familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Framsteg...eller nåt

Publicerad 2013-01-31 19:58:54 i Allmänt,

"Bara" 1 timme och 20 minuter idag.

Med läggningsrutin innefattar jag allt som har med dagsslutet att göra. Städa rummen/rummet (beroende på var vi har lekt), byta blöja, sätta på pyjamas, äta kvällsmat/dricka välling, borsta tänderna och sen natta.

Samuel började jag förbereda redan vid middagen att han skulle somna själv ikväll med. Berättade att Olof och Sixten lyssnar på mamma mu när de ska sova och somnar alldeles själv. Han blev riktigt imponerad över att Sixten var stor pojke nu med som somnade själv.

Det gick bra med att få honom att acceptera det.

Men sen har vi mini-terroristen Oscar. Som trots att han var hur trött som helst och sol hade kunnat somna i famnen om vi suttit kvar 5 minuter till i soffan, ändå bara ville leka när vi väl kom in i hans rum och la honom i sängen. Hur tusan Emil får honom att somna på 5 minuter är jag väldigt nyfiken på.

Men man ska väl va glad åt det lilla, att det tog 10 min kortare tid idag.

Nu ska jag sätta mig och plita ner min lektionsplanering för imorgon som än så länge bara finns i skallen. Sen är det nog godnatt rätt tidigt för mig!

JAG BLIR LESS!!!!

Publicerad 2013-01-31 15:38:59 i Samuel,

Hade nyss skrivit ett långt inlägg. Men det kom inte med. Så går det när man ska försöka vara effektiv och få iväg ett inlägg från mobilen medan pojkarna är nöjda och sysselsatta med annat.

Summa sumarum. Samuel kommer inte riktigt in i gruppen och ska gå 8.15-11.15 varje dag fr.o.m. måndag för att få kontinuitet på dagisdagarna.

Så.

Hejsvejs

De sover

Publicerad 2013-01-30 20:24:29 i Allmänt,

Äntligen sover de båda.

Blev bara lite frustrerad över allt. Men skönt att Samuel för en gångs skull inte bara tjöt när jag gick därifrån. Och att jag ändå höll ut och lät Oscar ligga i sin säng och somna där och inte gav upp och gick omkring och vaggade.

1,5 timmes läggningsprocess. Förhoppningsvis går det snabbare imorgon!

Att inte räcka till

Publicerad 2013-01-30 19:52:19 i Allmänt,

Jag hatar känslan av att inte räcka till. Jag hatar att Emil jobbar kväll och att jag måste lägga båda själv. Jag hatar att jag inte kan finnas där för båda samtidigt som både de och jag vill.

Oscar börjar bli för tung att bäras runt och vaggas på så vi försöker få honom att somna i sin säng och att man bara behöver sitta med. I söndags tog det 45 min. Visst, det funkar om man är båda hemma, men inte om man är själv och ska lägga båda.

Samuel har från ett års ålder vägrat somna själv. Vet inte varför. Och eftersom han är en sölpotta på att äta kvällsmat så hade det inte funkat att ha båda i ett rum och lägga dem samtidigt där.

Just idag har vi haft en bra dag utan några större bråk eller utbrott från Samuel så han nöjde sig med en saga på cd och att somna själv. Men resten av dagarna då? Har redan ångest inför imorgon.

Jag vet att det finns de som är ensamma med två eller fler barn alltid och jag beundrar dom.

Hjälp mig. Har ni tips? Inga skrikmetoder. Jag tror inte på dom och jag mår bara psykiskt illa bara av att tänka på det.

Samuel ligger iaf still i sitt rum, så han har kanske somnat nu. Oscar har stillnat här nu med så snart kanske han med sover. Eller så blir jag kvar här ytterligare ett tag.

Vet iaf att när Emil väl kommer hem är det en trött fru och mamma han möter.

Tack för att ni "lyssnade" på mitt gnäll.

NU är jag igång!!

Publicerad 2013-01-27 09:24:40 i Viktresan,

2 kg ner. Var tusan kom det ifrån liksom? Måttet på midjan är nästan nere på vad det var som lägst i höstas. Måste bara ställa om min kropp så jag blir mätt på mina dryga 1400 kcal. Måste helt enkelt hitta fler lågkalorirätter som mättar. Några tips??


Får iaf skippa träningen idag med känns det som. Kli och ont i halsen och snorigt i näsan. Tar nya träningstag på torsdag!

Kurr-kurr

Publicerad 2013-01-26 22:45:36 i Viktresan,

Att ha varit uppe sen halv sju och hållt kalorierna, dvs strax under 1500 kcal, lämnar en Therése med en väldigt kurrande och hungrig mage när klockan är halv elva...

Slö lördag

Publicerad 2013-01-26 15:52:21 i Allmänt,

Idag är det inte många knop som görs i det engmanska hushållet. Pojkarna vaknade halv sju så jag börjar känna mig lite mosig i huvudet nu. Ja, förutom den huvudvärk som redan tyngt större delen av dagen.
 
Lyckades i alla fall ta oss ut en sväng efter lunch. Vi behövde handla men ville ha lite miljöombyte så vi körde till Coop i Lund i stället. Och wow vilken butik! Jättefräsch och fin! Önskar "vårt" coop hade kunnat ha lite bättre frukt och grönt. Alltför ofta som grönsaker och frukter är dåliga redan i butiken.
Efter Coop körde vi en sväng till mamma och pappa för att lämna en pärlplatta som Samuel gjort till morfar!
 
Nu sitter Samuel lite vid youtube (hans favoritstund på dagen tror jag), Oscar sover lite, Emil spelar trombon och jag bara är slö. Ska alldeles strax sätta igång med maten, hamburgare, klyftpotatis och tzatziki. Mums! Får väl se om det blir lite extra energi i kroppen efter middagen så det blir gjort nåt här hemma iaf. Ser som vanligt ut som ett bombnedslag på golvet eftersom vi inte dammsugat varje dag den här veckan. Ser med glädje fram emot den dagen då inte hälften av all mat pojkarna äter hamnar på golvet samt den dagen vi slipper dra in massa grus och salt utifrån!

Stora pojken!

Publicerad 2013-01-22 18:41:19 i Oscar,

Om 2 veckor blir Oscar ett år. Var tusan har detta året tagit vägen?

Har glömt berätta att hans rum är helt klart och att hans säng nu är inflyttad också och har varit det sen en vecka ungefär. Det gick jättebra i början men de senaste nätterna har varit rätt oroliga. Men det löser sig säkert igen!

Min tur idag

Publicerad 2013-01-22 18:30:32 i Allmänt,

Vaknade i morse och mådde inte tiptop direkt men tänkte att det blir nog bättre. Kom så långt som till Malmö C men sen gick det inte längre. Illamående, yr och skakig i benen, värk i kroppen. Bara att åka hem igen. Sen sov jag till klockan 12. Bara lämnat sängen för att få lite mat i mig. Det är först nu jag börjar känna mig som människa igen. Dvs nu kan jag lämna sängen utan att det snurrar och att jag mår illa.

Undrar vad tusan det var och hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon!

Ännu mer irriterad...

Publicerad 2013-01-21 19:41:18 i Allmänt,

Skrev ett inlägg till förra rubriken om hur irriterad jag är på att min dator inte vill koppla upp mot internet så jag kan sitta och jobba lite.

Nu är jag ännu mer irriterad för att mitt inlägg försvann.

Kanske ett tecken på att jag borde lägga ner jobbandet för idag och dricka kaffe och se Sons of Anarchy istället?

Jag tror det!

Feberfritt!

Publicerad 2013-01-20 08:15:34 i Oscar,

Oscar vaknade feberfri idag! Yey! Var det nu 3-dagarsfeber han hade lär det väl komma prickar idag. Fast vad jag har förstått så kan det också vara så att han inte får prickar. Men frisk är han nu i alla fall och det är vi väldigt glada över. Även om jag kan sakna de väldigt lugna och civiliserade blöjbytena som febern innebar ;-)

Oförändat

Publicerad 2013-01-20 08:13:54 i Viktresan,

Inget som hänt på vågen den här veckan och jag är inte förvånad. Har haft svårt att hålla koll på mig själv och min mat. Nya tag fram till nästa söndag helt enkelt!

Så var det dags igen

Publicerad 2013-01-17 12:31:05 i Oscar,

Vid halv elva igårkväll vaknade Oscar och var så varm så varm. 40.2 i temp. 39.7 när han vaknade i morse och 38.8 efter Alvedon.

Det är ingen pigg kille vi har hemma idag =(

Wohoo

Publicerad 2013-01-13 08:46:01 i Viktresan,

Första veckan av nystart = 2 kg ner! Känns att det är vatten som försvunnit för jag känner mig mycket mindre svullen om magen.

Nu kör vi vidare!

Förändringar

Publicerad 2013-01-12 22:22:07 i Allmänt,

Hade tänkt blogga från datorn för en gångs skull och lägga in alla bilder så fint efter texten som beskriver bilderna, men se det sket sig. Av någon anledning vill ingen av de två macbooksen jag har hemma koppla upp. Och idag vill inte den jag har framme ens hitta min telefon så jag kan inte surfa via den. Jag känner mig smått less och it-handikappad just nu och det är en något ovan känsla för mig.

Så jag gör väl som jag brukar.

Det sker iaf lite förändringar här hemma. Efter att ha funderat sen vi i princip flyttade in i huset på vad vi ska göra i källaren har vi nu kommit fram till något och möblerat och fixat där nere. Snyggt och mysigt blev det iaf! Ska ner en soffa till när Oscars säng ska in i hans rum.

Oscars rum håller på att inredas med. Leksakshyllan är ihopskruvad och fylld med de få leksaker han har, lekmatta och bord och stolar blev inköpta och hopmonterade idag, Laban-gardiner uppsatta och lampor med. Den som är mest förtjust är nog Samuel. Det är ju otroligt spännande med allt nytt!

Även Samuel har fått lite ändringar på sitt rum. Växasängen är utdragen till sitt längsta (myyyycket mer bekvämt att ligga och läsa saga nu!!), även han har fått Laban-gardiner, tältet är bortplockat och så har fina födelsetavlan som hans farmor broderat hängts upp!

Tog ner gamla soffbordet till källaren och köpte ett nytt, lite mindre och bättre färg till vardagsrummet. Nya lampor till vardagsrumsfönsterna är också inköpta och ska hängas upp.

Det är väldigt skönt att allt sånt håller på att bli som vi vill ha det!

Före och efter

Publicerad 2013-01-10 20:41:11 i Allmänt,

Har länge gått och varit missnöjd med mitt hår och förra veckan gjorde jag slag i saken och bokade klipptid. Velade fram och tillbaka en massa om hur jag ville ha det men efter att ha vaknat i morse och såg ut som fan i håret, rent ut sagt så bestämde jag mig. Håret ska av!
 
Och när ni nu får se hur jag såg ut i morse förstår ni nog varför!
 
 
Inte vidare smickrande. Jag har självinsikt i alla fall!
 
Nu känns det mycket bättre!
 
 
Bara färgen som ska fixas till med men det tar jag en annan dag!

Nytt år, samma mål, lite annan utgångspunkt

Publicerad 2013-01-06 08:30:28 i Viktresan,

Helgerna är över och imorgon börjar allvaret igen, dvs jobbet. Mina livsstilsförändringar gick inte så bra i höstas när jag började jobba så det är där den största utmaningen ligger just nu. Ja och att komma in i kaloriräkningen igen.

97 kg stod vågen på i morse. Ett steg tillbaka men inte så katastrofalt som det hade kunnat vara.

Nu tar jag nya tag, räknar kalorier och i eftermiddag har jag första dejten med gymmet på en månad. Längtar dit!

Söndagen kommer fortsätta vara min vägningsdag.

Jag hoppas att jag fortfarande har er kvar som peppning och stöttning på vägen!

På bättringsvägen!

Publicerad 2013-01-05 20:45:27 i Oscar,

Idag är första dagen sedan förra söndagen som Oscars temp legat under 38 grader en hel dag! Hoppas verkligen att den inte är tillbaka imorgon! Hostan blir mindre och mindre och det röda ögat är borta. Dock har det tillkommit ett rött och svullet ögonlock. Vi ger det till måndag och är det inte bra då får vi ringa Barnläkarmottagningen igen. Vi börjar bli stammisar där efter besök tre dagar på raken!

Han har även ätit idag! Både full portion lunch och middag! Yey!

Känns hoppfullt om ett fullt tillfrisknande snart!

Besök hos "farbror doktorn"

Publicerad 2013-01-02 15:19:03 i Oscar,

Efter att ha hostat sen ett par veckor innan jul, haft feber för fjärde dagen, fått mindre och mindre mat- och dricklust och fått rött öga bestämde vi oss för att ringa till Lund. Säkert inget fel på vårdcentralen men jag föredrar Lunds Barnläkarmottagning. Man vet att det är barnläkare man träffar och med en envis nästan 11-månaders är det nog bra med barnläkare.

Behövde bara säga hosta i flera veckor och feber så fick vi direkt en tid.

Efter att ha lyssnat och tittat fick vi beskedet att det piper om luftrören och att Oscar skulle få andas adrenalin och sen vänta och se. Pipandet var bättre men inte borta så fick utskrivet bricanyl-hostmedicin och ögondroppar mot det röda ögat. Fick även ordinationer på att tvinga i vätskeersättning. Oscar har ju inte velat dricka eller äta vidare mycket de senaste dagarna och det börjar märkas i blöjan. Inte mycket i den nu för tiden även om han faktiskt kissar lite.

Så vätskeersättning, glass, juice, ja allt vi kan komma på för att få i honom vätska, socker och salter som hans kropp behöver.

Kan ju säga att vi inte kände oss som världens mest ansvarsfulla föräldrar när vi satt på McDonalds för en snabblunch och försökte få Oscar att äta lite glass.

Ska tillbaka imorgon för att se om hans vikt gått upp något och att han därför fått i sig mer vätska.

Det är inte kul när de små är sjuka! Men förhoppningsvis gör hostmedicinen att han sover bättre och därmed kanske orkar äta och dricka mer!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela