familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Chokladkalender till två-åring?

Publicerad 2011-11-25 13:26:36 i Allmänt,

Tycker att man överallt läser om godis/lördagsgodis och nu chokladkalender till små barn, och det verkar som att vi är de enda som inte ger chokladkalender till vår två-åring. Varför ska man ge en två-åring det? Visst jag kan förstå det om det finns äldre syskon som får och så ska det vara rättvist, men ändå. Så små barn behöver väl ingen chokladkalender???

Nu låter jag kanske som en rabiat socker-hatare, men det är jag inte. Min son har fått smaka choklad en gång och äter kakor när det är kalas eller fest, men inte annars. Jag ser ingen mening med att föra över mitt socker-beroende på honom! (och på tal om det är jag väldigt stolt över mig själv som lyckades motstå sockersuget just nu och INTE handlade ett choklad på pressbyrån i väntan på bussen!)

Julpyntsstart!

Publicerad 2011-11-24 18:29:28 i Allmänt,

Smygstartade med pyntningen i Samuels rum idag. Fönstret behövs egentligen tvättas men hinner och orkar jag det får jag göra det i helgen i stället!

Kreativiteten flödar!

Publicerad 2011-11-24 09:12:55 i Allmänt,

I måndags efter middagen tyckte jag det kunde vara kul att hitta på något tillsammans i stället för att han sitter och leker och jag tittar på, så fram åkte nya ritblocket från Gekås, vattenfärger, penslar och (naturligtvis) målarförkläde! Oj, vad det var skoj! Vi satt och målade i ungefär 30 minuter och sen blev det ett lika långt bad!

Ibland är det extra mysigt att bara vara vi två hemma!



Samuel pratar mycket mer nu också och det är svårt att få tyst på honom.... Undrar om det kan vara så att han brås på en viss mamma?! =)

Det senaste är "dä dej mamma" - vilket betyder skärp dig mamma! Man får kanske vakta vad det är jag och Emil säger till varandra?! =)

Igår när det var dags att gå och lägga sig frågade jag vem som skulle borsta tänderna på honom ikväll (brukar göra det när både jag och Emil är hemma) och svaret blev ju naturligtvis Daude (Samuel). Stor pojke kan ju själv.... Eller hur det nu var... Borsta tänderna kan han dock inte än, så det fick bli jag som gjorde det ändå!

Så både orden och kreativiteten flödar hemma på Banvägen och det är otroligt kul!

Något som inte är så kul är hans struligheter när han ska läggas. Den senaste veckan har det tagit uppemot en timme innan han kommer till ro och somnar, det ska pratas och tramsas och busas och inte alls liggas still för att sova. Så nu blir det max 1 timmes sömn under dagen. Så nu får vi se hur det funkar ikväll!

Nä, dags att slänga i sig en snabb kopp kaffe och sen är det dags för lektion med femmorna!

Hejsvejs!

Dagens barnmorskebesök 31+0

Publicerad 2011-11-23 09:10:58 i Allmänt,

Blodtryck: 105/60
Vikt: totalt upp 4 kg sedan inskrivningen
Hjärtslag: 140

Allt ser bra ut och nu hoppas jag bara att jag slipper vänta mer än de 9 veckorna som är kvar!

Vilken födelsedag!

Publicerad 2011-11-15 13:05:48 i Allmänt,

Det blev en väldigt fin födelsedag för Samuel igår! Många fina presenter, god mat och trevliga gäster (även om han saknade att farmor och farfar inte var där)! Kommer bilder på alla presenter så fort allt är hopmonterat och klart! Än så länge får ni hålla till godo med ett par bilder!

(försökte lägga upp detta igår när jag skrev det men det gick inte. Nytt försök idag)

Slö dag!

Publicerad 2011-11-10 15:09:01 i Allmänt,

Åh herregud vilken dag!

Vabbar med Samuel och han har varit väldigt trött hela förmiddagen och fram till för en liten stund sedan. Vilket har gjort att jag också mest har suttit med honom. Och eftersom han ville upp redan kl.6 så passade jag på att vila när han sov innan, vilket har resulterat i att jag är helt slut i skallen nu! Har försökt skriva lite omdömen men det är svårt att sitta och jobba när man har en nästan 2-åring som vill se vad det är man gör vid datorn! Just nu tittar han lite på Chuggington men det är inte alltid det är kul att sitta så länge och titta.

Funderar på om vi ska ta oss ut en stund eftersom han faktiskt är pigg och feberfri, men om det blir som igår så kanske det inte håller i sig så mycket längre. Hatar dessa envisa höstförkylningar som man aldrig vet om de är över eller inte!


Så här kul hade vi i alla fall i fredags! Kul att bygga sandkakor!

Nä, dags att aktivera oss lite här!

Tjingeling!

Bättre och bättre!

Publicerad 2011-11-06 16:59:28 i Allmänt,

Det går bättre och bättre för var dag och jag mår bättre och bättre för var dag. Men idag är sista dagen av vila för imorgon börjar jobb-allvaret igen! Inte utan att man känner sig lite nervös för det. Men det ska gå! På fredag har jag tid hos läkaren för att prata om ev sjukskrivning. Men det är ju det här med duktig-flicka-syndromet. Man ska ju klara allting och helst själv. Men jag hoppas verkligen att denna veckan går bra så jag inte behöver be om sjukskrivning. Förhoppningsvis räcker det att jag tar bort matten för att en del av stressen ska försvinna! Annars då? Samuel är förkyld. Genomförkyld faktiskt, men utan snoret! Lite feber, mycket hosta och en heshet som håller på att gå över men som inte riktigt vill ge med sig. Så imorgon är han hemma från dagis. Vilket är typiskt då de skulle fotograferas imorgon. Väldigt synd att han missar det! Emil får iaf vabba imorgon sen får vi se hur det blir på tisdag. Förhoppningsvis är Samuel feberfri imorgon så han orkar gå på tisdag. Nu, middag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela