familjenengman

Mamma, pappa, Samuel och Oscar

Trött!

Publicerad 2012-09-30 21:25:46 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Denna veckan har varit helt sanslös! Emil har jobbat 4 kvällar denna veckan och långa dagar så jag har varit själv med pojkarna. Släng på fortsatt förkylning på det, drömfyllda sömnstörande nätter, en nästan 8-månaders som helst vill vara i famnen och en nästan 3-åring som är supertrotsig så förstår ni kanske att jag är trött! 
 
Men nu ska jag inte vara sådan, för det har varit bra stunder med. Inte bara bråk och skrik!
 
Vad har vi gjort i veckan då? Ja, jag vet inte riktigt! Varit ute lite, lekt mycket på Samuels rum, varit på Ikea, "glittrat" dvs målat med glitterpennor, haft fredagsmys, firat lillebror som fyller 20 på tisdag.
 
Orkar inte skriva så mycket men ni får ett gäng bilder att titta på i alla fall!
 
 

Ny kategori - dagen till ära!

Publicerad 2012-09-23 21:45:08 i Mat,

Eftersom jag faktiskt tycker det är rätt roligt med mat, både att laga mat, hitta spännande recept och att äta mat så tänkte jag att det var klart att mat skulle få en egen kategori här! Om inte annat så för att lägga upp veckohandlingar och veckomatsedlar här! Men tänkte bli lite bättre på att lägga upp nya spännande maträtter här.
 
Idag åt vi Lax- och spenatpaj. Och just som jag tog första tuggan kom jag på att jag faktiskt tänkt fotografera pajen innan vi åt. Gick ju inte så bra!
 
Ni får ta mig på mitt ord när jag säger att den blev väldigt fin och god (även om Samuel inte tyckte det).
 
Vad ska vi då äta nästa vecka, undrar ni kanske? Och vad handlade vi på Coop idag? 
 
Jo, detta:
 
 
Nu undrar ni kanske om vi lever på leverpastej, tredje veckan på raken som vi köper två paket leverpastej. Och ja, det gör vi just nu! Både jag och Emil är periodare med pålägg och just nu är vi inne i en leverpastejsperiod. Emil slutade äta ost när han insåg hur mycket kalorier det är i det och jag har fortfarande kalkon kvar sen jag köpte för två veckor sen. 
 
Och vad ska detta bli då? Jo:
 
Måndag: Bruna bönor/makaroner och köttbullar
Tisdag: Lax och potatismos
Onsdag: Blodpudding 
Torsdag: Korvstroganoff (därav den stooora påsen med champinjoner) Mamma och pappa kommer på middag!
Fredag: Pasta och veg spenat-soltorkadetomater-sås
Lördag: Fira världens bästa lillebror som fyller 20!!
Söndag: Karré, kokt potatis, sås och kokt broccoli
 
Har blivit lite kompletteringshandlade i veckan när våra matsedlar inte alltid har följts, så stor säck potatis har inhandlats tidigare i veckan. Alltid bra att ha ett lager potatis, pasta, ris och lök hemma!
 
 

Resa bokad!

Publicerad 2012-09-23 21:29:57 i Allmänt,

Så är vår resa över jul bokad! Åker upp till Piteå för första gången på väldigt länge för att fira jul där. Har inte lyckats tajma det bra de tidigare åren. Men nu så =)
 
Åker upp 18 dec och hem igen 26 dec. Det var de dagar då det inte skulle kosta oss mer en den skjortan det redan kostar oss. Gud vad det är dyrt att flyga!
 
Men det ska bli intressant att se hur det går med pojkarna! Sist vi flög var förra sommaren när vi var uppe för att gifta oss, Samuel var då ca 1,5 år och blev så upphetsad redan på Sturup att han kräktes! Nu är han stora pojken som kommer ha eget säte och Oscar är bebisen som ska sitta i knäet! Och hur det ska gå är ännu mer spännande! Samuel var en ål i den åldern men Oscar är snäppet värre =) 

Träning!

Publicerad 2012-09-23 21:21:55 i Viktresan,

Äntligen kom jag iväg till gymmet igen! Har tvekat de senaste dagarna då jag fortfarande haft ont i halsen morgon och kväll. Men eftersom jag faktiskt känt mig ok från förkylningen dagtid testade jag idag. Körde inte för fullt och såg till att hålla pulsen på en jämn nivå på crosstrainern och löpbandet.

Det enda jag kan säga är, guuuuud vad skönt att få träna!! En helt annan trötthet i kroppen än det brukar vara på kvällen.

Imorgon börjar jag väga maten igen. Har varit lite si och så. Mycket för att jag velat se hur det skulle gå. Nu har jag inte tränat under den här perioden heller och trots det har jag inte gått upp i vikt, men inget har hänt neråt heller. Så nu måste jag se till att vågen börjar gå neråt igen.

Ser fram emot att komma in i träningen ordentligt igen! Blir en mycket piggare och gladare mamma och fru då med!

Några bilder till...

Publicerad 2012-09-20 19:43:35 i Oscar, Samuel,

Fick en härlig lekstund på Samuels rum efter middagen idag med. Efter middagen, och all disk är avklarad, brukar vi gå upp allihopa (okej, Emil jobbar oftast, men jag och pojkarna i alla fall) till Samuels rum och bara leka och busa fram till det är dags att städa och gå och lägga sig. Och eftersom min iphone fortfarande är på rep så har jag börjat plocka med mig digitalkameran mer och Samuel är mycket mer fotograferingsvänlig när den åker fram!
 
 
Det är allt fina pojkar vi har =)

En eftermiddag på lekplatsen

Publicerad 2012-09-20 15:27:20 i Allmänt, Oscar, Samuel,

Eller, okej, inte en hel eftermiddag om jag ska vara ärlig, men en timme i alla fall, sen började det ösregna! 
 
Blev några fina bilder på pojkarna i alla fall!
 
 
Nu sover Oscar, för andra gången idag, kryss i taket! Samuel väntar på att morfars dator ska starta om så han kan titta på Thomas-tåget. Jag då? Jag dricker en kopp kaffe och ska sen sätta igång med middagen. 

Ett till steg mot att bli stor

Publicerad 2012-09-19 20:31:23 i Samuel,

Både i morse och nu på kvällen har Samuel ratat vällingen. I morse drack han bara lite och ville inte ha mer. Samma sak ikväll. Han drack lite, lite och sa sen att han var hungrig och ville ha frukost =)

Trodde först att det var för att han fick sempers i stället för nestlé (fick ett helt gäng semper-förpackningar av några vänner) men icke. Han ville inte ha välling alls. Så för första gången sen han började med välling vid 6 månaders ålder fick han riktig kvällsmat. Yoghurt och flingor.

Åh, vad stor han känns nu <3

Ingen träning

Publicerad 2012-09-16 20:21:07 i Viktresan,

Har varit en träningsfri vecka. Inte mitt eget beslut egentligen, men förkylningen har satt stopp för det. Lyckades cykla till och från jobb i onsdags i alla fall, så jag fick den motionen. Hoppas kunna komma iväg och träna tisdagkväll eller onsdagförmiddag. 
 
Vikten ligger rätt stadigt på 95 kg nu. 15 kg mindre än när jag började för exakt 5 månader sen. Midjemåttet är 113 cm. 14 cm mindre än när jag startade. 
 
Iom att telefonen fortfarande, eller ja igen, är inlämnad så är jag borta från Shapeup igen. Men det är bra. Att bevisa för mig själv att jag klarar det utan det hjälpmedlet. 
 
Det var länge sen nu jag och Oscar tog en långpromenad när Samuel lämnats så imorgon blir det av igen. Har ju haft gymmet de senaste veckorna men iom att träningen inte blivit av så kör vi promenad imorgon igen. 
 
Ska bli bättre på att uppdatera mer här med. Kommer gå lättare nu när jag har en macbook att leka med på kvällarna igen =)

Oj, vad det går undan!

Publicerad 2012-09-16 20:17:03 i Oscar,

7, 5 månad är Oscar nu, på ett ungefär, och det är redan dags att sänka spjälsängen till nedersta läget. Han har nu ett par gånger dragit sig upp på knäna mot spjälorna så det börjar bli dags. 
 
När han ålar sig går det verkligen undan må ni tro! Han får nåt maniskt i blicken när han ser något han vill ha och då tar han sig fram i en himla fart.
 
Han sover max 2 gånger om dagen (inte vårt beslut, utan helt och hållet hans eget) och kanske max 2 timmar totalt. Idag bara en timme. Men i gengäld (svårstavat ord det där) sover han hela natten, och natten till idag sov han 13 timmar! 
 
Han äter det mesta och älskar banan! Vi har inte börjat med välling än. Ersättningen håller honom mätt både på morgonen och på kvällen så vi ser ingen mening med att börja med välling. Hade varit skönt att skippa den faktiskt. Att så småningom, när han blir större, ge gröt i stället på morgonen och på kvällen. Att slippa flaskan när han blir större. Men ersättningen duger än så länge i alla fall!
 
Han blir mer och mer lik Samuel med när Samuel var i samma ålder. Det syns ju verkligen att de är bröder! Hade sparat ner bilder på telefonen där jag tyckte de var extra lika varandra, men ja, de har jag ju inte hos mig nu. 
 
Ska försöka få till nån bra bild att lägga ut här de närmsta dagarna!

Vår mästerfotograf!

Publicerad 2012-09-16 20:04:41 i Samuel,

Samuel lyckas alltid hitta min kamera - även när jag inte vet var den är! Och iom att min telefon än en gång är inlämnad på rep så är dessa bilder de enda som finns från denna veckan! Ni som följer mig på instagram har ju sett en del där och även på facebook finns det en del. Men inget finns sparat på datorn. 
 



Annars med Samuel då? Jo, toalett-besöken går lite sisådär. Allt gick toppen fram till i onsdags då han helt plötsligt både bajsade och kissade på sig flera gånger, i torsdags var han helt torr på dagis, i fredags var han inte det. I helgen har det gått helt okej, ett par gånger då han inte hunnit säga till i tid. Men det kommer! Idag har det bara gått 2 par kalsonger, så det går framåt!
 
Idag var mamma, pappa och Christine här och fikade, vi hade bakat banansmuffins jag och Samuel, och då fick han en fin bok i kalsong-present! Han blev jätteglad!

Är ni redo?

Publicerad 2012-09-16 19:10:12 i Mat,

Tänker följa traditionen att lägga upp veckohandlingen och kommande veckas matlista.
 
Denna veckan blev det lite mer handlat för vissa basvaror tagit slut, plus att vi fick komplettera med mjöl innan i veckan. Men i övrigt har vi följt det rätt bra. 
 
Så här blev veckans skörd på Coop i alla fall!
 


Allt är inte till denna veckan, utan bra att ha-saker plus att jag helt glömt bort vad vi skulle äta i veckan så 1,5 liter mjölk kommer bara räcka ett par dagar. Får handla mer till veckan!
 
Vad är det vi ska äta då?
 
Måndag: Thaikycklinggryta och ris - får dessutom besök av Sara, Maya och Noah denna dag!
Tisdag: Ärtsoppa med fläsk alt makaroner och köttbullar (om vi hittar billig fläskfärs dvs, annars korv) och pannkakor. Pappa kommer på besök idag.
Onsdag: Fläskpannkaka och rårivna morötter.
Torsdag: Kokt kyckling, kokta morötter, ris och currysås.
Fredag: Fläskfilé och rotfrukter i ugn.
Lördag: Tacos (blev aldrig förra veckan för jag mådde så pass dåligt av min förkylning att jag inte orkade gäster)
Söndag: Lax- och spenatpaj
 
När jag läser detta inser jag dock att vi måste börja variera vårt matintag lite mer. 
 
Ska börja introducera lite mer riktig mat för Oscar mer så med lite snällare kryddning kommer han få smaka både kycklinggrytan och torsdagens kokta kyckling med currysås. Är han som storebror kommer det bli favoriter!
 
Vad ska ni äta veckan som följer?

Stolt!

Publicerad 2012-09-11 16:05:24 i Samuel,

En olycka på hela dagen på dagis, och det var bara nån liten droppe för han fick inte ner kalsongerna och byxorna tillräckligt snabbt på toaletten!

Kan inte riktigt förstå hur smidigt det har gått! Undrar om vi har samma "tur" när vällingen ska bort sen med?!

Spännande, spännande!

Publicerad 2012-09-11 09:55:36 i Samuel,

Skickade Samuel till dagis utan blöja idag! Han har varit utan sen i torsdags och bara en olycka både söndag och igår. Han vaknade dessutom igårkväll och var kissnödig. Skickade med massa rena byxor, kalsonger och strumpor ifall olyckan är framme idag. Hoppas det går bra i alla fall.Ska bli väldigt intressant och spännande att höra hur det har gått idag!

Hur ska det gå?

Publicerad 2012-09-09 17:02:03 i Viktresan,

Låsknappen på min iphone har gått sönder. Eller, ja, blivit trög, så den har varit svår att låsa ett par dagar. Så nu är den inlämnad på reparation. Det innebär att jag inte längre har tillgång till shape up så jag kan inte föra in mina kalorier längre och jag kan inte klocka varken cykelturer eller promenader längre. Räknar med att vara utan den i 2 veckor. Så det är väl nu jag kommer märka om jag lärt mig någonting de gångna 5 månaderna eller inte. Mitt mål för de här 2 veckorna är att INTE gå upp i vikt.
 
Jeez. Det kommer bli en utmaning att inte ha samma koll på kalorierna...
 
Nä, nu ska jag lämna hemmet och dra till gymmet. Blir lugn träning idag för kroppen känns fortfarande inte på topp. Måste i vilket fall som helst dit för att göra mina ryggövningar.
 
Hejsvejs!

Vagnbyte

Publicerad 2012-09-09 16:58:44 i Oscar,

Att Oscars vagn sjöng på sista versen redan innan Oscar föddes är kanske ingen nyhet (tror jag har skrivit om det innan) och nu har den verkligen sjungit sin sista ton.
 
Igår när vi skulle lasta ur vagnen för att gå in på citygross och handla höll den helt plötsligt inte ihop längre. Satte oss direkt och kollade på blocket, men då han säkert inte ska ha en sån vagn så där hiskeligt länge till ville vi liksom inte ge hur mycket som helst för en ny vagn till oss... Den vi hittade hade redan sålts. Då slog det mig, Sara har en vagn hon inte använder. Och snäll som hon är så fick vi den av henne!! Världens snällaste Sara, verkligen!
 
Så nu har Oscar en ny vagn. Exakt likadan som den han hade innan, men lite nyare årsmodell tror jag, och en annan färg!
 
Tack Sara!!

 
(ursäkta vridningen, kunde inte vrida den rätt *datoranalfabet idag*)

Systerlig inspiration

Publicerad 2012-09-09 16:52:49 i Mat,

 
Kära syster Anna brukar vara så duktig och lägga upp både matsedel och bilder på veckohandlingen på sin blogg så nu tänker jag minsann göra samma sak!
 
Vi var iväg och storhandlade (nåja, handlade iaf) allt vi behöver till kommande veckans middagar. Kommer behöva komplettera med frukt och grönt och ev mjölk och ägg under veckan, men i övrigt så har vi allt vi behöver. Känns väldigt skönt. Så får vi väl se om vi kan minimera antalet besök i affären med. 
 
Här kommer i alla fall dagens skörd på Coop Forum!
 


Och vad ska det nu bli av detta undrar ni kanske?
 Jo, detta!
 


Allt protein hade vi redan i frysen, så det var bara tillbehören som saknades! Gott ska det bli i alla fall =)
 

Oj vad det går

Publicerad 2012-09-07 10:39:00 i Viktresan,

Efter att ha stått still ett tag har det verkligen börjat hända saker nu!
 
Förra veckan kom jag iväg till gymmet 3 gånger och det ger resultat! Det plus att jag har cyklat till jobbet, vilket är nästan 9 km enkel väg. Heja mig!
 
I tisdags fick jag gå iväg och handla nya byxor, de gamla funkade helt enkelt inte längre, och trots att jag hade 1,5 kg kvar till min "nya byxor"-belöning kunde jag inte vänta längre. Men vet ni vad, det är lugnt, för de 1,5 kg har bara rasat av mig sen dess! När jag ställde mig på vågen i morse visade den 95 kg! Jag var nere på min "nya byxor"-belöningsvikt! -15 kg på 5 månader!!! Jag är sjukt stolt över mig själv!!! Nästa mål är 5 kg innan jag börjar jobba v.45 och sen ytterligare 5 kg innan nyår. Vill börja 2013 som bara överviktig och inte längre fet! Men jag närmar mig!
 
Jag sa det till en vän på jobbet i onsdags. Vem, och allra minst jag själv, hade trott för ett par månader sen att jag skulle föredra att sticka till gymmet när pojkarna somnat framför att sjunka ner i soffan?
 
Nu får vi se hur resten av veckans träning blir. Blev inget igår för jag vaknade och hade ont i hela kroppen och idag känner jag hur förkylningen är närvarande. Hoppas i alla fall på att komma iväg på söndag. Lär få lite motion annars när vi tar hand om trädgården, fönsterputsning och allt ogräs på framsidan i helgen.
 
 
 
Det är ju lite skillnad... Eller vad säger ni?! =)

Vår vecka!

Publicerad 2012-09-07 10:31:29 i Allmänt,

Dagarna bara går och går och jag hinner eller orkar inte riktigt uppdatera alltid då. Men nu har ni tur för nu fick jag en stund vid datorn =)
 
Tänkte i alla fall att jag ska ta en liten snabbgenomgång av vad vi hunnit med denna veckan hittills i alla fall!
 
Måndag:
Detta var en dagisdag för Samuel. Inte lätt att hålla reda på vilka veckor han är där vilka dagar men det går med hjälp av almanackan. Jag och Oscar passade i alla fall på att dra till Öppna Förskolan en stund på förmiddagen. Kul för Oscar att få lite lektid med! Han ålar mer och mer och det börjar gå fort med! Alla sladdar och Samuels tågbana är i stor risk att bli attackerade hela tiden!
 
När det var dags att hämta Samuel möttes jag av en pojke med en stor bula under ögat. Han hade varit lite för närgången mot en nyvaken pojke som blev arg och slängde iväg sin napphållare på Samuel. Bulan är borta nu, men han är rejält blå under ögat. Som tur är har han inte ont. Men det såg inte kul ut =(
 
 
Som tur var, väntade det just den dagen ett paket i brevlådan från farmor och farfar. En bok till Oscar och en klistermärkespysselbok till Samuel. Och Oj vad vi klistrat klistermärken denna veckan!
 
 
Kvällen avslutades med lite lek och mys på Samuels rum!
 
 
Tisdag:

På tisdagen packade jag ihop oss tidigt och sen drog vi till Staffanstorp för lite mostermys och kusinlek. Vi passade på att inviga tunna overallen från farmor och farfar till Oscar och han fick för första gången uppleva tjusningen med en lekplats. Oj, vad det var kul att utforska allt och jag fick verkligen vakta alla grenar och stenar så de inte hamnade i Oscars mun!
 
 
På kvällen gick jag och Samuel hem till min kompis Sara och åt middag där!
 
Onsdag:
Jag jobbade hela dagen. Ja, ni läste rätt, jobbade. Jag har ett par onsdagar åkt in till jobb för att skriva in IUP'n. Jag tog på mig att göra det redan innan jag gick på föräldraledighet. Nästa onsdag blir sista. Det är kul att komma tillbaka till jobbet men jag saknar mina pojkar! Skönt att det bara är en onsdag till och sen är det bara att njuta av att vara hemma på heltid till jag börjar jobba 2 dagar i veckan v.45.
 
Efter middagen tog vi med pojkarna bort till lekplatsen, vilket uppskattades mycket av båda två!
 




 
Torsdag:
Hade lite allmän fixa-dag på förmiddagen och sen jobbade Emil. Jag och Samuel passade på att laga middag ihop när Oscar sov. Blev köttfärssås både till oss och till Oscar!
 
 
Vi tog även tag i det där med pott-träning på allvar. Samuel kissar ju på toaletten men det har varit svårt att låta honom gå utan blöja för han har blivit så ledsen. Men de senaste dagarna har det ändå gått bra. Så igår var han utan blöja i 5.5 timme! En olycka på den tiden och det var för att jag inte satte honom på toaletten direkt efter middagen. Så nu ska han gå utan blöja all tid vi är hemma! En bra start!
 
Fredag:

Ja, idag skulle vi haft familjen Hallin på middag, men då Åsa hade jobbigt migränanfall igår blir det inte. Blir många matlådor att stoppa i frysen i stället =)
 
Om en halvtimme är det dags att gå och hämta Samuel på dagis igen och sen ska vi njuta av pannkakor till lunch!
 
Trevlig helg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela