt!

Publicerad 2012-06-15 20:48:11 i Samuel,

Det är, tyvärr, inte mycket tid jag och Samuel har fått på tu man hand sedan Oscar föddes. Visst leker vi tillsammans hemma, men Oscar är ju alltid i medvetandet då. Så idag när Emil kom hem från jobb satte jag Samuel i sulkyn och så gick vi iväg för att åka på äventyr!

Det är så att här i Skåne finns sommarkortet. Det gäller 15/6-15/8 i hela Skåne och då får man åka hur mycket som helst. Och detta kort hade jag i morse promenerat (!) in till Malmö för att köpa, så nu ska det bli åka av!

Okej, det var en parantes.

Vi gick iallafall iväg för att först och främst handla mellis på Coop och sen sa jag bara att vi skulle åka buss. Och åka buss gjorde vi!

Tog bussen till Lund där vi satte oss på en bänk och åt mellanmål. Men då det var alldeles för många studentflak som gjorde Samuel väldigt nervös med sina ljud, tog vi sen bussen till Malmö i stället. Väl i Malmö tog vi bussen till Malmborgs för att handla billig gurka och efter det tog vi bussen hem. 3 timmar var vi borta och vi fick en härlig stund ihop!

Det kommer bli många sådana här turer i sommar!!

Kvalitetstid

Publicerad 2012-06-13 20:55:25 i Allmänt,

Ju äldre Oscar blir (det handlar om dagar) desto roligare tycker både han och Samuel det är att vara tillsammans på Samuels rum! Än så länge delar Samuel gärna med sig av sina leksaker med och ger gärna Oscar även sina favoriter. Spännande att se hur länge det håller i sig =)

Kul har de i alla fall!

Ikväll fick de lite tid tillsammans med Emil! Härligt tyckte vi allihopa!

Lite nöjd!

Publicerad 2012-06-13 20:07:47 i Viktresan,

Det har gått bra med maten de senaste dagarna. Idag har jag dock inte kunnat hålla mitt kaloritak då det var lärarmiddag med våra avgångselever. Kände mig iaf fin när jag gick dit och tycker själv att jag ser en skillnad när jag tittar mig själv i spegeln! "Bara" 13,5 kg kvar till BMI-övervikt. Det går framåt!

Oj, vad tiden går!

Publicerad 2012-06-13 13:10:15 i Oscar,

Oscar blev 4 månader förra veckan och han kan redan rulla över från mage till rygg, sitta en kort stund utan stöd och röra sig något när han ligger på mage.

Idag fick han smaka sina första skedar gröt och det gick hem! Fick inte en hel smakportion enligt förpackningens dosering men ett par skedar! Ska koka potatispuré imorgon så vi har i frysen!

Tiden går allt väldigt fort!

Yesyesyesyesyes!!

Publicerad 2012-06-10 20:29:53 i Viktresan,

-0,5 kg denna veckan, vilket innebär tvåsiffrigt!!!!! Fyfan, vad jag känner mig bra!

Ändrade dock min belöning från en phalaenopsis till lite nya tröjor. Det behövdes! Och var inhandlades de då?? Jo, på MQ!! Senast jag handlade något som satt bra där var nog min studentklänning! Nu köpte jag två tröjor och ett linne i stlk L. Fick även köpt nytt skärp då det gamla är för stort (och trasigt) och byxorna är för stora.

Nu ska jag bara få ordning på min mage som bara är uppsvullen och gör ont. De senaste dagarna har inte varit alltför roliga i det avseendet. Ska få i mig mer vatten och börja med linfrön i filen så löser det sig nog!

Bättre idag!

Publicerad 2012-06-09 10:55:41 i Viktresan,

Det är märkligt hur bra det funkar rent mentalt att skriva ner saker!

Vaknade idag med ny lust att fortsätta på min valda bana. Frukosten blev noga vägd och jag är redo för att snart äta lunch!

Det känns bättre igen!

"jag vill åka på en häst"

Publicerad 2012-06-09 10:52:20 i Samuel,

Ja, så har det låtit här hemma de senaste månaderna ända sedan Pippi-tittandet tog fart på riktigt!

Och i onsdags fick han det!

Vi tillbringade hela dagen i folkets park, gick på barnloppis, tittade på djur, åt hemmagjord pastasallad och glass OCH (det viktigaste) red på en ponny!

Samuel strålade efteråt! Riktigt härlig dag!!

Sömnstrul och skratt

Publicerad 2012-06-09 10:47:58 i Oscar,

Vi har verkligen fått en underbart glad och bestämd liten Oscar! Är det något som inte passar då visar han det! Helst genom att skrika så det skär sig i öronen! Som tur är så börjar hans skrik bli tydligare att skilja på och han visar tydligare när han är trött så han hinner inte bli sådär jobbigt övertrött!

Han har iaf strulat en hel del med sömnen den gångna vecka (igen). Sist han strulade så här kom jag till sist på att han ville sova på sidan och då blev allt genast mycket bättre! Nu är det bara magläge som gäller när han ska sova och gu vad han sover! Denna veckan har han hittills haft två nätter som han sovit rätt igenom! Otroligt skönt!

Han har även börjat vända sig från mage till rygg och lyckas på nån vänster förflytta sig en liten bit ibland när han ligger på mage.

Tiden går så fort!

Jodå

Publicerad 2012-06-08 21:30:11 i Viktresan,

Blev iaf 30 min prom med försök till jogging som dock gick åt skogen. Kom under 10 min/km iaf.

Bra för min mentala status.

Behöver ändå pepp nu...snälla!

Slarv och fan

Publicerad 2012-06-08 20:42:02 i Viktresan,

Satt och kollade igenom min bokförda mat den gångna veckan och det här håller inte. Har varit allt för mycket mat som jag inte fört in pga att jag inte kunnat räkna på det. Alltså vet jag inte säkert vad jag ätit/fått i mig kalorimässigt.

Jag gav mig själv dispans i onsdags då vi var på utflykt och vi skulle ha det mysigt så det blev en glass men annars hade vi pastasallad med så jag vet ju ändå att det var bra mat jag åt.

Sen känner jag mig alldeles uppblåst i magen och benet har strulat en massa för att jag gått i skor som jag tydligen inte kan gå längre sträckor i längre. Så alltså har jag inte kommit ut på såna promenader som jag hade velat för det gör ont bara att sitta och vila knäet/benet.

Och det enda jag vill ha är chips.

Var iaf tillräckligt stark i affären innan och köpte ingen chipspåse. Har inte köpt nåt sånt på snart 8 veckor. Ingen chips, inget choklad, inget godis.

Men ändå känns det inte som att vågen kommer visa minus på söndag.

Blärk.

Just nu suger allt.

Men det är väl som Emil säger; det är bara att bryta ihop och komma igen.

Det är nu jag behöver massa pepp, det jag bad om i början.

Så snälla, ge mig pepp!

En helt ny värld...

Publicerad 2012-06-04 22:45:28 i Allmänt,

Har under dagen som gått funderar lite kring de gångna 4 månaderna och då mycket kring hur jobbigt jag tyckte det var med måndagarna Samuel inte var på dagis. Emil jobbar 10-19.15 och jag är ensam med pojkarna verkligen hela dagen. Samuel trotsade som tusan och ville inte lyssna, jag tappade tålamodet och det blev bara bråk, gråt och gnäll.

Nu tycker jag inte de är så jobbiga längre. Samuel har blivit lugnare och vet att jag finns där för honom även om jag måste sitta och ge Oscar mat eller byta blöja. Oscar har börjat hitta en dagsrytm som passar för honom och är rätt nöjd med att ligga på golvet i Samuels rum så vi kan leka tillsammans alla tre. Jag försöker att inte stressa upp mig och välja mina strider med Samuel.

Vi har hittat vår dagslunk men jag vet egentligen inte riktigt vad vi gör om dagarna. =)

Blir en långpromenad med handling på morgonen. Lek, antingen inne eller ute, inte beroende på väder utan på lust och humör. Vi lagar mat tillsammans och busar och leker. Tv'n är för det mesta bara på vid amning och innan läggdags.

Vi har det bra tillsammans!

Idag var vi på öppna förskolan vid Bvc i 3 timmar och lekte. Var på den i kyrkan i torsdags men där kände jag mig inte alls hemma. Samuel trivdes bättre idag med. Större ytor och leksaker som passade honom bättre, dvs stor tågbana med X2000 =)
Han var duktig på att dela med sig och var så snäll och omtänksam när några kompisar blev ledsna. Jag var och är oerhört stolt över min stora pojke.

Det är fina pojkar vi har!

Det närmar sig!

Publicerad 2012-06-03 11:47:18 i Viktresan,

Veckans invägning visade på
-0,5 kg och -1 cm i midjan.

Totalt sen starten är nu -10 kg och -8 cm i midjan!

Nästa vecka ska tvåsiffrigt nås, det ger jag mig fanken på!

Ett delmål

Publicerad 2012-06-02 23:04:12 i Viktresan,

För en massa herrans år sen, ungefär 8 för att vara mer exakt, la jag ner en massa pengar på en äkta skinkavaj på Lindex i stlk 44. Det var inte länge jag hade den innan den blev för liten och jag har sen dess ofta haft målet i bakhuvudet att den ska passa igen. Den har åkt fram ur garderoben lite då och då men den har åkt in igen illa kvickt när jag insett att det varit långt ifrån att den skulle passa.

Nu är det inte så långt kvar!

Den spänner inte över ryggen, översta två knapparna knäpps utan problem. Dock så är det en bit kvar över nedre magen och rumpan - har inte tappat så mycket där än. Men det närmar sig och det är jag väldigt lycklig över.

Jag är också väldigt tacksam att jag faktiskt tog den där före-bilden så jag har min förändring mer svart på vitt. Så lätt att bli hemmablind när man har så pass mycket övervikt, trots att jag närmar mig -10 kg. Ett steg i taget och en dag i taget!

Hoho??

Publicerad 2012-06-01 12:33:16 i Oscar,

Var tar tiden vägen egentligen? Det känns som igår jag jobbade min sista dag innan jag gick på mammaledighet och det är snart 5 månader sen! Vårterminen har gått och nu är det snart sommaravslutning!

Oscar blir 4 månader på onsdag och blir bara större och större hela tiden! Han visar tydligt när han tycker om något och när han inte är nöjd. När han blir arg för att han är hungrig, inte vill amma och han tycker flaskan dröjer för länge låter han som en liten hund som skäller. Urgulligt!!

Han har börjat hitta rutiner som han tycker om med! Han vaknar oftast nån gång mellan fem och halv sju. Vaknar han fem somnar han om en stund. Sen har han en längre sovstund på förmiddagen innan lunch. Vid tolv vill han absolut inte ammas så då får han flaskan. Efter lunch sover han ett par timmar. Vid femtiden är det ytterligare ett tillfälle där han inte vill ammas utan vill ha flaskan. Han sover kanske 30-60 min där på sen eftermiddag. Somnar för natten nån gång mellan åtta och nio. Ibland vill han äta igen vid halv elva, ibland inte. Vaknar han på natten och bil äta blir det ofta vid två-tiden.
Däremellan blir det massa lek och bus och amningar.

Ja, så ser Oscars dagar ut.

Favoriten är Samuel! Han älskar sin Ville-snuttefilt och somnar helst liggandes på sidan kramandes sin Ville!

Han hatar att sitta i babysittern när vi äter och har fått börja sitta lite i barnstolen, vilket han älskar! Blir bara korta stunder dock för vi är rädda om hans rygg!

Ligga på mage är ingen höjdare men det går ibland!

Min älskade lilla Oscar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela